Aprilmaand goed begonnen

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 8 wakker maar zeer slecht ingeslapen en lang wakker gelegen. Gisteravond lange tijd bij Meli geeten die ook langzaam aan kapot aan het gaan is.
Zoals het er nu voor staat wordt het 50/50 wat de kinderen betreft (als ze niet ineens weer wijzigd) Ze wil 50.000 Euro maar dan kunnen ze scheiden zonder rechtbank. Ze is het er niet mee eens om ook het Kindergeld en het pleeggeld van Sabrina te delen. Dus ik weet niet hoe dat dan eruit gaat zien. Meli moest erg huilen want ze zei me dan kan ik een eigen kind vergeten. Want zonder uitbouw is er eigenlijk al te weinig plaats voor Theresa en Sabrina. Ik heb haar gezegd waar er 2 zijn kunnen er ook 3 zijn dus geef het nog niet op. Jannick moet zich dan op eigen kosten laten opereren , zij moet toch nog wachten tot het zeker is dat haar ziekte weg is voor ze het kunnen gaan proberen . Voor je het weet ben je 3 jaar verder denk ik dan. Ze kan ook niet al te lang wachten als ze het echt wil want geen garantie dat haar ziekte geen belemmering wordt. Eerst maar de scheiding er door en dan plannen gaan maken. Ik heb haar ook gezegd het is al veel waard als we het huis kunnen houden en we een dak boven het hoofd hebben. Ze mag de helft van de maand Mama voor Theresa en Sabrina zijn. Dat verzacht wel .

na het ontbijt enz. ben ik met Jan onze hal in het trappenhuis gaan opruimen en schoonmaken. Ik begon door de kist opzij te halen en tja dat was VUIL. Dus eerst de gordijnen van het raam en de deur eraf en gelijk gewassen. Hangen buiten in de zon te drogen. Jan de ramen binnen en buiten gezeemd. Ik de schoenenafzetbladen schoongemaakt en de winterschoenen opgeruimd. Als we ze nog een keer nodig hebben kunnen we ze ook even uit de kast op het balkon halen. Dan heeft Jan gestofzuigd met de Franse slag en ik daarna in alle hoekjes gaatjes en spinnewebben van het plafond. Het grootste deel van de bodem gedweild en met dekking behandeld. Alles open en drogen maar . Ondertussen samen met Jan een koppie koffie drinken. Zo het laatste stukje vloer doen en de gordijnen terug hangen en de planten weer op hun plaats. Dan is de ochtend dus mooi voorbij. Ik loop in korte broek en hemdje, het wordt vandaag minimaal 26 graden. Vanmiddag weer wat buiten doen.

