Warmer

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik wakker van Jannick die mijn babyfoon kwam aanzetten , het was kwart over 4. Ik ben weer ingedut en werd toen wakker 5 minuten voor de wekker omdat Sabrina aan het schreeuwen was tegen Theresa. Door de babyfoon mijn aankomst gemeld. Toen werd het stil. Dus kinderen gehaald , Jannick had gisteravond alles klaar gezet voor vandaag. Het was zo´n ochtend dat het niet liep maar alles goed gekomen.
Dan ben ik gaan douchen en wat voor mezelf gedaan. Aankleden en eerst een kop koffie met wat te eten. Dan de vaatwasser gevuld en aangezet. Aan het middageten begonnen door de garnalen in de marinade te zetten. Dan groente snijden en alles bij elkaar zoeken. De buitendeur open gezet want ook al vroor het vanmorgen (min 4) het is duidelijk warmer.Want het was tbij de deur open zetten al 11 graden. Wel in het zonnetje maar het is warmer.
Dan een heerlijke bamischotel gemaakt met de garnalen. Van die lekkere grote in de schaal.
Ik had elke keer een natte bodem in de koelkast en al een paar maal het gootje gekeken , schoongemaakt enz. Maar het wordt steeds erger. Vanmorgen zelfs erut gelopen op de keukenbodem. Dan nadenken wat bij mij een echt proces is. Soms is het goed dat iets niet is doorgegaan zoals de keuken verandering. Ik was al steeds aan het nadenken en al verschillende modellen bedacht maar nu viel mij iets totaal anders in. Wat is het grootste probleem in de keuken? Dat ik werkblad heb. Ik heb nu een nieuwe koel/vrieskombinatie gekocht maar die gaat niet naar de keuken maar naar de gang waar nu de grote houten kattenkast staat. Die is ooit van de huiskamer van Jannick naar mij verhuisd. Zij hebben al de helft afgebouwd van wat zij tegen een wand hadden en dat is naar de kelder gegaan. Nu heb ik nog 2 keukenonderbouw ladenkasten maar door verandering van het Ikea systeem pasten die niet meer bij het nieuwe systeem. Jan had er wat spullen van hem in gedaan. Hem het aanbod gedaan dat hij deze grote houten kast met onder 3 enorme grote laden krijgt en ik de 2 onderbouwkasten. Hij vond het een prima ruil dus ik ben gaan leegruimen. Je moet eerst zooi maken voor het opruimd. De ruimte die in de keuken vrij komt ga ik benutten. Er moet een rij kasten opschuiven wat niet heel veel werk is maar wel alles leeghalen. Dan moet ik 1 onderkast bij kopen van de keuken. en dan kan ik het werkblad 60 cm langer kopen en dus 60 cm werkblad erbij. Van het oude werkblad een stuk van 1,20m eraf halen voor de 2 kasten in de gang. Dus nu wachten tot de koelkast komt , de grote houten kast is al leeg en kan naar beneden. Als we de keuken gaan veranderen hebben we al met al veel nodig. Aanrechtbladen, een bovenkast en een onderkast voor de ruimte die koelkastvrij maakt.1 onderkast die Jan zelf weer op maat moet maken als vervanging voor die kapot was door de lekkage. Heel veel werk en uiteraard ook geld. Tegelijkertijd moet er een muurtje worden weggehaald en daar heb ik ook Mark voor nodig die elektricien is. Er moet dan een stuk tegels uit de vloer en die met andere tegels inclusief het deel waar het muurtje stond. Ook de schuifwand tussen de keuken en de gang gaat eruit . Die schuift namelijk langs het muurtje. Helaas kwam de koelvries er tussen want dat is geld wat eigenlijk van het budget afgaat. Maar we zijn begonnen vandaag met de kast leeg en eruit ermee. En de koel/vries besteld. We laten het groeien en ondertussen sparen. Wel lachen vond ik in de grote kast nog een tasje met snoep wat eigenlijk voor in de schoentjes was. Nu maar af en toe wat uitdelen. Sabrina is dol op chocolade.(ze was al begonnen aan de bewaarde voorraad van Theresa die niet echt snoept)
In de avond belde Jannick wat ik had afgesproken met Matthias moeder want ze was om 19 uur nog niet thuis. Ik zei half 7 en hem haar telefoonnummer gestuurd. Hij had haar even na 7 te pakken en ze warehn jassen aan het aandoen dus tegen half 9 thuis. Het plezier wat ze heeft gehad straalt van haar af. Komt Jannick boven en zegt jij hebt het echt voor elkaar. Ik hoezo? haalt hij een zakje achter zijn rug vandaan met van die lekkere zoete Krapfen. Ik vroeg hem wil je er ook 2 want ik had er 4 gekregen dus ook hij blij. Jan en ik hebben er honing in gedaan en ze waren zo weg. Zij staat altijd op de Bauernmarkt in Liezen met Krapfen ook SteierKrapfen. Tja als je vriendelijk bent voor de mensen zijn ze ook vriendelijk voor jou. Ik heb ook maar even een berichtje gestuurd om te bedanken.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk! Wat een verwennerij!

Annemarieke 2022-03-13 10:05:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.