4e plaats marathoncup

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Ik zag vandaag op de site van de NSV dat ik op een voorlopige 4e plaats (1249 punten) sta in de marathoncup.
Met een miniem verschil met Haje die 3e staat met 2 punten voorsprong (1247). Gefeliciteerd Haje volgend jaar ga ik je toch proberen te verslaan. Voor de marathoncup moet je minimaal 3 marathons van minstens 25 km lopen . Er hebben 44 mannen en 14 vrouwen meegedaan aan de cup.
De puntentelling voor het klassement gaat zo. De behaalde tijd wordt
gerelateerd aan de tijd van de overall winnaar bij de heren resp. dames en vermenigvuldigd
met 1.000 punten. Dit over de tijd van alle deelnemers en niet alleen de Nederlanders. Als de winnaar er 2 uur overdoet en de deelnemer 3 uur levert dat 1.500
punten op. Het klassement wordt bepaald op basis van de beste 3 resultaten.
De resultaten zijn te vinden op de site van de NSV dan onder sport en marathoncup. Jannick

Vrijdag 5 juni
Vanmorgen een beetje vroeg naar Schladming want veel winkels zijn vanmiddag dicht, de eigenaar van het cafe restaurant Niezl is overleden en daar gaan veel mensen heen. Dus ik heb me bij de Billa in Schladming aflaten zetten. Dan langs de genecoloog om mijn recept af te halen. Dan naar de Dirndlwinkel gelopen om mijn Dirndl af te halen. Daar kreeg ik de schrik want de kleding was nog niet gekomen die ochtend. Ze komen altijd om half 9 maar nu niet. Afgesproken dat ik toch nog tussen 12 en 12.30 langs kon komen en ze zou in ieder geval bellen als mijn jurk er zou zijn. Dan kwam ik langs een heel leuk winkeltje waar ze dameskleding hadden. Zit er pas vanaf januari en ik had het nog niet ontdekt omdat ik aan die kant eigenlijk nooit kom. Ik vond daar een heel lief coctailjurkje in een maatje M die me wel stond. Ik heb geen echt nette kleding die ik nog aan kan , wat hier toch wel een must is. Laat ik het thuis zien vraagt Jannick is dat je nachthemd? Ja er lopen bij mij in huis zeer charmante mannen.
Dan naar de apotheek recept afgeven want ze moeten het altijd bestellen en alvast de tekeninenting meegenomen. Dan mijn halsketting bij de juwelier opgehaald, was gebroken en is nu weer heel. Naar de sportschool gelopen en ik had net genoeg tijd om wat te doen.
Jan kwam me ophalen en we wisten niet hoe laat Jannick uit kwam dus eerst meer terug naar de dirndlwinkel want mijn jurk was gekomen. Gelukkig want ik had hem ’s avonds nodig want het Frühlingsfest is hier. Jannick kwam ondertussen ook naar de winkel zodat we gezamenlijk terug konden.
Na het eten naar de Friseur gegaan want mijn haar moest wel even geknipt worden. Ze verft altijd gelijk mijn wenkbrauwen dus ik ben weer netjes. Ik zie dat zelf niet meer met bril op gaat het niet en zonder zie ik het niet, dus dit is wel een uitkomst.
Jannick ging mountainbiken en Jan in de tuin achter de gewone grasmaaier. Jannick had in de avond nog een rit van het rode kruis naar Graz en daarna ging hij naar Bettina waar hij ook bleef slapen. Wij zijn naar de feesttent gegaan waar de bergredding een stuk opvoerde dat berggesprekken heette. Het was vond ik heel apart en wel leuk. Niet alles kon ik volgen maar het meeste wel. Het decor waren de bergen en je zag de mensen niet maar elke berg vertelde iets en de bergen spraken met elkaar. Tussendoor wat muziek en werd er door een verteller nog wat verteld. Het Frühlingsfest staat in het teken van “100 jaar Steinerweg” vandaar ook dat de bergredding dit stuk deed. Ik kwam daar nog vrouwen van de seniorengroep tegen en die vroegen waarom ik niet meer op de maandagmiddag kom op het sportuurtje. Maar doordat Jan ging werken was het tijdstip van 17 uur voor mij gewoon niet goed. Maar Jan gaat nu meestal nog later werken dus hij kan me daar afzetten en dan loop ik of lift ik wel terug. Dus ik denk dat ik dan maandag maar weer ga want het was wel erg leuk. Ze vertelde wel dat het nu een ander is die de les doet en volgens haar leuker. Die andere lerares was echt een sportfreak en het ging er heftig aan toe zelfs voor mij die toch regelmatig in de sportschool kom.
We hebben een hele grote feesttent op het terrein van de teamhutjes bij het sportbureau staan, er zijn ook wat kermis dingen. Helaas is het koud en als je in de tent zit is het ook niet echt warm. Maar het Verantstaltigungszentrum daar zit een campingbeurs voor groothandelaren in. Dus was er geen plaats voor het Frühlingsfest. Die beurs zit er 4 weken.
Overal zijn ze druk bezig om de wagens te maken, het probleem dat er gebrek aan bloemen is. Door het slechte weer van een week geleden zijn de bloemen weg. Worden gewoon buiten uit de natuur geplukt, we hebben geen velden zoals in Nederland.
Jan en Jannick gaan in ieder geval vanmiddag in Hohentauern lopen, ik denk niet dat ik meega maar dat ik vanavond naar de feesttent ga waar om 18 uur het volksdansen begint.
Het lopen begint om 16 uur en als ze weer in de prijzen lopen moeten ze wachten en dan zeker nog 1 ½ uur rijden terug. Jannick en Bettina gaan ook vanavond naar het feest. Geen idee of Jan vanavond ook nog gaat , hij is geen feestvierder en wilde gisteren ook om 22 uur al naar huis maar ik wilde na de voorstelling nog wel even wat muziek horen en zien. De bevolking gaat hier lekker de dansvloer op, zelfs de echte oudjes kunnen nog flink te keer gaan. Maar ja ook daar is Jan niet voor te porren.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.