Geen mooi weer maar niet koud

Oostenrijk, Haus

Gistermiddag was het wat opgeklaard dus liepen we met Ingrid en de kinderen naar de Rennbahn . Werden we tegen gehouden want je moest 5 Euro pp betalen . Nou dat hadden we er niet voor over want het werd alweer helemaal donker en het onweerde overal rond ons nog. Dus we wilden eigenlijk terug gaan maar Ingrid zei we kunnen toch aan de andere zijde kijken. Dus we liepen achter Letmaier langs an daar kwam ook iemand ons tegemoed en die vroeg of we de Rennen wilden kijken nee dat wilden we niet dus doorgelopen en achterin langs de woonhuizen stonden de paarden en die werden net allemaal ingespannen dus Theresa al helemaal gelukkig. Een van de paarden werd helemaal bespannen en als laatste werden er grote proppen papier uit zijn oren gehaald , ze gaven hem een beetje lijn en hij wilde er al vandoor . Hij stond helemaal te trillen op zijn achterbenen want hij wilde zo graag rennen. Er waren ook kleine paarden die door kleine Jockeys werden bespannen. Het begon alweer te druppen dus weer terug lopen maar na 50 meter regende het al. Dan kwamen we allemaal paardenwagens tegen , kleine paardjes met een wagen vol kinderen en nog meer met volwassenen. Hebben we mooi allemaal meegekregen. Thuisgekomen begon het te hozen en uren later hoosde het nog.

Het is niet anders dan verkeersongevallen en bosbranden en met alle donder die urenlang aanhield is de mogelijkheid tot nieuwe branden niet onmogelijk ondanks de regen.
WOCHENENDBILANZ STAND SAMSTAG 12 UHR

3 WALDBRÄNDE
1 HOLZSTAPELBRAND
3 BRANDMELDERANLAGENALARME
5 VERKEHRSUNFÄLLE

Pünktlich mit Wochenendbeginn gestern Nachmittag starteten die Feuerwehren des Bezirkes Liezen in ihr "Einsatzwochenende", neben 3 Waldbränden, 1 Holzstapelbrand sowie 3 weiteren Brandmelderanlagenalarmen mussten die Florianis alleine am Samstag zu 5 Verkehrsunfällen ausrücken.

ERNEUT WALDBRAND AM STODERZINKEN
Freitag gegen 15:30 Uhr kam es erneut zu einem Waldbrand am Stoderzinken, an selber Stelle wie schon vor einer Woche. Die Feuerwehren Aich und Gröbming-Winkl sowie die "Flugdienststaffel Nord" der Feuerwehr bekämpfte mit Unterstützung zweier Hubschrauber (Innenministerium und Bundesheer Aigen) die etwa 100 m² große Fläche bis zum Einbruch der Dunkelheit, der Brand war soweit unter Kontrolle. Heute Früh startete die Einsatzleitung Aich eine Erkundungsfahrt, wobei jedoch kein Brand mehr festgestellt werden konnte und somit BRAND AUS gegeben wurde. Unterstützt wurde die Einsatzleitung seitens BFV Liezen durch ABI Gerd Bartl, zur Sicherung der Mannschaft war wiederum die Bergrettung Gröbming eingesetzt.

GROSSER WALDBRAND IN WILDALPEN
Freitag um 15:53 Uhr alarmierte Florian Liezen die Feuerwehr Wildalpen - nach Notruf durch die Bundesforste - zu einen Waldbrand Nähe eines Gehöftes. Betroffen ist hier eine Fläche im Ausmaß von ca. 1,5 Hektar Wald (das entspricht zwei Fußballfeldern), noch immer kämpfen die etwa 50 Einsatzkräfte gegen die Flammen. Nachdem bei Alarmierung der die Flugdienststaffel Nord beim Einsatz am Stoderzinken eingesetzt war, werden die Arbeiten in Wildalpen von der "Flugdienststaffel Ost-Süd" aus Kapfenberg, Turnau und Bruck an der Mur unterstützt, weiters im Einsatz sind die FF Wildalpen, Hinterwildapen, Palfau und Mooslandl sowie vier Hubschrauber (2x BMI, 2x Bundesheer), seitens BFV Liezen stehen hier OBR Heinz Hartl, ABI Thomas Fessl, ABI Hadler im Einsatz. Aus dem Nachbarbundesland Niederösterreich ist auch die FF Lassing mit einem Tanklöschfahrzeug vor Ort. Die Löscharbeiten werden zumindest heute den ganzen Tag andauern.

