Jan weer thuis

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen op tijd eruit en Theresa mocht in bed blijven met de tv. Om 9 uur kwam Trixi want er moesten papieren getekend worden . Dominik komt pas de 25e weer. Ingrid kwam koffie drinken en verder een beetje bezig blijven. Jan in de vroege morgen gesproken en gevraagd of hij al zijn spullen gepakt had want hij wist eerder niet dat hij een kast had met spullen zat hij met een baart van een paar dagen omdat hij niet wist dat ook zijn scheerapparaat erin zat. Verder had ik zijn Krankenkassekarte in het laatje gedaan maar hij had nu alles gevonden. Was ook zelf wezen douchen.
Kort voor 12 uur kwam hij thuis en ik was bijna klaar met koken en Ingrid en de kinderen kwamen ook eten. Gezellig-
Later op de middag ging Ingrid met de kinders naar Julia in de Sölk. Jan en ik reden mee tot aan de MEZ- Dan eerst met zijn allen naar de NKD waar ik een Trachtenrokje voor Theresa had gekocht maar thuis bleek het tandjesstiksel aan de onderkant niet goed genaaid. Dus nu gaan kijken voor een ander hadden ze niet dus ik kon geld terug krijgen of 20% korting. Dat laatste gedaan en nog het vest erbij gekocht. Op het parkeerterrein kwam ook Jannick aangereden dus een soort Familiesammlung eerder op de dag was Ingrid met grofvuil naar Aich gereden en had daar ook al Jannick getroffen. Dan zijn Jan en ik naar de Spar gegaan waar ik banaan voor Sabrina ging halen. Ook nog een spannend Nederlands boek daar in de bak gevonden (staat zo´n bak met 2e hands boeken geld voor een goed doel) Het boek heet "Geheugen fout" van Dean Koontz- Dan naar de Carla gelopen waar Isa alleen in de winkel stond en die was blij om iemand te zien. Vandaar naar Mandl waar ze boven een stoffen en naai afdeling hebben. Jan bleef beneden op de trap zitten. Daar vond ik een tandjesrandje in een kleur waarvan ik dacht dat het zou passen op het rokje. Was al in de uitverkoop en de dame zei je mag het voor de helft van de prijs hebben. Ik geloof dat ik voor 1.20 klaar was. Kom ik beneden had Jan een glaasje water gekregen van iemand van het personeel van de sportafdeling. Vriendelijkheid vindt je hier nog genoeg. Dan naar de apotheek waar hij ook weer kon zitten. Het probleem Rezept uit Salzburg en moet door een huisarts getekend worden. Vrijdagmiddag geen huisartsen en nu ook onze eigen huisarts niet. Toen we bij de apotheek aan kwamen lopen hoorden we roepen en was er een feest aan de overkant en de gasten stonden deels buiten en onze huisarts stond naar ons te roepen en te wuiven. Dus ik zeg bij de apotheek als het moeilijk is vraag ik haar snel voor een handtekening maar nee hoor was niet nodig . Ze is de bazin daar en haar dochtertje zit bij Theresa in de groep en je weet hier kent ieder iedereen. Daar we volledig zijn opgenomen hoefde ik niets vooraf te betalen en kon ik de verpakking zo meenemen. Was wel heel belangrijk want het is de voortzetting van Jans antibiotica. Hij moet nog langer slikken maar dan even langs een huisarts want de hoeveelheid komt niet overeen met verpakkingen dus dan moet die beoordelen hoe en wat Jan nog moet hebben. Op ons gemak terug gaan wandelen. Het was snikheet weer en zeer zonnig.
Dus toen Ingrid later met de kinders uit de Sölk kwam even het rokje gaan ophalen en gekeken of het randje kon. Naar mijn gevoel prima en het kan op 2 manieren erop gezet worden dus even met Ingrid overleggen en het samen eens geworden. Als ze naar haar moeder gaat wil ze oude Dirndls van haar moeder meenemen dan ga ik daar van die rokjes van maken (kosten in de Trachtenwinkel 70 Euro) Nu ik een voorbeeld heb moet ik het kunnen maken. Maar eerst ga ik het met een oude lap stof proberen van een onderlaken die ik toch weggooi of het wat ik uitgedacht heb klopt. Ik ben geen wonder met een naaimachine maar ik ga het wel proberen. Dan heb ik samen met Ingrid in de avond rondom een van de boompjes een rand rondom vrij gemaakt van gras en daar staat nu de lavendel en nog wat andere planten in. Ik heb nog meer voor het 2e boompje die komen dan morgenavond aan de beurt. Eerst flink nat gemaakt de planten in een emmer met water gezet en dan pas de grond in. Nu gewoon weer even bankhangen.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat Jan weer thuis is.

Liduina 2018-08-17 21:24:10

Fijn dat hij weer thuis is. Dikke kus voor jullie!!!

Annemarieke 2018-08-18 16:25:54

Fijn dat Jan weer thuis is hoop dat hij spoedig hersteld

Erna 2018-08-18 20:04:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.