Weer een dag overleeft.

Oostenrijk, Gröbming

Ik werd ruw uit mijn slaap gewekt door de wekker. ik moest van ver komen en ben dan ook murw. Ik heb echt ongelooflijk vast geslapen. Ik denk dat er een looie deur van me af is gevallen gisteren.
We zagen kans om Theresa op tijd de deur uit te krijgen want dat ging niet zonder slag en stoot. Gelukkig hadden we gisteravond al de strijd gehad wat doe ik aan want de schoolfotograaf komt.
Ik uhhhhhhhhh dus even Ingrid gebeld want Theresa wilde haar rose Dirndl aan en ik wist zeker dat ze die vorig jaar aan had. Dat klopte en het werd uiteindelijk haar Trachtenrok met blouse en vest.
Jan zou geld gaan halen, hij had telefoon mee en dan zou hij bellen als hij bij de automaat was maar hij kwam thuis bril vergeten. Net belde hij en dan zeg ik wat hij moet doen want hij kan niet zelf geld opnemen. Ik stuur hem dan naar een automaat bij de bank want dan weet ik wat er op staat. Het is bijna helemaal gelukt op het geldbedrag na want hij kreeg de gevraagde bankbiljetten niet bij elkaar. Maar goed op 10 euro na was het verder goed. Zo leert hij hopelijk met het apparaat omgaan. Gisteren had hij ook al problemen bij het tanken dan snapt hij niet wat er staat dus dan is het wel fijn als ik erbij ben.
Gewoon doen daar leer je van.
Ik heb de ijskoffie gevonden die Jan kwijt gemaakt had. Het liet me niet los en het andere traytje die ik kwijt was kwam uit de kast met oa de legodozen en bakken op het balkon. Dus weer die kast in en de dingen eruit gehaald en toen vond ik een tas en daarin de losse bekers met ijskoffie die had ik nooit meer gevonden als ik dat andere traytje niet had gevonden. Ik vind het eigenlijk knap dat hij verstopplaatsen weet te bedenken die wij niet kunnen verzinnen en vinden.

Ik hoef niet te denken wat we vandaag gaan eten want als geboren Leienaar eet ik vandaag hutspot. De hutspot is al klaar , alleen de gehaktballen die ik er vandaag bij eet moet ik nog maken.

Dan eerst maar eens naar de ING gebeld want we kregen een brief dat de kredietkaart van onze rekening op Jan´s naam wordt gespert omdat er gegevens van Jan ontbreken. Ze gaan er vanuit dat het mijn rekening is maar van oorsprong is het Jan´s rekening die later en/of geworden is. Ik heb alleen de hoofdkaart omdat ik altijd degene ben die alles regelt maar nadat we problemen hadden met autoverhuurbedrijven die niet op mijn naam wilden boeken omdat ik geen rijbewijs heb, hadden we de 2e kaart op Jan gezet. Uiteindelijk als antwoord gekregen wij hadden deze brief niet moeten krijgen. Tja nu maar afwachten maar wat ik dan wel bot vind dat in de brief staat dat je dan wel een nieuwe kan aanvragen maar zelf dan de oude moet stopzetten anders betaal je dubbel. Wie doet er hier nou raar? Zij sperren toch?
Zo blijft er altijd iets te doen.
Eten gemaakt en Jan Theresa ophalen, er was dus geen fotograaf maandag pas.
Samen eten althans zonder Theresa door dat het Erntedank Zeit is eten ze allemaal dingen op school van oogst en groente dus ze had geen trek. Dan straks maar , kan ze gelijk met Jannick eten.
Om 2 uur kwam Cornelia voor Theresa en wij hebben even rust. Ondertussen vuil verzameld boven en beneden want morgen Restmuhl. Een was van Jannick aangezet en zo in de droger doen. De asla van de kachel eruit gehaald. De kachel gelijk gevuld startklaar voor als we het koud krijgen.
Omdat Jan nu niet op de 12e naar Salzburg moet kunnen we op ons gemak nadat Theresa uit de Kiga komt op weg naar Schlüsselfeld. Het gaat nu opschieten nog 9 nachtjes heeft Theresa net uitgerekend.
Als er mensen zijn die langs willen komen laat het even weten kunnen we iets afspreken. We zitten in Kamperland in Zeeland .
Nadat Cornelia weg was kregen we opnieuw het drama oogpleister want die wil Theresa niet dragen. Huilen en vervelend doen dus Oma werd boos, nog harder huilen en ze vluchtte naar Opa. Ingrid belde en snikkend aan de telefoon Mama ik mis je, Oma had Mama verteld dat ze boos was op Oma en Ingrid zei heeft ze nog niet gezegd dat je gemeen bent? Dat zegt ze tegen Ingrid wanneer het drama pleister begint. Ingrid was eindelijk even met Sabrina aan de wandel buiten na een week dat Sabrina bekabeld was. De planning is dat Ingrid ook al mag ze vrijdag weg in Wenen blijft bij haar broer en familie. Ingrid was gebeld door de karate lerares dat Theresa vrijdag Prüfung heeft voor de gele band geloof ik. Ze heeft nu een witte met een gele streep middenlangs over de hele band en een aantal kleine kleurringen aan het uiteinde. Dan kan Jannick zaterdag samen met Theresa Mama gaan halen en kunnen ze ook nog even naar de dierentuin. Zaterdag komt ook Dominik niet want dan zijn zijn Opa en Oma er. Dus dan hebben Jan en ik een dagje het rijk alleen (wat zullen we ons vervelen). Het wachten is nu op Jannick die na werktijd wat anders is gaan doen iets met een tent opzetten . Maar volgens eigen zeggen wel zo thuis komt.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.