Dagje rondtouren met Jan

Oostenrijk, Schladming

Dienstag 27.Februar
Ik werd om 5 uur wakker en sliep niet meer wat suffen bij de tv en dan maar gaan douchen en dan kwam Jannick met Sabrina koffie drinken. Ingrid ging met Theresa nar de Kiga.
Ik moest toch echt de kou in het was nog minus 10 en het was minus 17 geweest. Het sneeuwde licht maar een beetje doorgestapt naar de huisarts. Mijn befund ws helemaal goed en de papieren van Jan lagen klaar en dan weer naar huis gelopen en eerst langs de apotheek. Was wel blij om weer thuis te zijn en jan zat op de koffie bij de familie en ik ook maar een kop gehaald.
Jannick gaat vandag het bed bouwen voor Theresa en Sabrina. Van 2 half hoog slapers wordt het een stapelbed en voor Theresa een echte hoogslaper.
Dan eten koken want ik kan niet te laat eten want dan staat de Rettung weer aan de deur om Jan op te halen .
Samen middageten en dan wachten op de Rettung precies om 14.15 waren ze er en het waren de Gröbmingers met Berni.
In Schladming moesten we lang wachten bij de internist maar we kwamen aan de beurt. De internist schrok van Jan zijn bloeddruk in de vroege morgen in ruste. Hij zei oh oh heel erg gevaarlijk en dat heeft hij nog wel een paar keer gezegd. Jan moet het medicijn wat hij in de ochtend slikt tegen de hoge bloeddruk nu ook in de avond slikken.
Ik heb best woorden met Jan gehad omdat ik wilde dat hij zijn bloeddruk in de morgen gelijk na het wakker worden meette. Was allemaal niet nodig , het ziekenhuis had niets ook niets er over gezegd maar ik had zo iets van extra controle is beter en nadat ik dat een paar dagen had bijgehouden en ook overdag moest hij van mij naar de huisarts die hem ook gelijk doorverwees en ik kon ook in een paar dagen terecht. Jan heeft nu ook een afspraak voor 28 maart dan moet hij weer naar de internist en krijgt hij een 24 uurs controle bloeddruk apparaat. Zijn schildklier laten ze even zo zonder medicijnen maar over 2 maanden weer laten controleren en zijn suiker is wel hoog maar heeft even geen prioriteit . Hij wilde ook dan nog een afspraak maken voor zijn halsslagaderen controle maar toen hij hoorde dat Jan naar de Dopplerklinik moet zei hij oh vele malen beter. Toen we weer naar de wachtkamer gingen was het RK daar ook al en tegen vijven weer thuis. Dat was weer een dagje voor Jan onderweg.
Jannick heeft echt een mooi bed gemaakt , had ik niet verwacht dat hij het zo netjes en goed zou maken. Hij leert duidelijk bij en geeft hem ook meer zelfvertrouwen. Theresa helemaal blij met haar hoogbed.
Om half acht was de rust ook weer bij ons weergekeerd want ik had Sabrina en Theresa na thuiskomst . Ik heb Sabrina ook eten gegeven en ze at alles op. Maar toen was het wel op bij haar gelijk een aanval en dan maar bij Mama gebracht, Theresa wilde ook eten dus die had ondertussen van Opa brood gekregen.
Jannick gelukkig dat het vandaag toch zo ver klaar is op wat kleine dingetjes na. Morgen gaat hij weer naar Mario om zijn been af te laten maken met zijn tattoo. Zo gaat zijn week ook snel voorbij maar wel productief.
Jan kreeg gisteren de verrassing van zijn werkgever waar we eigenlijk al op gerekend hadden. Zijn ontslag per 9 maart. Volgens Jannick mogen ze wel ontslaan maar moet er wel ziekengeld betaald worden. Dus een afspraak gemaakt voor donderdagmorgen in Schladming op het AK spreekuur. Jan zorgt wel dat ik bezig blijf.
Net nog even snel een bakkie met Jannick gedaan en nu echt de rust weergekeerd.
Het bleef de hele dag minus 10 en het gaat vannacht naar minus 20. Het sneeuwt elke keer weer wat.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.