Wat kost 50 euro?

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Donderdag 10 sep. 09
Een scheet laten kan je duur komen te staan wanneer je dat in Oostenrijk doet. Er is op dit moment veel ophef over het feit dat een jongen een boete van 50 euro gekregen heeft , onder het mom van belediging van een ambtenaar in functie. Er was ergens in een feesttent wat geruzie tussen jongeren en de security. Daar kwam de politie bij en deze jongen was met vriendin en vrienden alleen toeschouwer. Toen hij dus iets liet ontsnappen begonnen de mensen te lachen en kreeg hij van de politieagent deze boete opgelegd of een nacht cel. Hij betaalde braaf omdat hij geen narigheid wilde. Volgens de advocaten kon deze straf niet opgelegd worden want het is een straf als je bv je middelvinger opsteekt tegen en agent en dat doe je expres en een windje laten gaat per ongeluk. Maar goed de kranten staan er vol over en het was ook al op een tv programma, kortom grote hilariteit. Ik denk dat de politie zich met deze actie belachelijker maakt dan deze jongen heeft gedaan.

In de avond kwam Jannicks huisbaas Rudi Stocker bij Jannick voorbij. Er zijn wat mankementen en hij kwam kijken. Jannick krijgt en totaal nieuwe oven en kookplaat. De wc heeft hij ter plekke gemaakt en hij heeft uitgelegd hoe de cv werkt. Hij heeft uitgelegd welke papieren hij nodig heeft om voor Jannick zijn huursubsidie weer in orde te maken en heeft ook verteld dat Jannick veel meer huursubsidie krijgt dan nu omdat hij ook recht heeft op een toeslag voor zijn nevenkosten. Het is in ieder geval een betere huisbaas dan de vorige.
Ernst de vader van Bettina kwam Jannick ophalen want hij ging daar aan zijn Duits werken.
Dan slaapt hij daar en rijdt morgenochtend met Erika de moeder van Bettina mee naar Schladming. Bettina begint pas volgende week weer met school en is dan door de weeks in het internaat.

Vrijdag
De hele morgen bezig geweest met de ING. Jannick had een machtigingspas aangevraagd voor mij, die is wel gekomen maar geen codes of pin. Ook had hij een kredietkaart op zijn studentenrekening gekregen , daar ook een activering voor maar geen pincode. Ook probeert Jannick al lange tijd van zijn afschrijvingsberichten af te komen omdat hij daarvoor moet betalen omdat hij in het buitenland woont. Nu ben ik door Jannick overal voor gemachtigd om zijn zaken te behartigen maar dat schijnt moeilijk voor de ING te zijn.
Na heel veel bellen, mailen nog eens bellen moet ik een brief sturen om een brief aan te vragen waarmee ik kan bevestigen dat ik de machtigingspas gekregen heb, dan kan ik daarmee bevestigen. Daarna kan ik een pin code aanvragen. Voor zijn kredietkaart moest Jannick perse zelf bellen, dat heeft hij bij thuiskomst gedaan en komt er een nieuwe pincode.
Voor zijn afschriften hadden ze mij gezegd dat ik het bij het internet bankieren kan aangeven , maar daar staan wel mijn en Jans rekening in maar niet die van Jannick , ook al heb ik de rekening gewoon in beheer en kan ik geld overmaken of overschrijven. Maar ik kan niet die dingen stop zetten daar moet hij een eigen internetrekening voor aanvragen. Maar Jannick wil geen internetrekening en vindt het prima zo maar wil geen afschriften waar hij voor moet betalen. Volgens de ING kan hij dan niet controleren wat er met zijn rekening is.
Toen hij later voor de kredietkaart zelf belde kon hij bij die jongen zonder problemen de afschriften stop zetten en hij heeft aangegeven dat hij prima met de internet bankregeling van mij overweg kan. Ik ga toch niet over verschillende internet bankregelingen bankieren als het met een kan.
Hopelijk komt het nu eindelijk goed want ik heb de brief voor de machtiging ook al aangetekend verstuurd.

