Felicitaties voor Björn en Olivia

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Maandag
We hebben het alleen maar druk druk druk, huis vol gasten, Jannicks huis inruimen en huis uitruimen en dan nog mijn eigen huishouding. Er moet veel geregeld worden voor alles rond is. Het meisje dat in het huis gewoond heeft neemt maar geen contact op en zij moet zich afmelden voor Jannick zich kan aanmelden voor elektriciteit. Gelukkig is er nog elektriciteit.
Wij zijn al bij de Stewaegg geweest voor aanmelding als ze het formulier van ons tekent heeft geen van beide kosten van af en aansluiten.
In de avond zijn Peter en Astrid, Tosca en Nicole afscheid komen nemen want morgen gaan ze weer terug naar Nederland. Dat leverde ons nog een pak hagelslag op. Wij zijn altijd blij met de gulle gaven uit Holland.

Dinsdag
Vanavond naar Christel en Neelis geweest, ze hadden een Juice party en wij zouden met Hannes meerijden. Maar Neelis kwam ons halen want Hannes moest tot laat werken.
Daar bleken ook Toni en Alice Liederer te zijn. Toni is arts en was voor degene die de avond bij Christel deed een harde noot. We kennen Toni al een jaartje of wat en weten hoe hij is. Elke keer als hij weer iets nieuws hoorde was het net een hond die op zijn bot afging. Alice draaide zich dan maar om en Jannick en ik wisten niet meer hoe we het hadden. Er waren nog wat mensen maar die kenden we verder niet. We zijn met de Liederers mee terug gereden naar Ramsau.
Het was vandaag slecht weer maar niet koud.

Donderdag
Jannick is weer naar de kaakchirurg geweest want hij had veel pijn. Gisteren heeft Beatrix onze buurvrouw hem gezegd om naar de praktijk te komen. Hij kon gelijk doorlopen zonder afspraak ondanks dat het vol zat. De wond is met een speciaal lepeltje schoongemaakt en er is iets ingestopt. Hij was daarna weer helemaal gaar. Kan weer een dag of wat pijnstillers nemen.
De afgelopen dagen steeds met gordijnen maken voor Jannick bezig.

Vrijdag
Weer keihard gewerkt in de ochtend met Jannick in zijn oude huis ingepakt en naar zijn nieuwe huis gebracht en in de middag met Jan heel veel ingepakt en Jan alles losgeschroefd.
Staat er vanmorgen ineens een monteur voor de deur om de elektra af te sluiten, daar waren wij het niet mee ens en hij ging bellen, Jannick kon gelijk naar de Steweagg komen en we hielden elektra.
Jannick heeft geen kosten maar het meisje nu dus wel. Jannick had geluk dat hij al aangemeld stond.
Er komt nu schot in het leegruimen van het huis. Hopen volgende week daar wel mee klaar te komen en dan nog schoonmaken.

Zaterdag 8 januari

HEEL VEEL FELICITATIES KUSJES VOOR BJÖRN
VANDAAG 4 JAAR
OMA HOOPT DAT HET CADEAU IS AANGEKOMEN
GROETJES VAN OPA,OMA EN OOM JANNICK

Om 7 uur vanochtend was ik al aan het werk in ons huis, de gasten van het kleine appartement zijn al heel vroeg vertrokken dus ik kon ook snel beginnen. Dus om 10 uur toen onze andere gasten vertrokken hadden we het kleine appartement al klaar en hing daar al het wasgoed ook al van buiten. Gelijk aan het grote appartement begonnen. Jan nog langs het toerisme bureau om de zomercards op te halen maar er was iets niet goed gegaan dus ik moet vanmiddag nog een keer.
Tussendoor met Jannick samen boodschappen gedaan terwijl Jan nog hier bezig was. Ook de boodschappen voor het huis gedaan want veel gasten is ook veel gebruik.
Dan snel eten gemaakt en Jan en Jannick naar Gaishorn voor de laufcup.
Onze gasten in het kleine appartement kwamen om 15.30 aan en ze blijven 4 weken.
De andere gasten komen vannacht aan en we laten de deuren open .
Daarna kon ik snel naar het toerisme bureau om de cards te halen.
Ik de rest afgemaakt in huis en door het zeer mooie hete weer alle was om 18 uur droog en in de kast.
Ik heb net Jannick gesproken en Jan en Jannick zijn beide 2e , Jannick heeft de eerste kilometers samen met Felix gelopen, zoals Felix zegt even rustig aan en er dan vandoor.
Tegen Felix loop je niet op , Oostenrijks, Europees en Wereldkampioen winter triathlon.
Jan zat 5 minuten achter Jannick. Het is goed voor het laufcup gemiddelde, want Jan en Jannick hebben ze niet allemaal gelopen. Felix staat zo wie zo in Jannicks klasse eerste.
Hij is de snelste deelnemer van alle leeftijdsgroepen. Maar ja ze zijn dus laat thuis want moeten op de huldiging wachten en dat is voor Jan misschien 2x want de oudste deelnemer wordt ook nog apart gehuldigd en Herman onze buurman die altijd de oudste is was er vandaag niet bij. Maar we weten niet of in Jans klasse nog een oudere is dan Jan.

Dan nog even de

FELICITATIES VOOR OLIVIA DIE MORGEN OOK JARIG IS EN DAN ALWEER 3 JAAR WORDT. IK HOOP OOK DAT JOUW PAKJES ZIJN AANGEKOMEN.

VEEL LIEFS VAN OPA, OMA EN OOM JANNICK





Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.