Kerstavond

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om 6 uur wakker van de wekker , de babyfoon aangezet en het was nog stil. Een beetje tv kijken in bed en dan om half 7 staat Ingrid in de slaapkamer. Ik uhhhhhhhhhhhh was Ingrid naar haar werk gegaan maar ze hoefde niet vandaag te werken maar morgen . Lekker in bed gebleven met de tv aan en wel op het kinderprogramma want elke dag was er een aflevering van Schneewelt en van Bartholomeus, Dus de hele Adventstijd ik heb wel eens her en der afleveringen gezien maar nooit de laatste uiteraard met een goede afloop want het is kerstmis. Dan om 8 opgestaan en douchen dan ook Jan eruit gehaald want ik wilde nog naar de Billa. Daar ter plekke mijn diner omgegooid. Het voorgerecht is een voudig en van te voren klaar te zetten ipv nog veel werk. Want de fut is er nog steeds niet. De buikpijn is weer wat minderen het is nu meer een zeurende dan echt pijn.
Theresa wil heel graag snowboarden en in haar pot hebben we weer geld zitten door de verkoop van speelgoed. Ze wil heel graag snowboarden en nu een board gevonden met bindingen en een schoen mt 36. De schoen moeten we laten staan ook al valt die klein want ze heeft denk ik 32 / 33 maar dan heeft ze die alvast voor over een paar jaar. Het probleem dat ik schoenen wil huren en de binding moet afstellen voor haar. En alles gaat in de lockdown. Ze heeft genoeg geld voor het board en zelfs wat over.
Thuis gekomen alles in de kerstsfeer gebracht en met Jan een boterham gegeten.
Dan contact gehad met de verkoopster van het board en om 15 uur vanmiddag afgesproken om het board op te halen. Dan de sportzaak waar we altijd huren gebeld en daar kan ik de 26e terecht moet dan denk ik zonder Theresa want die is dan skien met de club. Het Board kan ze denk ik wel 3 jaar mee doen en dan is 50 Euro niet veel. Een leuke Burton.
Om nog even terug te komen op gisteren, toen Theresa naar de afdeling tandheelkunde moest. Volgens de artsen daar is ze precies op tijd. Had de tandarts hier allang moeten ingrijpen. Haar melkkiezen zitten de volwassen in de weg en die gaan ook steeds meer kapot maar komen er niet uit. De 15. Jänner gaan ze weer naar Graz en worden er een hele reeks zowel boven als onder eruit gehaald. Ze maken daar ook een behandelplan dan is de vraag of de orthodontist in Liezen daarmee wil werken anders moeten ze elke keer helemaal naar Graz. Er zijn in de hele Steiermark 3 orthodontisten die de gratis regulering aanbieden van de Krankenkasse de andere allemaal particulier. Eigenlijk een grote schande maar dat is de gezondheidszorg in Oostenrijk . Ik denk dat 80% van de specialisten alleen privat behandeld. Van die 3 was er al 1 afgevallen want die wilde niet voor ze 16 is behandelen en dan gelijk opereren. Ook heeft ze een frame nodig om haar kiezen op elkaar te houden kosten hier 178 Euro in Graz krijgt ze dat. Arme kind heeft nu al een overbeet van 11 mm. De foto die Ingrid mee had toonde chaos inTheresas kaak en mond. Ik ben blij dat ik ben blijven aandringen bij Ingrid en die is nu wel blij dat ze gegaan is. Over een paar jaar een heel mooi meisje nu een aantal jaren doorbijten en dat letterlijk.
Momenteel luister ik naar Ö3 heerlijk kerstprogramma/muziek . Ingrid is met de kinderen het vredeslicht gaan halen.
Nadat ze terug waren was Theresa boven gekomen en om kwart over 2 zijn we gaan rijden naar Tauplitz om haar snowboard te gaan halen. De Navi van jan kon het niet vinden , googlemaps gaf aan dat we er waren maar waar. Even gebeld en ze heeft geprobeerd om ons ernaar toe te brengen maar toen ik vroeg hier is een weg links omhoog zei ze nee niet omhoog. Afgesproken dat haar man naar de Feuerwehr zou rijden en hij was er in een paar tellen dus we moesten wel in d ebuurt zijn. Theresa in de wolken met haar board. Toen we achter hem aanreden sloeg hij dus af bij de weg die omhoog ging dus het was wel omhoog. Maar goed we hadden het board en thuis heeft Theresa de schoenen gepast die er inderdaad klein uitzien en Theresa zei dat ze goed zitten. Ze is er zo happy mee. Ze kan alleen maar zeggen oh wat zal Zoe zeggen. Ik zei haar die heeft toch een board maar Theresa denkt dat ze die gehuurd had. Dan ging ik koken en Ingrid en Theresa gingen samen het huis Rauchen . Dan ging iedereen zich omkleden en Sabrina was een kleine doerak die overal nee tegen zei . We dronken een port als aperitief. We hadden Sushi als voorgerecht dan had ik Rotzunge vis met Saliepesto gerold in spek uit de oven, kerstaardappeltjes en gemengde Salat. Ijsterren met room en aardbei heerlijk was het. Dan gingen we bij Ingrid verder , we hbben gezongen en Ingrid speelde gitaar en Theresa heeft op haar blokfluit gespeeld. Dan ging de telefoon en het was Jannick en dat klonk wat paniekerig . Hij vroeg of ik vlees in de vriezer had en ik zei hem ligt eraan wat. Dan kwam het hoge woord eruit . Ze hadden vlees besteld bij de Mercur en hbben alle boodschappen gedaan maar zijn vergeten hun vlees op te halen. Hij had 2 kg besteld en ik denk niet dat ik dat bij elkaar breng maar hij is blij met alles omdat zij dat vlees zouden meebrengen bij een kerstviering met familie. Ik heb 2 varkenshazen, ik heb ook kipfilet en er ligt nog een Huftsteak van Jannick in de vriezer dus ik kom wel een heel eind. Morgen even spitten. Ingrid is weer gebeld en heeft morgen geen halve dienst maar een hele voor mij maakt het niet uit want de kinderen zouden toch al bij mij zijn. Morgen vieren we eerst kerstontbijt met Meli en Jannick en later ook het kerstdiner. Ze zal ook wel heel laat thuis zijn want ze hebben nu 8 Corona patienten.
Een beteje tv en dan in bed morgen om 6 gaat de wekker weer.
Laatste 2 fotos heeft Theresa gemaakt.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Fijne kerstdagen!!! Wat ziet het er allemaal lekker en gezellig uit! 😘

Annemarieke 2020-12-24 22:35:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.