Jannick gaat maandag de hele dag filmen, maar niet in Abtenau maar In Ramsau omdat er nog steeds slecht weer wordt opgegeven. Ze filmen dan in de Kirchenwirt . Hij moet 6 kledingsets meenemen daar hij verschillende scene’s als figurant gaat opnemen. Dat van Abtenau blijft staan tot het weer goed weer is. De afgelopen dagen hebben er verschillende stukjes in de krant gestaan over deze nieuwe serie.
Ook gaat hij donderdag en vrijdag bij de mountainbike WM in Schladming als official werken. Dat gaat via school en betaald ook leuk. Als dat straks allemaal op zijn rekening staat kan hij een groot deel van zijn meubels kopen.

Ik ben even mijn krapfen op de boerenmarkt gaan halen en vanaf vanavond is mijn vlees beschikbaar. Maar morgen geen tijd om het te halen dus afgesproken dat ik het maandag doe.

Jannick is op de fiets naar Bettina en Jan haalt hem na het avondeten op. Jan heeft naar buiten gekeken en zei : ik zou een klein rondje hardlopen maar ik denk dat ik me vandaag ziek meld.
Het zeikt echt van de regen. Morgen gaan Jan en Jannick in Rottenmann lopen.
Ik word morgen om 13 uur opgehaald door mijn buurvrouwen om naar de begrafenis te gaan.
De Spar is dan ook gesloten want die gaan ook naar de begrafenis.
Het ziet er naar uit dat de fakkelverlichting van de Steinerweg weer niet doorgaat door het slechte weer. We merken het wel in ieder geval gaan we morgen ook nog wel naar de Kirtag in Aich. Het sociale leven hier kan erg druk zijn.
Jannick heeft ook al kaarten gereserveerd voor het schoolbal. Nog geen idee wanneer het plaats vindt . Ook nog niet bekend wat het thema is van het bal en wat de kledingvoorschriften zijn.

Zaterdag
Opnieuw zeikweer en de fakkelverlichting is nu een jaar uitgesteld. Door het slechte weer en doordat er alweer sneeuw valt. Ook zijn er niet veel toeristen meer als ze het nog later zouden houden. Wel heel jammer.
Ik werd om 13 uur door mijn buurvrouwen opgehaald en we reden naar Radstadt. De dienst werd erg goed bezocht door de mensen uit Kulm en Leiten. Ook het voltallige personeel van de Spar was er. Ze hadden de dienst vrij neutraal gehouden en er werden vooral dingen uit haar leven verteld. Ook werd er niet gezongen want de niet Jehova,s waren verre weg in de meerderheid en die kennen de liederen niet.
Ik voelde me een beetje geadopteerd door de buurtbewoners. Ik werd aan iedereen voorgesteld . Er stond een mooi bloemstuk waar de foto van Maria in stond. Het bloemstuk heeft en van de buurvrouwen meegenomen en ze heeft mij en nog een andere buurvrouw een roos eruit gegeven. We zijn nog even gezamenlijk wat boodschappen gaan doen. Maria had 3 katten en een daar van heeft nu ook nog jonkies. Een van de buurvrouwen zorgt er nu voor maar ergens moet het eten van betaald worden. Nu hebben we met een aantal mensen uit de buurt haar geld gegeven om de katten te kunnen verzorgen tot er een oplossing voor is. Normaal geef je kaarsen of geld voor de begrafenis maar omdat Jehova,s er niet aan doen geven we nu het geld maar voor haar katten.

Jan en Jannick waren naar Rottenmann , Jan was 3e en Jannick had een 4e plaats. Jannick is daarna naar Aich gegaan naar de Kirtag. Ik had geen zin meer en ben met Jan thuis gebleven en hebben ons vermaakt met Paul de Leeuw op BVN.

Hopelijk is het morgen redelijk weer want dan is het de Ramsau Hofwandeling. Altijd heel gezellig. Start bij de Untergrabnerhof en dan gaan we deze keer richting Schildlehen en Dachsteinstrasse. Ze gaan morgen ook in historische kleding omdat het nu het Erzhertzog Johan jaar is.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.