Feeeeeeeeesssssssssst

Oostenrijk, Liezen

Ook al was het vandaag voor het eerst in weken weer een normaal begin van de week en een normale dag toch hoefde ik me niet te haasten. Omdat Jannick deze week vrij heeft heb ik Sabrina niet in de vroege morgen als Ingrid Theresa weg brengt.
En vandaag is toch een beetje anders want mijn kleine jongetje (daar moet Theresa altijd om lachen) is jarig en vandaag 27 geworden.
Hij kwam vragen of wij zin hadden om mee te gaan eten in Liezen en ja dat leek ons wel heel gezellig. Dus Theresa eerder van de Kindergarten door hen gehaald en wij waren alvast doorgereden naar Liezen naar de ELI. Naar Sajedo lopend kwamen we langs de Pearl en grote borden alle brillen 50% en de prijs is altijd inclusief eenvoudige glazen. Nou heeft Jan dat en laatste keer hadden we 2 brillen gekocht voor 19 Euro stuk op sterkte , 1 om te lezen en 1 voor veraf. Staan hem leuk en beide blauw. Dus ik zeg hem laten we even kijken of er nog wat voor je bij zit. Dus ik vis een rode van het rek en die staat hem gelijk dus de eerste werd het ook, bleek nu maar 9 Euro te zijn dus ik zeg hem we proberen nog een zwarte en ja hoor staat hem ook dus ook die genomen allemaal voor veraf kan hij wisselen bij wat hij aantrekt en ook deze 9 Euro. Lachen vind ik dat helaas als je een bril zoals ik heb kost het nog altijd te veel om er eentje mee te nemen ook al is het 50% dan hebben we het nog altijd over 200 Euro. . In deze tijd niet echt wat over voor extra dingen. Dan zag ik de familie voorbij komen dus even snel naar buiten en gezegd dat we nog in de winkel waren. Dan naar Sajedo en het eten was weer heerlijk en heel gezellig en Theresa at ook van alles en nog wat met als hoogtepunt een bord met lekkere toetjes met ijs , taart en snoepjes. Wij zijn daarna nog even wat inkopen gaan doen en dan naar huis want Jan moest ook nog gaan werken. Ik nog taart eten en koffie drinken beneden. Jannick had een advocaattaart en een paulataart gekocht. De advocaattaart was erg lekker wel 11% dus niet iets als je nog moet autorijden en de paulataart voor de kinderen bleek zo lekker te zijn. Voor wie niet weet wat een paulataart is , Paulatoetjes zijn puddinkjes bruin met gele vlekken want paula is een koe en die zegt muh.
Jannick is afgelopen weekend tot plaatsvervangend hoofd van het Rote Kreuz Gröbming zonder tegenstemmen gekozen. Dat zonder tegenstemmen is een unicum.

Els ja jammer van deze keer maar we zien elkaar toch nog snel als jouw kleine jongetje gaat trouwen in juli. Dat is voor mij ook weer een fijn vooruitzicht om jullie allemaal te zien. Ik laat je wel meebeleven met de fotos die ik maak als Erna en Manfred er zijn.

Ik zit het nieuws te kijken en de Skihandelsschule is nog meer in opspraak gekomen er zijn weer aangiften gedaan , geen idee of die van ons ook daar bij zit maar we zijn in ieder geval niet de enige die zich gemeld hebben. Wat ook wel een opluchting is want om alleen te staan is het toch ook niet. Elke keer als het in het nieuws komt treft het me wel en voel ik ..........................t. De mensen die ons alle jaren gevolgd hebben weten wel een beetje wat er zich af en toe afgespeeld heeft.

Ook hadden Jannick en ik een discussie vanmiddag met Ingrid. Een bekende van mij is uit Nederland naar Oostenrijk gekomen om te werken. Veel voorbereiding gesprekken en een baan gevonden. Bij de baan ook woonruimte en hij mocht zijn 2 honden meenemen. We hebben het hier niet over een jong iemand . De klanten super tevreden gezien zijn fooi maar de baas snauwt alleen en de bazin een kip zonder kop die zich overal inmengd . Na 2 dagen krijgt hij te horen je hoeft niet terug te komen en je kan inpakken en weg wezen. Sta je a la minuut met je dieren op de straat. Heeft hij spullen gekocht die bezorgd zijn nadat hij weg was zeggen ze dat ze het niet hebben en de 2 dagen die hij gewerkt heeft krijgt hij niet betaald want ze zei je hebt hier toch geslapen?. Komt het jullie al bekend voor?? velen van onze kennissen en vrienden hier wel omdat ze soort gelijke praktijken meegemaakt hebben. Ook wij aan de lijve , Jannick meermaals en wij ook meermaals. Ingrid zegt jullie hebben het gewoon slecht getroffen en wij zo gaat het bijna standaard in het toerisme/horeca gebeuren , waarom komen ze niet aan personeel? Juist door dit soort dingen. Ze begrijpt niet dat het echt zo is en wij niet de enige zijn. Ze heeft alleen maar ervaring met werken op het ziekenhuis.
Jannick kreeg van zijn baas een brief van een klant die ook nog als moeilijk bekend staat, Jannick had op de 31. Dezember daar gewerkt en in de brief staat dat de man erg tevreden is en dat Jannick zonder een vloek en een zucht gewerkt heeft ook al kon hij helaas niet alles verhelpen omdat een deel kapot is en moet worden vervangen. Met een briefje van 50 Euro erin. Ook had de man de baas gezegd dat hij zuinig op zulke mensen als personeel moet zijn. Dus het kan gelukkig ook anders. Vorig jaar had Jannick ook dezelfde periode Bereitschaft en bijna niet gewerkt. Deze periode heeft Jannick alleen maar gewerkt inclusief feestdagen. Dus zijn baas zei blijf maar een weekje thuis om je uren weer af te bouwen. Het is de eerste keer in heel veel jaar geloof ik dat Jannick met zijn verjaardag thuis is. Hij heeft eigenlijk al het hele jaar uren opgebouwd om in de winterperiode als er weinig werk is het af te bouwen zonder loon of vakantie verlies. Maar ja door het wel werken loopt het alleen maar op. In ieder geval is te veel werk beter dan geen werk. Zeker als er ook iets tegenover staat. Als de baas zorgt voor zijn personeel zorgt het personeel ook voor de baas. Ook al was Jannicks start niet echt probleemloos om dat hij in de begin periode de Porche van zijn baas met zijn vrachtwagen in de prak reed. Waar hij nu wel om kan lachen en zijn baas is niet nadragend.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.