We gaan op weg

Oostenrijk, Gröbming

Ik was nog vergeten te vertellen dat we echt gebruld hebben van het lachen. We zaten aan de verjaardagstaart van Ingrid voor Theresa . Zegt Jannick tegen Ingrid je hebt blauwe vingers en ze zegt oh dat is vast van de levensmiddelenverf die ik gebruikt heb . Zegt hij maar je hebt ook een blauwe mond en dat zag er zo stom uit dus we begonnen al te lachen moet ze zelf lachen blijken haar tanden ook blauw te zijn en zegt Jan we hebben een Mama Smurf. Je kon me oprapen en ik bleef lachen en toen Theresa ook nog eens zei maar Opa heeft ook blauwe lippen kwam ik echt niet meer bij. Alleen Ingrid en Jan hadden het.

Ik heb geen idee of iedereen de filmpjes nog kan bekijken want het schijnt niet meer te werken, Ik kan ze op youtube kijken en als ik dan het linkje kopieer en in mijn brownser zet kan ik het gewoon openen en zien. Maar op de site doet het niets en als ik het van de site exact hetzelfde linkje kopieer doet het niets rara wie weet het???

Vandaag zou het de trouwdag van mijn ouders zijn geweest en ik heet sinds die dag Molenaar ipv "van Gijzen" .

De wekker loopt om 6 uur af en dan gaan we rondom 7 uur op weg. Tot over een paar dagen.

DAG 1
Om 6 ging de wekker en om 7 uur reden we weg. De hele familie van beneden dag gezegd . Wel vreemd om zo zonder een kind weg te gaan.
We moesten wel eerst de autoramen schoonkrabben dat viel tegen en Jan moest nog schrapertjes opzoeken. Dan tanken in Schladming.
Ook al was het prachtig weer het bleef lang koud maar we konden wel lekker buiten de auto onze benen strekken nadat we naar de toilet waren gegaan.
Toch weer op weg en het werd steeds drukker en aan de andere kant kwam ons een Bus van FC Köln tegemoed. Later hoorden we van Josef dat die daar ergens pech hadden gekregen en via de radio een oproep werd gedaan voor hulp want er is geen Bus te krijgen omdat de Oktoberfesten zijn begonnen. We hadden wel vrij snel na de bus een politieauto met blauw licht zien gaan maar wij hadden zelf de radio uit.
In Oostenrijk tuften we zonder veel verkeer door maar in Duitsland werd het steeds drukker en grote stukken waar ze aan de weg bezig waren.
In 5 ½ uur waren we in Schlüsselfeld om precies te zijn in Attersfeld.
We besloten om eerst naar het dorp te gaan een beetje rondkijken (helaas is hier ook alles op zaterdagmiddag dicht) Dan moet je bv naar Bamberg gaan maar daar hadden we geen zin in. We kregen honger en zijn naar de Burger King gegaan en hebben buiten op het terras gegeten en een hele poos gewoon zitten in de zon. Ze hadden een box voor 5 Euro waar frieten met mayo, 2 cheeseburgerbroodjes , een zakje met 4 kipnuggets met BBQsaus en een drankje die je kon kiezen in zat. Voor ons beide te veel dus we hebben ook voor de avond nog een broodje.
Dan toch naar onze vertrouwde overnachtings stek.
We werden zoals altijd onthaald en een hele poos zitten praten en daarna heerlijk buiten op het balkon tot zeker half 5.
Het was geen probleem dat we om 6.15 willen ontbijten.
Nu schrijf ik even mijn stukkie en dat komt dan als we thuis zijn weer op de site.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.