Arme Fiep

Oostenrijk, Gröbming

Werd vanmorgen wakker en Theresa sliep zo waar nog. Maar nadat eruit wilde gaan was ze toch wakker en wilde Kika kijken. Oma douchen en Opa ontbijt voor haar maken. Ingrid kwam met Sabrina even zeggen dat ze wegging. Het leek erop dat het mooi weer zou worden en de temperatuur is goed maar nu om half 10 helemaal dicht getrokken.
Fiep schijnt ziek te zijn al eet en drinkt hij maar hij kan schijnbaar niet goed plassen want hij gaat steeds op de bak zitten en dan komt er niets. Kan er ook nog wel bij.

Speciaal voor Annemarieke, Tattoo, was soviel heißt wie „Zapfenstreich“, kommt aus der internationalen Militärmusiksprache. Rund 500 Musiker führen zu den verschiedensten Klängen Showelemente und traditionelle Marschier-Figuren auf. Dabei musizieren die Orchester natürlich LIVE und bringen das Stadion zum Staunen.

Theresa is de hele dag bezig geweest en na het middageten ging ze buiten spelen maar toen kwam er een bui. De temperatuur is het probleem niet met 25 graden. Da n maar met Oma samen Scula doen. Ze leert snel en daardoor ook wel eigenwijs want dan denkt ze ach ik weet het wel en luistert niet wat de vraag is en dus fout . Dan krijg je uhhhhhhh?? en maakt ze ze weer achter elkaar goed.
We besloten om kwart voor 5 naar de dierenarts te gaan en wel een in Gröbming. Ik wil gewoon een beetje kijken en daar waren we nog niet en het is een klein dieren praktijk. Als er wat met Jan is kan ik ook niet naar Stein ad Enns. We waren al eens bij een ander en die lag me niet. Daar waren we voor ongeveer het gelijke met Fiep. Nu een heel aardige vrouwelijke dierenarts. Ze deed een ultraschal maar zag niets want zijn blaas was leeg. Hij reageert niet echt met pijnprikkels en heeft ook geen harde buik of zo. Dus ze zei ik breng hem onder narcose en leg een catheter. Jan was met Theresa al weg gegaan. Want die kon er al niet tegen toen ze zei dat ze een infuus ging prikken. Dus Fiep onderzeil en een catheter gelegd en inderdaad zijn blaas was leeg. Dus ze ging hem spoelen en het eerste wat terug kwam was rose en daarna steeds roder . Dus een hele erge blaasontsteking. Hij heeft antibiotica prik gekregen enze heeft hem gelijk helemaal nagekeken. Zijn gebit is bere slecht ondanks alle schoonmaak beurten , het harde voedsel en de pasta voor in zijn bek. Toen heeft ze hem in een bench gedaan van hen en heeft ze ook nog 2 kiezen eruit gehaald.
Ik moest wachten tot hij zo ver bij was dat hij zijn tong zelf kon bewegen en zich kon oprichten. De bench brengen we morgen terug want hij moet er een paar uur in blijven. Medicijnen waar ik morgen mee moet beginnen. In 2 dagen moet ik resultaat zien anders terug en over 10 dagen contrrole. Ze heeft meer gedaan dan de andere dierenarts toen hij eerder dit had. Ik betaalde flink minder al is het weer een aderlating en was het geld voor de kapper bedoeld.
Ondertussen steeds hele zware regenbuien. Tegen half 8 weer thuis en ik had beloofd om poffertjes te bakken dus dat ook maar gedaan. Dan werd ze door Ingrid opgehaald die eerst Sabrina had neergelegd want die had weer veel aanvallen gehad.
Wj wachten tot Fiep uit de bench kan en dan ga ik mijn bed in want ook ik ben nog steeds niet fit.
Fotos van Nina van haar eindmusical. Ook zij gaat naar het voortgezet onderwijs (ik dacht dat het Groencollege heet) zo noemden wij in ieder geval die richting die ze op gaat.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nicolette, Grappig hoor. Als ik taptoe Google dan is de vertaling: Tätowierung Maar als je dat dan weer googled: tatoeëren 😁

Annemarieke 2018-07-17 00:44:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.