Servatius

Oostenrijk, Gröbming

Servatius – 13. Mai
Den Legenden nach war Servatius Bischof des in dem heutigen Belgien gelegenen Bistums Tongern. Servatius lebte demnach von 340 bis 384 nach Christus. Er soll den Hunneneinfall in Europa vorhergesagt haben, der tatsächlich um 450 stattfand. Angeblich wurde er mit einem Holzschuh erschlagen. Er wurde schließlich in Maastricht begraben. Üblicherweise wird bei Fußkrankheiten, Frostschäden und Rattenplagen um seinen Beistand gebeten. Seine Attribute sind der Holzschuh, ein Schlüssel, ein Drache und ein Adler.

Weer een slechte nacht gehad maar wel om 8 wakker, het lijkt erop dat de pijn nu aan het afnemen is. De gordelroosplekken worden minder, de spierpijn is minder maar de zenuwen jeuken dat is soms auhhch. Eerst snel de huisarts bellen afspraak voor bloedprikken voor Jan gemaakt en recepten aangevraagd.
Lekker douchen en dan een koffie bij Ingrid halen en even horen hoe het bij haar moeder was. Die had voor ons weer een hele grote Reindl gebakken en ik kreeg koffie bonen voor mij en gemalen voor Jan. Ingrid heeft een reuze Reindl zo groot als een bakblik in de oven en die had ook weer een grote doos vol met dingen. Af en toe zeggen we de oorlog kan komen maar nu is de Corona tijd voldoende, maar te kort hebben we aan niets (behalve geld)
Het hele slechte weer is aan ons voorbij gegaan met sneeuw tot in het dal. Hoop dat het zo blijft. Maar nu schijnt de zon en de temperatuur loopt alweer op en de deur staat open. Alle plantenbakken en onderdelen naar het balkon gesjouwd . En de rotzooi van het verven in het trappenhuis opgeruimd.
Jan is nu naar beneden om zijn banden uit te zoeken en dan de winter voor zomer om te ruilen aan de auto. Ook moet de auto leeg gehaald worden en een beetje gefatsoeneerd worden. Dus ga zo maar even kijken of ik kan helpen.
Ik heb einde van de dag met de meneer afgesproken aan wie ik de bolderkar verkoop. Ik verkoop voor meer dan ik heb betaald. Alle kinderspullen die ik verkoop gaan in het potje, Theresa moet een ander bed en ik heb een mooie in de uitverkoop gezien. Nu voor de helft met 377 Euro inclusief kast en bureau. Theresa heeft al 40 Euro gespaard . Ik heb dan de volgende 25 Euro en nog wat dingen te koop staan. We proberen Ingrid om te stemmen om het te kopen maar die wil wachten tot december in de hoop dat ze dan in de tussentijd gewerkt heeft want ze heeft nog steeds niets gehoord. Nog 312 Euro te gaan. Het zijn niet alleen de kosten van het bed maar ook de ombouw van de kamer om ze beide een eigen plekje te geven. Theresa voelt zich duidelijk gestoord door Sabrina wat ik me ook kan voorstellen en ook erken dat het zo is. Sabrina wordt 4 maar is nu 1 1/2 jaar in haar geest en kunnen. Theresa wordt 8. Dat is een groot leeftijd verschil. Ingrid wil niet inzien dat Sabrina wel bijna 4 is maar geestelijk daar nog lang niet is aangekomen en dat dus het leeftijdsverschil heel groot is.
Vanmorgen gebeld met de Post en dan met Möbelix want het pakket bleef maar op 7 mei staan, het is inderdaad nog niet verstuurd omdat de hockers er niet waren. Dus nog wachten. Dan naar Salzburg gemaild om te vragen hoe het ervoor staat met de koffiemachine. Waarschijnlijk morgen klaar en de kosten 135 Euro. Daar heb ik geen nieuwe voor dus laat ik het repareren.
Hoe verdwijnt je vakantiegeld als sneeuw voor de zon? Stofzuiger kapot dus daar moet een nieuwe voor komen . Ik heb er een gezien bij de Hofer voor 100 Euro en een ander voor 89 bij de Möbelix. Beide AEG. Dan moet er echt de komende tijd niets meer stuk gaan.
In de middag nog een poosje aan de site gewerkt oud spul van de jaren 60 / 70 Nog een grote bak vol te gaan. Avondeten gemaakt en nog snel een koffie bij Ingrid halen. Morgen weer een dag. Ik moet even tot volgende week op een houtje bijten anders gaat het zich niet uit. Ik heb geld voor de aanmelding van de auto nodig en het deel wat we zelf op tafel moeten leggen. We moeten nog tanken anders komen we niet in Salzburg , geen super groot bedrag maar je moet het wel hebben. De stofzuiger gaat morgen in de aanbieding dus dan moeten we morgen ook in de vroege morgen gaan. Dan is het te vroeg om door te rijden naar Salzburg want het apparaat moet morgen na de reparatie getest worden. Maar misschien rijden we wel door want Ingrid had Talers van Ikea en die wil ze inlossenen wij willen eigenlijk naar een salontafel kijken. Geld om te kopen hebben we nu even niet maar dan weten we tenminste of we verder moeten zoeken of dat het dat is wat wij ervan denken. De eerste Juni moeten we toch weer naar Salzburg want dan moet Jan naar de Dopplerkliniek. Dan kunnen we ook nog naar Ikea gaan om het te kopen.
Vandaag kreeg ik mail van Pindat, ik had een fotoboek besteld en het was hen opgevallen dat de verslagen 2017 waren en op de kaft 2018 stond. Ik ben zo blij voor dat meedenken. Zo´n album kost veel geld en als er dan zo´n grote fout voorop staat. Ik ben ook super tevreden met de fotoboeken (bij hen kan je dus echt als boek uitgeven met veel tekst) Je kan altijd bij hen raad vragen en krijgt altijd antwoord en hulp en nu dit. Dank Dank Dank Ron van Pindat

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat goed!!! Jeetje, kan me voorstellen dat je dan blij bent!

Annemarieke 2020-05-22 23:34:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.