Eerste oppasdag met heen en weer brengen

Oostenrijk, Gröbming

Ik was al wakker toen Ingrid om 6 de babyfoon kwam brengen. Gelijk opgestaan en douchen en ontbijten dan was het half 7 en tijd om Theresa te wekken. Theresa kleedt zichzelf aan dus ik kon haar ontbijt maken. Dan was het tijd om Sabrina wakker te maken en aan te kleden. Ook een ontbijtje voor haar en haar medicijnen. Gezellige boel op de vroege morgen. Ondertussen de trekkerrugzak van Theresa nog een keer nagelopen en dan was het om kwart over 7 tijd voor haar om gepakt en gezakt naar school te gaan. Ze vindt het gezellig als Opa een stukje meeloopt dus die ook snel schoenen en jas aan. Vandaag gaan ze bergwandelen- Uiteraard met haar nieuwe bergschoenen aan. Dan was het om kwart voor 8 tijd om Sabrina weg te brengen naar de Kiga.Het is de allereerste keer dat wij Sabrina naar de Kiga brengen en de enorme vreugde toen ze Sonja zag die haar gelijk overnam, dus hoefde wij niet mee naar boven.Sabrina heeft vanmorgen ook haar fysio in de Kiga. De nevel trok al op en het was best lekker om te wandelen. Kwart over 8 weer thuis en even een kop koffie. Ondertussen het radiologisch instituut gebeld want ik had gisteren mijn mammografie papier gekregen. Ik hoef geen afspraak te maken dus kan kijken wanneer het uitkomt om naar Liezen te gaan.
Gisteravond schrokken we op van de deurbel, ongewoon dus Jan ging kijken. Was het de buurvrouw met een enorme bak vol met pruimen. Ik neem er niet zo veel en die verwerk ik dan in mijn smoothy´s. Jan eet ze niet. Was toch meer dan een kilo die ik had meegenomen en dat is maar een fractie van de hoeveelheid die er staan.
Dus na de koffie fruit verwerken, ik heb dit keer van sinasappel, grapefruit, banaan, pruimen en appel gemaakt. Net geproefd en erg lekker. Helaas heb ik maar 1 ijsblokjes maker dus die heb ik nu gevuld en beneden in de vriezer van Ingrid gedaan, Als ze bevroren zijn doe ik ze in de box waar nog andere smaken inzitten en kan ik weer nieuwe maken tot mijn hele grote kan die nu nog nokvol is leeg is. Ik zeef niets dus ook veel ballaststoffen .Dan heb ik nog steeds veel fruit liggen . (een zak van 2 kilo was goedkoper dan een zak van 1 kg.) Ik had appels nodig voor de snijbonenstamppot. Ik doe een handvol van het bevroren fruit in een half liter glas en vul af met water. Heerlijk vind ik dat om te drinken- Ik ben geen fruiteter maar zo vind ik het prima .
Dan waterfilters bij Amazon besteld dan heb ik er 6 voor 36 Euro , ik betaal hier bij de elektrowinkel 14 Euro per stuk dus dat x 6 is 84 Euro. Dat is snel verdiend. Ik haal het pakketje zelf af bij de Post dan heb ik ook geen verzendkosten.
Net even een poos met Jannick getelefoneerd, Ingrid moet op Reha met Sabrina en de Schiene moet ook afgehaald worden in Wenen want het moet gepast en afgesteld worden. Ingrid heeft dan dan een scholing op haar werk en Jannick krijgt ook geen vrij. De afstanden zijn dusdanig dat je niete eventjes heen en weer gaat. Ik heb tegen Ingrid gezegd ze kunnen je toch niet dwingen om naar die scholing te gaan . Het was je vrije dag en je kan er niets aan doen dat je naar Wenen moet. Ze weten dat je een dag later op de Reha bent. Maar ze kan nog niets bespreken want de cheffin is op vakantie. Ze zou van ons bv naar Graz kunnen rijden dan daar een nacht slapen en dan naar Wenen rijden dezelfde dag weer terug naar Graz en weer daar slapen dan een dag later van Graz naar Bad Radkersburg. Ze heeft Familie in Graz dus als dat mogelijk zou zijn. Dan zou het 2 uur naar Graz zijn vandaar 2 uur naar Wenen en dan ook weer 2 uur terug en dan van Graz naar Radkersburg 1 uur.Dan moet wel alles meezitten. Er wordt weinig rekening gehopuden met waar je vandaan moet komen met afspraken en zo. Neem je de afspraak niet ben je zo weer 2 maanden verder .
We zijn al blij dat er eindelijk een Reha kan plaatsvinden , dit had haar 3e al moeten zijn. En de afspraak voor de Schiene is al een tussenfrutsel.
Bij Jannick op zijn werk heeft eentje zijn schouder op verschillende plaatsen gebroken moest geopereerd worden en dan genezen en Reha. Dus die komt de eerste maanden niet terug. Het werk in de bouw gaat van stop corona nee toch doorgaan en het moet af voor de winter dus Jannick hopt van auto naar auto en is van vroeg tot laat (bouwputten werken laat door)
Om kwart voor 12 richting Kiga om Sabrina te halen, Jan liep door naar de Kiga en ik moets wat ophalen bij de Bipa in de Mez. Dan ik vandaar naar de Kiga gelopen en Jan kwam net naar buiten met Sabrina. Snel terug gelopen want we hadden geen idee wanneer Theresa terug zou en ik was bang dat ze voor de deur zou staan. We konden moeilijk de deur open laten. Het middageten hoefde ik alleen op te warmen en ik was net klaar met tafel dekken en het eten kwam Theresa thuis. Dan heel even zitten en om 2 uur naar de tuin gegaan en Jan en ik de trampoline uit elkaar gehaald dat was een echte klus . Dan was het tijd voor Theresa om naar haar eerste blokfluitles te gaan. Dat is in haar school dus ze kan alleen heen en weer. Pas als het echt helemaal donker is ga ik haar wel halen .
Nu was het vandaag prachtig zonnig weer en nu 4 uur en het waait nu heel hard. En de bewolking drijft binnen. Om de bollen te kunnen zetten in de tuin moet de bodem nat zijn anders krijg je er niets in.
Gisteravond heel hard gelachen om Ingrid. Die is alles aan het organiseren en ze kwam boven met een papiertje van dan tot dan ben ik weg op Reha dan heeft Theresa van dan tot dan schoolvakantie en Sabrina heeft alleen die en die dag vakantie. Ik kijk haar aan en vraag haar gaat Sabrina dan niet met je mee op haar Reha? Dat was lachen .
Nu weer binnen en genieten van even zitten en een kop koffie. Wachten tot Theresa terug komt dan gaan we avondboterham eten. Ik maak dan Sabrina bedklaar en die gaat om half 8 en dan Theresa bedklaar en om 8 uur naar bed. Dan wachten op Ingrid en die kan dan ook eten.
Deze dag weer overleeft en dan morgen weer zo´n dag.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Het is de bedoeling als wat ouder gaat worden het iets rustiger aan te doen maar in jullie geval lijkt het dat je het steeds drukker krijgt🙂🙃🙂

Erna 2020-09-24 17:15:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.