Een druk dagje maar wel gezellig

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen vroeg wakker en een beetje tv gekeken en lekker lang blijven liggen tot 9 uur. De normale ochtend zaken en aan de koffie. Om half 11 kwam Ingrid met Sabrina koffie drinken later dan normaal maar ze moest deze week Sabrina om 10 uur ophalen van de Kiga. Ze zei al ik breng haar weg en als ik thuis kom is het haast tijd om haar te halen. Maar vanaf volgende week mag ze van 8 tot 12 uur. Dan eten gaan maken en samen met Jan gegeten. Ietsje vroeger want Jan en ik wilde naar Liezen gaan en ik dacht dan kan ik Sabrina wel meenemen. Dan kan Ingrid vanmiddag met Theresa erop uit en die heeft aan het eind van de middag ook weer karate. Kijk ik in de brievenbus zat het Yess simkaartje al in de Post dat is supersnel. De foto van Theresa en haar fotoboek waren er ook gisteren al. Op tijd voor haar verjaardag. Ziet er superleuk uit.
Sabrina is zo lieverd als je haar mee neemt. Ze bekijkt alles vanuit de auto en ook in de winkel is het gezellig met haar. Ik was naar de Lidl gegaan en ik kreeg het volledige aankoopbedrag van de grote doos met kattenvoer terug ook al waren het alleen de zakjes met vis die leeg waren. Dus ze eten nu goedkoop van de rest . Zeker nog 40 zakjes.
Gelijk een Yess opwaardeernummer gekocht voor Theresa. Ze kan het betalen 10 Euro heeft ze in elk geval in haar potje want ze moet zelf haar opwaardeereenheden betalen. Ze kan thuis via Whatsapp bellen en zo via de Wifi. Als ik voor het jaar om is maar weer geld erop zet. Dan nog even langs de Action want dat had Ingrid gevraagd. Ze wilde wat dingen voor het feestje van Theresa. Theresa wil graag van de opblaasbare verjaardags diademen. Was even zoeken maar gevonden. Ingrid wilde nog wat versiersels voor de popcakelollys die ze gaat maken. Dat lukte ook en ik heb er nog 2 tractatie dozen bij gedaan. Kan Sabrina in November ook gebruiken als ze in de Kika mag tracteren. Ook vond ik een leuke fotolijst voor haar foto. Dat soort hebbedingen kosten geen drol bij de Action. Dan nog naar de Penny want ik had de slaolie van Ingrid gisteren gebruikt om mijn frituurpan te vullen. Lidl heeft geen 5 literflessen. Dat werd nog een hele kar vol met oa een 5 kilo stuk varkensbuik . Ik kan dat probleemloos verwerken tot delen die ik graag heb. Dat vries ik dan in porties in. Het was zo waanzinnig druk vanaf Liezen over de B320 hadden we op de heenweg gezien . Andersom geen probleem. Dus er stond een enorme file bij Trautenfels. Wij zijn vanuit Liezen onder door gegaan Dollach Aigen Irdning Stein an der Enns. Met mooi weer vind ik dat ook een mooie route en nog alles groen , een klein beetje oranje al van de herfst. Waren we in Ratten loopt daar een koe in haar eentje op de straat en er was veel verkeer. Dus Jan boven laten stoppen en ik naar beneden gelopen naar de boerderij. Daar werd ze in ontvangst genomen. Dan moest ik ook weer terug naar boven lopen dat was best warm in de zon. Want het was vandaag dus een warme zonnige dag. Wij waren om 4 uur weer thuis. Dan aan de gang het lukte zowaar om het Simkaartje erin te krijgen. Maar voor je het kan gebruiken moest het telefoonnummer geregistreerd worden dat kan bij de Post. Dus Jan met mijn pasport en de kaart naar het Postkantoor. Zegt dat mens (ze werkt er al jaren) dat weet ik niet hoor doe dat volgende week maar bij mijn collega. Wat baalde ik had ik dat geweten dan had ik het in Liezen bij een A1 winkel kunnen doen want die doen het ook. Dan met Yess getelefoneerd en het kan ook over internet maar ik snapte het niet. Jan met Sabrina naar de keuken en ik weer aan de gang. Op internet ingelogd en dan met mijn telefoon en de QR code en een foto van mij en voor ik aan een foto van mijn pasport kwam werd er al afgebroken, ik doe er denk ik te lang over . Dan uiteindelijk kon het ook met een bankidentificering en dat lukte. Wist niet dat er zo iets bestond. Dan ook nog haar tegoed erop gezet. Ondertussen was Ingrid met Thetresa thuis gekomen en die was helemaal blij en vroeg Oma kan je mij bellen dus dat gedaan en ze was zo blij. Morgen op mijn gemak de andere telefoonnummers erin zetten van Mama en Papa en Opa. Oma kan ik nou Youtube gebruiken??
Dan belde mijn zus Els en even gebabbeld die zei ik bel zondag wel even voor Theresa dus haar het telefoonnummer gegeven want het is veel leuker als ze het op haar eigen telefoon krijgt. Wat is dat kind gelukkig en ze kan er goed mee overweg en ik krijg vragen waar ik het antwoord niet op weet omdat ik het nooit gebruikt heb . Dus Oma moet zich ook Schlau maken.
Dan is het voor Jan en mij stokbrood en brie en voor mij ook Filet American dat heb ik in de diepvries kleine verpakkinkjes van 50 gram van de Holland Snack Express. Nu samen met Jan een bijzonder biertje gedeeld dit keer een zoet donker bier. Tot nu toe vonden we alle biertjes lekker die in het pakket zaten helaas hebben we er nu nog maar eentje over.
Nog fotos van Angela gekregen van Jula en Tobi.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.