Vandaag een beetje ....weer.

Oostenrijk, Gröbming

Donnerstag 9.Juni
Vandaag letterlijk zeikweer, niet koud met 15 graden maar ongezellig weer. Jannick was vannacht toch niet thuis gekomen, ze hebben de klus afgemaakt en waren gisteravond 10 uur klaar en zijn vanmorgen vroeg vertrokken naar de volgende klus.
Ik stond om 7 uur te kijken naar de vuilniswagen die de groencontainers kwam legen. De oude norse buurman van helemaal achter stond bij de bakken en volgens hem was zijn bak er niet bij. Er stonden er maar 3 dus fout gaan kan weinig. Een andere buurman kwam zijn bak halen en wees hem op iets waardoor het zijn bak was en ging weg dus nog 2 te gaan. De vuilniswagen was al lang weg ging die oude man wijdbeens midden op de weg staan om de vuilniswagen na te kijken alsof die zijn bak hadden gestolen. Gaat hij naar de overkant waar altijd maar 1 bak staat van Maier en gaat hij in die bak kijken maar allemaal nogal ruw. Uiteindelijk zonder bak terug. Er zijn 2 mogelijkheden hij weet niet wat zijn bak is of hij had hem niet buiten gezet. Het was een humorvol toneel/drama wat ik kon volgen.

Zag leuk nieuws, Mike de zoon van zus Els heeft zich verloofd met Fermalia. Ik vind het zo leuk voor hen. Dus fermalia en Mike van harte met deze stap in de toekomst. En Els en Nance jullie ook gefeliciteerd. Op naar de volgende stap.
Het ene goede nieuws volgt op het andere. Mandy zwanger en dan ook nog een tweeling, Ingrid zwanger, Angela zwanger, en nu de verloving van Mike en Fermalia en we zijn nu pas in Juni.

De tuin ligt zwaar op de maag van Ingrid en we hebben wat mogelijkheden door gepraat. Uiteindelijk heeft ze toch de Baumeister Stocker laten komen en die gaat het plan maken en indienen bij de gemeente. Ipv afgraven wordt het ophogen gelijk met de 1e verdieping. Dan moet er een muur gebouwd worden zodat de grond blijft liggen. Eenvoudiger en waarschijnlijk ook veel goedkoper dan deels afgraven deel ophogen. De Gabionen worden te gecompliceerd en kosten een vermogen. Ik wacht maar af nu ze zwanger is veranderd haar plan zo weer. Ze heeft hem later nog een keer gebeld en toch weer over Gabionen.
Jan heeft Theresa opgehaald van de Kindergarten en dan kwam ze bij ons eten. Daarna kwam Ingrid voorbij om te vertellen hoe het gesprek was en in de plannen zijn gelijk een carport en een tuinhuis opgenomen. De plannen blijven 5 jaar in die tijd kan je het bouwen en uitvoeren. Dus nu wachten op de goedkeuring en dan beginnen. Wordt wel Juli dan . De buren aan 1 kant mopperen steeds en dat zijn ook de buren die het moeilijkst doen. Nu klaagde ze tegen mij dat de gasten komen en onze tuin met die bergen er zo bij ligt. Maar wij willen graag de tuin hebben voor ons en niet voor de gasten van de buren. We kunnen niet zo maar iets doen en willen ook niet dat we over 5 jaar weer aan de bak moeten. Wij zijn ook niet blij dat als het mooi weer is en we in de tuin kunnen zitten we altijd in de herrie van hen zitten want als het gras boven de aarde komt moet er gemaaid worden. Er is altijd wat te zagen of iets te doen wat herrie maakt , gelukkig mag het op zondag niet dan kan je zonder herrie buiten zitten op de boer die maait en hooit en bemest na. Ik heb haar gezegd dat we alles goed willen doen en dat we geen zin hebben in achteraf problemen. Zoals als je een huis hebt gekocht dat er van de jaren 60 staat wij binnen een half jaar een aanklacht tegen ons bij de gemeente hadden. Omdat er na sneeuwsmelten zo veel water naar beneden komt dat het bij ons modderig was en je dus modder uitrijdt. En dat zonder dat de mensen eerst even bij ons aan de deur zijn geweest met het feit dat ze een probleem hadden. Haar mond klapte dicht en ze wist alleen maar uit te brengen maar het water kan niet van ons zijn want wij hebben regenpijpen. Ze snapt niet als er een meter sneeuw op hun grond ligt en dat smelt bij ons naar beneden komt omdat wij het laagste punt zijn. Ze begrijpen überhaupt niets van zaken die bij anderen zijn alleen wat zij willen en denken. Aan mij hebben ze een slechte geef lik op stuk en laat me niet intimideren.
Wel lachen een geprekje tussen Theresa en mij. Theresa was aan het zingen met K3 en het ging over verliefd. Ik vraag haar ben jij verliefd?hmmmmmmmmmm nee. Heb je een vriendje ? Nee ik wil nog niet heiraten.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.