Dan is niets veranderlijker als de mens want ik besloot andere gordijnen te maken van een restant die ik nog had. Dat is iets wat ik zelf gekocht had en dus naar mijn zin. De andere wilde Ingrid perse in het trappenhuis en ze was het er al niet mee eens dat ik er een knoop ingelegd had. Ik wil gewoon niet alles potdicht. Het was nu tijd voor restverwerking .
Dan middageten gemaakt en samen met Jan gegeten. we hadden een gevulde Jacobsschelp als voorafje, kalkoenfilet met pepersaus, ingelegdekomkommer. We hebben het ons laten smaken. We wilden even naar Letmaier voor wat dingen maar helaas pindakaas problemen met de afvoer van de keuken . Er gaat niks meer dus ik kan ook mijn vaatwasser niet gebruiken. Jan bezig geweest met als resultaat dat de badkamer ook niet meer gaat. Na enige uren doet de badkamer het weer maar de keuken wil niet. We hebben het probleem dat de afvoeren te smal zijn en dat de afvoeren te recht lopen.
Dan belde Jannick en hij neemt rotzooi van zijn werk mee, de afvoerontstoppers die je zo koopt doen niets hebben we geprobeerd.
Theresa belde mij en even met beide kinders gesproken morgen komen ze weer.
Dan belde Jannick om te zeggen dat hij lang met Ingrid heeft gesproken. Zoals Jannick haar nu de regeling heeft voorgesteld wil ze tot morgen overdenken. Accepteert ze het dan heeft Jannicks advocaat gezegd mag hij op kantoor bij hen komen werken.
Verder had ze gevraagd of het een probleem was als ze koffie komt drinken bij ons als ze de kinderen komt brengen. Wij hebben er geen probleem mee, Dus haar gebeld en gezegd dat het goed is als ze morgen om 3 de kinderen komt brengen.
Onze buurman in het lage villahuis is verhuisd, hij is vertrokken naar de woning van een zoon die nu voor een gehandicapte is omgebouwd. Zijn huis zijn ze al dagen aan het strippen. We zagen zelfs zijn bed met beddengoed er nog op in de aanhangbak van de tractor verdwijnen. Die man kon dus al langer dan 2 jaar niet meer boven in zijn huis komen en sliep dan op de bank daar was zijn zoon achter gekomen en dus dit resultaat. Het huis waar hij naar toe is had eigenlijk een zwembad op de begane vloer en dat is er allemaal uitgehaald en een etage voor hem gemaakt , de boven etage is voor de verhuur. Voor het geld hoeft hij het niet te doen want hij is of was miljonair. Maar met al dat geld wat hij als schadevergoeding heeft gekregen kan hij zelf weinig zo ernstig gehandicapt als hij is. Auto ongeval zonder schuld van hem. Volgens Jannick is hij ook alcolist nu . Eten doet hij elke dag buiten de deur. We zagen gisteren zijn totale keuken eruit gesloopt voorbij komen. Zijn zoon die hier komt wonen heeft ook kinderen dus het verjongt in ieder geval.
Jannick zei dat er een paaskaart voor ons allen was gekomen van Katherina de moeder van Ingrid. Ik had er al eentje klaar liggen voor haar want die zou Ingrid meenemen want die wil eigenlijk zondag gaan . Ze heeft een rose badjas voor mij ook van haar moeder , gewonnen bij de bingo of zo iets. Wij mogen allen haar moeder en dat veranderd toch niet als mensen gaan scheiden.
Ondertussen kwam de Bofrost met mijn paashaasbroodjes , die moet je dan zelf nog met rozijnen versieren en bakken.
Dan einde van de middag toch naar Letmaier gegaan. Ik heb materiaal gekocht om het oude douchegordijn van ons aan de binnenkant onder het speelhuis te kunnen ophangen. Dan kunnen we die dicht doen als het slecht weer is. We leggen altijd al het speelgoed op de afgedekte zandbak eronder. En 100kg speelzand gekocht. Ik heb de nieuwe gymringen ook alvast klaar gelegd. Dan morgenochtend daar aan verder als er niets tussen komt. En ik wil morgenochtend de tafel in de keuken omtoveren tot een paastafel. Ik wil het allemaal klaar hebben voor de kinderen komen.
Verder erg leuke post gekregen. Van Diane en Jordy een paaskaart die helemaal vol geschreven is door Jordy dus wat te lezen. En voor Jan een verjaardagskaart van Diane en Jordy. Volgende week woensdag wordt Jan 74. Ik had volop plaats op mijn plankje dus ze staan er te pronken. Jannick was thuisgekomen en was in de badkamer , hem gevraagd om de zakken met zand voor ons bij het speelhuis neer te leggen.
Zo ik vind dat mijn dag voor vandaag erop zit, beentjes omhoog en een kop koffie en een broodje paasham. Vanavond dan een poos tv kijken. Het is voor het eerst deze week dat er iets op tv is wat we willen kijken. Uiteraard kijk ik wel altijd de ZIB (nieuws) Maar dat was met de ontbijt tv in de vroege morgen ook het enige. We hebben de afgelopen avonden NLziet gekeken Flikken Maastricht. We vermaken ons opperbest ermee. Zo dat was onze eerste Aprildag.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.