Ik weet niet of ik moet lachen of huilen

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen vroeg wakker en eerst medicijnen en katten. Nog wat tv gekeken en dan opgestaan , ontbijten douchen en aankleden. Ik ben klaar om straks met Meli en Jannick mee te gaan.
We vertrokken ergens tegen 9 uur en reden voorspoedig naar Niklasdorf. Terwijl we daar voor de deur stonden kreeg Jannick email van zijn advocaat met 6 vellen wat Ingrid tegen Jannick in brengt. Tot mijn grote woede heeft ze tegen mij ook iets ingebracht. Ik kan het woord niet eens herhalen omdat ik het woord niet ken en al helemaal de betekenis er van niet maar Meli en Jannick zeiden dat het een scheldwoord is en dat ik die tegen Ingrid gebruikt heb. In alle jaren dat ik haar ken heb ik nog nooit tegen haar gescholden. Nadat Jannick een deel had voorgelezen was het maar goed dat we in Leoben stonden anders was Ingrid vandaag vrouw nummer 25 geworden. Het is te erg voor woorden om te lezen wat ze Jannick allemaal voorwerpt. Hij geeft niets om zijn kinderen en laat zijn eigen pleziertjes en hobbies altijd voorgaan. Ze gebruikt zijn schulden situatie zoals hij nu is en zoals zij denkt tegen hem dus het is gewoon op zet geweest om hem in deze situatie te brengen. God zij dank dat wij eerder dan deze aanklacht bij de Schuldnerberater waren want zij zegt dat hij niets wil doen eraan en dus niet geschiikt is om de kinderen te hebben. Verder geeft ze aan dat ze het huis wil verkopen. Afgelopen keer dat ik haar zag zei ze nog tegen mij , ik hoop dat jullie het huis kunnen houden. Ook Theresa zei ons Mama zegt dat ze hoopt dat jullie het huis kunnen houden . Dan weet ze dus dat ze zelf heeft ingebracht dat ze het huis wil verkopen. Ze vraagt voor haar te getuigen Sandra die ze nog niet heel lang kent, Barbara haar vriendin van de tijd van het ziekenhuis en haar zusje Edith. We hebben allen geen idee wat die moeten getuigen. In de tijd van hun huwelijk zagen ze Edith alleen met verjaardagen en eventuele feestdagen. Barbara kwam af en toe niet eens 1x in de maand ontbijten of ze gingen samen naar de bios misschien 2x per jaar. Sandra was nooit echt hier alleen als Belana kwam spelen wat ook zelden was. We gingen wel eens gezamelijk naar het zwembad . Ze leeft niet getrouwd apart van haar partner die 5 dagen in de week voor zijn werk helemaal weg is. Barbara heeft nog nooit een man gehad denk ik (in ieder geval niet in de jaren dat Jannick met Ingrid was) en is zeer gelovig. Maar dat ze zo hard naar mij trapt , ik stond 24uur per dag voor haar klaar ook toen Jannick al de deur uit was. Dat kon ze tot nu nog steeds wat de kinderen aan ging. Ik heb gekookt, ik heb gepoetst, haar koelkast leeg geruimd als het weer vol met over de datum en beschimmelde dingen stond. Ze had mij beter aan haar kant kunnen houden of minstens in het midden want nu ga ik ook tot het bittere einde .
De meeste beschuldigingen van de 6 A4tjes vol kunnen we weerleggen en zelfs mensen laten getuigen. Toen we in Leoben waren opnieuw goed gesprek alle papieren getekend en een goed gevoel. Dan gaat de telefoon van Jannick , de school van Theresa dat Theresa ziek is geworden en dat ze gehaald moest worden. Ze konden Ingrid niet bereiken. Wij ver weg dus Jannick belde Jan maar die nam niet aan. Ik later nog gebeld maar geen Jan die aan nam. Dan belde Ingrid dat ze Theresa gehaald had ze was toevallig bij de school??? Na het gesprek op weg naar huis en in Liezen ,oesten we wachten tot de bank open zou gaan dus eerst wat gaan eten bij Sajedo. Dan zijn we naar de bank gereden maar daar bleek niemand aanwezig die Jannick met een rekening openen kon helpen. Dus weer een uur wachten , ik ben aan de wandel gegeaan en bij de Caritas rondkijken. Dan zij naar de bank en ik in de autospelletje op mijn telefoon doen. Dan eindelijk naar huis en onderweg was Heinz met de auto voor ons. We hebben Meli bij het RK afgezet en vandara met haar vader naar hun advocaat , Hun Klage is bij het gerecht. Meli kan het niet om haar moeder te verklagen maar andersom ontneemt haar moeder haar alles en die heeft ook niet echt voor haar gezorgd.
Eind van de middag Theresa gebeld om te vragen hoe het gaat met haar. Ging prima zo te horen. Dan zegt Theresa ik heb van de Burgermeister en dan niets meer. Ik vraag meerdere keren en dan na verloop van tijd zegt ze oh ik weet het niet meer. Ze mag van Ingrid niet vrij telefoneren dan moet het op luid.
Dan komt Jan boven en vraagt hebben we een wit met zwart konijn of zo iets? En ik vraag hoezo nou er loopt er een op straat. Dus ik snel wat aan mijn voeten en ja hoor ik zie een van de konijnen van ons op straat lopen. De tuin in gejaagd maar het lukte ook niet met een krop sla om te vangen. Dan had ik Jannick gebeld die was zijn inenting halen en die zei Meli komt zo thuis. Die kwam met Heinz en Carmen thuis. We speelden met zijn allen het familiespel vang het konijn. Was wel lachen en na toch een hele poos ik zelfs meer dan een uur had Jannick die ondertussen thuis was gekomen de goede por met de bezem onder 1 van de autos en het konijn vloog door het hek van zijn eigen bereik. Die wist ondertussen wat Theresa van de Burgermeister heeft gekregen. Ze heeft een skikaart gekregen die had een man in Voralberg gewonnen en hem terug gestuurd naar de Gemeinde en die hebben het schijnbaar onder alle kinderen verloot. En ja Theresa is de winnaar.
Nu achter een bak koffie en vraag me af of ik moet lachen of huilen. Ik ben net zoals Jannick rusteloos en ik denk dat het mij goed doet om een keer flink te janken maar op dit moment heb ik barstende hoofdpijn, We vallen vandaag van het een in het ander. Ook al half 8 dus ik denk maar in bed tv kijken. Morgen weer een dag.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.