Slecht weer , sneeuw, regen, storm en zo koud

Oostenrijk, Schladming

Montag 23.Oktober
Na een slechte nachtrust werd ik wakker van de wekker. Ik reed met Ingrid mee eerst Theresa naar school brengen en dan naar Schladming. Ingrid moest bij de Krankenkasse zijn en ik ook. Helaas bracht het me niet veel want het is allemaal van ikke niet weten, ikke geen verbinding met Graz krijgen dus ik kreeg mijn papieren terug en probeer het zelf maar in Graz. Want iedereen heeft deze papieren gekregen (een soort eindafrekening van 2016) dus het is druk. Ingrid nog gebeld naar Graz maar ze blijven volhouden dat Jan pensioen afdracht moet doen.
Dus dat wordt weer een afspraak bij het AK in Liezen. Ondertussen was Ingrid al naar Wütcher voor een nieuwe bril en we troffen ons bij de Bipa waar ze luiers ging kopen. Dan heeft ze even met het LKH Schladming gebeld of ze terecht kon met de geboorteoorkonde van Sabrina maar dat kon pas over een uur. Dan maar naar de Baumarkt in Schladming waar Lagerverkauf zou zijn. Dus we waren bij de Baufreund en Ingrid vtoeg waar is dan de Zeltverkauf?? maar daarvoor moesten we nog een stuk voorbij de Baumarkt waar een Lager was. En wat een mensen daar binnen. Dat waren echt dumpprijzen. Ingrid had al snel het een en ander aan deco materiaal gevonden en ik wat kleinigheden. Tot ik Tiptoi beestjes zag liggen maar zonder prijs. Dus aan een jonge man gevraagd en die wist het ook niet dus die ging naar de cheffin en die zei geirriteerd doe maar 50ct. Daarvoor heb ik ze uiteraard meegenomen want ze kosten normaal de kleine beestjes 4.99. We hadden bij de kassa ik geloof meer dan 30 mensen voor ons en er waren er met karrenvol. Ons budget was beperkt want je kon niet met een bankpas betalen. Ingrid had nog 15 Euro en ik 25 in de portemonnee. Werd passen en meten.
Dan was het tijd voor Ingrid om naar het LKH te gaan en ze kwam met een grijs en 50 euro rijker terug. Geboortegeschenk voor Sabrina.
Dan naar huis gereden waar ik gelijk aan het eten ben begonnen en daarna met Jan eten. Ondertussen toch een deel van de dag voorbij. Jan had de dikke tegels gesneden voor de rand die nog bij het speelhuis moest. Ziet er netjes uit en hij zei ik moest weer douchen was totaal wit van het steenstof.
Het weer is bar en boos, erg koud de sneeuw ligt al onder de 1000 meter, het waait en het regent en het is zo koud.
Ik ben de gelukkige vandaag want ik heb een blaasontsteking en het wordt langzaam aan echt vervelend en pijnlijk. Drink veel dus ook veel auwe. Mijn eigen huisarts heeft vandaag geen dienst dus om 4 uur maar even naar mijn oude huisarts. Wachten tot morgen lijkt me niet verstandig.
De post bracht het pakje dat Erna voor me heeft gehaald en opgestuurd. Helemaal blij ermee. Kreeg een berichtje van Bianca dat Bo ook zijn verjaardagskaart heeft gekregen, En een dingetje waarmee ik schoolfotos kan bestellen maar daar ik die van Björn na maanden nog niet heb gekregen en wel betaald en ze nergens op reageren bestel ik niets meer.
Jan had me afgezet bij de MEZ waar mijn oude huisarts zit, ik vind het onbegrijpelijk dat ze de mensen buiten laten staan tot het spreekuur begint en dan staan er echt heel veel. Toen ik daar liep was er natte sneeuw en er kwam een auto van de Stoderzinken af met zeker een 25cm sneeuw erop.
Ik was daarna snel aan de beurt en volgens haar heb ik geen blaasontsteking kreeg een recept mee .
Vooraf was ik nog even naar de NKD waar ik mijn broek terug bracht met scheuren en ik had zelfs mijn bon nog gevonden. Ja zegt ze dat gebeurd wel eens. Oh ik heb het nog nooit gehad. Dezelfde broek was er niet meer en ik wilde toch graag weer een zwarte. Dan maar 5 euro erbij betaald en een zwarte broek naar mijn zin. Dan naar het postkantoor om het pakje voor Dennis aftegeven . Moest even slikken ik krijg een pakje uit Nederland en het kost me 9 euro hier moest ik 17 euro betalen voor een pakje naar Nederland.
Naar de apotheek gaan wandelen onderweg even bij de caritas naar binnen even warm worden en vond luistercd´s voor 50ct en een euro. Bij de apotheek kreeg ik de medicijnen en ik moest het betalen dus ik zeg hu ik ben rRezeptgebuer befreit. Nou staat niet op het recept. Zegt ze dan heb je je kaart niet gegeven en ik zeker wel. Maar houdt het maar ik ga morgen wel naar mijn eigen huisarts. Ik weet nu weer waarom ik van huisarts ben veranderd. Je kan je geld terug krijgen maar dan moet ik naar Schladming om het in te dienen en dan krijg je het op je rekening terug gestort. Nou laat maar zitten dus.
Jan zou me daar oppikken maar het was zo koud dat ik hem een berichtje gestuurd had met dat ik naar huis ben gegaan. Bijna thuis ging de telefoon waar ik was . Dus we kwamen tegelijk aan.
Voel me niet lekker en heb het erg koud straks lekker in bed tv kijken. De wind giert om het huis .

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Sterkte Nicolette

Annemarieke 2017-10-24 23:38:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.