Faschingsonntag und Faschingszug

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen pas om 8 uur wakker en lekker uitgerust. Gisteravond had ik nog tot laat een spannende film gekeken in bed. Dan ben ik als een blok in slaap gevallen. Al snel kwam Jannick met de kinderen koffie drinken.
Dan later kwam Ingrid ook voor de koffie en was het eindelijk weer eens een gezellige zondagmorgen met zijn allen. Dan gingen ze weer want het is middageten en dan met zijn allen naar de karnavalsoptocht.
Ik heb niet veel werk aan het eten want we eten lasagna en een salade. Ik heb nu maar mijn thermo langlauf broek aan gedaan met galgen. Dan kan daar over mijn rok en mijn kattenstaart en op mijn muts de kattenoren. Een beetje schminken en dan ben ik er klaar voor.Voor Jan is een hoed al een totale afgang dus meer wordt het niet. Toch een beetje karnaval vieren. Jannick was gisteravond er op uit met een vriend maar ook om 11 uur thuis dus niet echt laat. Hij zei ik had genoeg gedronken en het was goed zo.
Ik moet wel eerst even geld halen maar waar? ik heb echt niets in mijn portemonnee en de automaten zijn in het centrum en dat is alleen toegankelijk als je 5 Euro betaald. Dus ik haal maar even 10 Euro uit de pot van Theresa dat kan ik geld halen en dan bij thuiskomst terug doen. Er is wel een automaat bij de Mez maar ik loop niet eerst daarheen en dan weer terug. Gewoon stom niet aan gedacht. Ik betaal alles met mijn pas dus dan heb je niet veel geld nodig en kleine dingen dan uit de portemonnee maar eens is die leeg en eigenlijk is mijn portemonnee ik denk la langer dan een week leeg. Het is zelden dat je niet kan pinnen.
Op dit moment is het 9 graden , zwaar bewolkt maar droog.
Op het moment dat we buiten stonden begon het licht te regenen maar we gingen toch op weg. Hadden een plekje midden in het centrum aan de Hauptplatz. De optocht begon om half 2 en we waren om 16 uur weer thuis. Het was weer een geweldig gebeuren en hoe weet ik dat ik een Gröbminger ben? Ik stond na de optocht niet meer zo safe op de benen. Al die kloppertjes en andere drankjes, biertjes en ik had zelfs nog biertjes in mijn tas. Theresa haar zakken puilden uit van de snoepjes en de kinderwagen was gevuld met gekleurde plastik ballen. Sabrina weet nog niet wat ze er van moet denken maar ze genoot er wel van.
Je moet wel een beetje op de hoogte zijn van wat in Gröbming omgaat . De liliburg staat voor Gröbming en onze Burgemeister die al jaren de bijnaam Lili heeft. Het E-werk pakte weer groot uit met Greta Thunberg en haar boot en de wereld. Wel lachen want Ingrid ging met Theresa de wagen op met een trapje en dan op een platform die omhoog ging. De Ibiza affaire was er natuurlijk ook, de automatenbox met vlees en zo in Gröbming , de 30 km zone die gelijk al bij de invaart van Gröbming is ingesteld. De Galsterberg was ook weer goed een piste waar ze van af kwamen met bobbycars en op de fiets een gondel die echt bewoog en een apresskifeest. Genoeg te lachen.
Jannick had pech die was opgeroepen om te gaan werken. Bij de Käserei was het weer raak .
Het bleef na het eerste buitje droog en af en toe leek de zon er door te komen maar ook af en toe windvlagen dus van alles wat maar goed te doen. Jannick kwam huis en is samen met Ingrid nu een poosje gaan feestvierenDe kinderen zijn bij ons en vermaken zich..
https://youtu.be/Hb4CPaNhqzI
https://youtu.be/svOJkMy8WFA
https://youtu.be/y2rf27xAhOA
https://youtu.be/jnZ79JhNhXk
https://youtu.be/b1OJaGLTBUo
https://youtu.be/8M_s3lA8pKo
https://youtu.be/liLuBvfpo4g
https://youtu.be/BCGN8XFsdNg

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuke foto's weer!!! Ze maken er iedere keer toch wel weer iets geweldige van.

Annemarieke 2020-02-25 20:59:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.