Weer belasting frustraties

Oostenrijk, Gröbming

Freitag 10.Juni
Een bewolkte dag maar lekker warm en af en toe de zon. Ben er toch tevreden mee.
Ik had kort gelapen want ik werd om 3 uur wakker en het wilde niet meer. Beetje lezen en uiteindelijk opgetaan en wat ontbijt tv kijken op de bank onder mijn dekbed.
We hoefden Theresa niet te halen want ingrid en jannick waren op tijd terug uit Bad Aussee waar ze voor de zwangerschapscontrole was. Alles goed en we weten nog niet wat het gaat worden. Hij gokt op.......... maar tot het zeker is toch maar even afwachten.
Dan saampjes middageten en de post kwam. Tja en dan baal je als een stekker. Zit er een papier en dan ook nog als aanmaning van de belasting bij op Jan´s naam dat hij even met bijkomende kosten 500 euro terug moet betalen over 2013. Dus alle papieren erbij gepakt en het laatste papier over 2013 kwam afgelopen december dat het bezwaarschrift was toegekend over dat jaar en dat er een rolwisseling had plaatsgevonden. Dus we dachten afgesloten. Maar ipv afgesloten hebben ze dat geld niet op mijn naam geboekt. Maar hebben ze met dat geld wat er onterecht was afgegeven niet daarvoor gebruikt om het glad te maken. Maar gebruikt om een oude aanslag 2008 op mijn naam van te betalen. Dat was dus geld wat terug moest en dat is niet terug gegaan maar verrekend met een aanslag op mijn naam. Nu mag Jan dus het geld wat terug had moeten gaan nog een keer betalen en daar krijg je geen papieren van dat moet je kunnen ruiken. En als wij dan papieren krijgen dat alles toegewezen is weet je niet beter het is allemaal goed. Niet dus. Daar kan ik reuze boos om worden en ja ik kan de extra koste aanvechten maar daar heb ik even geen fut meer voor. Als we dit bedrag betalen zouden we in ieder geval geen enkele aanslag van welk jaar en op wiens naam dan ook open hebben. En ik mag nog blij zijn ook anders hadden ze me gekort op mijn AOW als ik 67 ben, nou dat doen ze toch al met hun 2% regeling voor de in het buitenland wonende regelingen.
Ik kreeg eerst na heel lang in de wacht een dame die moest wat gaan nakijken en dan kom je weer in de wacht en dan na enige tijd hoor je knak verbinding verbroken en dan mag je van voren af aan opnieuw beginnen bij een ander want ze kunnen niet doorverbinden met wie je eerst sprak. Zij heeft me niet meer in de wacht gehangen zodat ik hopelijk niet verbroken werd. Een erg vriendelijke dame dus ook dat kan wel.
Als je in het buitenland woont en ze alles rechtstreeks van je inkomen inhouden moet je kunnen ruiken als dat niet goed gebeurd, moet je weten wat ze bij de belastingdienst wel en niet doen en kunnen ze wel aanmaningen met kosten sturen maar niet dat er een foute afrekening was en dat ze dat corrigeren . Dat frustreerd en maakt me erg boos. Maar ook dat helpt niet. Ik ga me niet meer druk maken , we betalen de kosten erbij en hopelijk dan rust tot............20000000000000?????.
Verder Jan moet belasting betalen in Oostenrijk en ik in Nederland maar hij krijgt wel papieren waar hij zijn wereld inkomen moet opgeven , nou en dat is een wereldinkomen!
Verder bedacht ik me net ze weten ook wel wanneer ze het sturen, wanneer je je vakantiegeld denkt te krijgen. Hadden ze pech dat de brief zo lang onderweg was want dat zit al in de nieuwe auto.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.