WALDBRAND IN MICHAELERBERG
Heute Samstag um 08:24 Uhr löschte die FF Michaelerberg im Gemeindegebiet von Pruggern-Michaelerberg einen Waldbrand noch in der Entstehungsphase.

WEITERE EINSÄTZE
Auch ansonsten gab es am Samstag bereits eine außergewöhnliche Häufung von Einsätzen - auch technischer Natur. Neben 3 Brandmelder-Alarmen in Betrieben und tatsächlichen 4 Bränden auch gleich 5 Verkehrsunfälle (!):
Theresa sliep vannacht bij ons. Gisteren had Sabrina een hele slechte dag , ze kon haar hoofd niet overeind houden en knikte dan steeds naar voren soms in eens heel erg dus bam kop op de tafel. Haar armpje wil al dagen niet an ze wil toch vooruit bewegen dus elke keer bam plat met haar gezicht op de vloer. Haar hele gezicht is blauw aan alle kanten. Verder is ze heel erg moe en lusteloos. Er zijn geen medicijnen meer die haar kunnen helpen. Dus het is volhouden en doorhouden maar het valt niet mee. Haar aanvallen zijn zwaar en we moeten haar nu op de grond leggen want ze wordt te groot om vast te houden.
Theresa ging in bed Pinokkio kijken en Ingrid was een poos in de tuin bezig en Sabrina sliep. Ik zat aan een Aperol spritz en vroeg Ingrid of ze ook wilde. Dat wilde ze wel dus kwam boven bij ons zitten . Al snel kwam Jannick thuis die Bereitschaft heeft en aan het werk was geweest. Dat was vandaag wel een beetje sullig. Eerst van af 6 uur met het Rode Kruis en als je dan in de middag thuis komt kan je aan het werk tot 9 uur in de avond. Nog even gezeten maar hij wilde niets hij zat er doorheen dus ze zijn naar beneden gegaan.
Ik heb niet zo goed geslapen en ben maar om half 7 opgestaan. Lig op de bank een beetje tv en een beetje spelen. Het is super nevelig en 15 graden dus nog geen idee wat voor weer het wordt.
Het is vandaag Almlammfest in Haus dus misschien is dat wat om heen te gaan. Het begint al vroegmet een kerkdienst en zo maar ik denk meer aan het binnenkomen van de schapen om 11 uur. Voorlopig slaapt Theresa nog en ik laat haar lekker liggen.

Om 10 kwam Jannick met Sabrina koffie drinken maar we hadden maar even want wij gingen met Theresa tegen half 11 weg naar Haus. We hadden een mooi plekje om te parkeren en vandaar konden we ook makkelijk weg Dan lopen naar het andere parkeerterrein waar tegen de berg het feest was. Er was een grote kunstmarkt, de feestent was enorm en er spelde muziek, Er waren tractoren en we hebben maar wer lootjes gekocht van de Landjugend en de hoofdprijs is een Porche Traktor. We blijven het proberen.
Na eerst rondgekeken te hebben kwamen de schapen met de lammeren naar beneden. De hond had ze in know time allemaal door het hek Ruim 600 stuks van de ruim 800 die er normaal lopen in de wei gedreven.
Je kon wedden op schapen welke het snelste een parkoers loopt. Theresa moest uiteraard op het springkussen. Daarna schminken en knutselen. Als klap op de vuurpijl paardrijden Nou moest je best lang wachten maat ik had al snel een mooi bruin paard. Nee dat was het niet want ze moest een ander en bleef daar op wachten. na het paardrijden zijn we terug naar huis gegaan.
Jannich was vlak na ons alweer weggeroepen. Een klus op de Fastenberg/Schladming die de hele dag gaat duren.
Ik heb het eten gemaakt en we hebben gegeten. Voel me nu wel moe.
De fotos van vandaag komen morgen ben een beetje moe en futloos en geen zin meer.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuke foto's!

Annemarieke 2019-07-29 18:28:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.