Frisse start, uhhhhhhhhhhh nee

Oostenrijk, Gröbming

Montag 26.September
Een prachtige zonnige dag en warme dag .
Maar het is weer een normale dag dus we beginnen aan de normale zaken.
Jan ging even bij het huis van Annemarieke kijken en naar het gras bij Andre.
Hij kwam terug met de post een brief van de gemeente dat de rekening niet betaald was en een aanmaning omdat ik ook nog het papiertje die per ongeluk door de gasten was weggegooid moest inleveren dan gelijk alles mee. Een heerlijke wandeling in de zon ondertussen Annemarieke gebeld of het goed is dat de post van de Gästeblätter bij mij komt ipv bij hen want ik ga niet elke dag post kijken. En ja het was al betaald maar inderdaad te laat omdat wij de post pas zo laat gevonden hadden en ook deze aanmaning laat gevonden. Gelukkig was alles in orde en was ik snel klaar en ik krijg de Post inderdaad nu naar ons adres. Onze eigen betalingen gedaan tot zo ver alles goed. Vliegtickets voor Jan en mij in Januari geboekt kunnen we de nieuwe aanwinst bekijken bij Bert en Angela. Komen Erna en Els op de 16e en die gaan de 19e terug dan vliegen wij gelijk mee naar Nederland en de 23 weer terug.
Mijn mammagrafie afgesproken kan vrijdagmorgen kan ik gelijk boodschappen in Liezen mee nemen.
Dan lekker koken, een reuze bloemkool uit Duitsland meegenomen dus vandaag lekker bloemkool met kaassaus en morgen bloemkool/kaassoep met room. Een Topfentorte gemaakt als toetje en de rest van de week ook.
Lekker filetlapjes en gekookte aardappeltjes in de schil en we konden eten.Daarna was het tijd om aan de administratie te beginnen en de frisse moed zakte al snel naar mijn tenen . Ik wilde de Nederlandse bankrekening wijzigen naar een Oostenrijkse rekening. WE waren zo blij dat we na jaren zonder eindelijk een Digid hadden maar helaas nu heb je een Digid met sms bevestiging nodig en de sms bevestiging kan je alleen krijgen als je in Nederland woont . Op de site van de svb kon ik niets vinden hoe anders te wijzigen en bij alles wat ik intikte kwam ik weer bij de sms bevestigde digid uit. Jan een papier gezocht waar een telefoonnummer op staat en ik bellen. Ze waren niet genegen om te helpen of mee te denken niets was mogelijk en ik moest maar contact zoeken met de Digid maar ik wil het rekningsnummer bij de svb wijzigen , kan gewoon niet. Gefrustreerd naar beneden om te kijken hoe het Jannick bij de tandarts was vergaan en hij had dus een ontsteking onder de vulling dus antibiotica en ik geloof vrijdag wordt zijn wortelpunt verwijderd. Ik vertelde van mijn frutratie zegt hij oh ja een digid . Hij heeft geen Digid en moet studiefanciering terug betalen. Had hij na de verhuizing geprobeerd zijn adres te wijzigen maar dat ging niet want hij heeft geen Digid dus had hij mail geschreven de problematiek uitgelegd en mail terug gekregen dat het geregeld werd en dat het ok was. Nu kreeg hij een straf opgelegd van 500 Euro omdat hij geen adres gewijzigd had. Daar is hij nu met hen in onderhandeling maar ook een brief dat hij even 3000 Euro in een keer wil betalen omdat zij een jaar te laat met de terugbetalingsregeling waren begonnen. Tja die schudt je zo uit je mouw. Ze geloven nog in sprookjes.
Mijn frustraties werden er niet minder om. Dan kom ik boven zit Jan daar en die was naar zijn werk dacht ik. Dat was hij ook maar zijn oppermien had hem niet terug van vakantie gemeld en dus was de vervanger al geweest dus Jan voor noppes heen en weer. Onze goede frisse moed is nu ver te zoeken.
De Digid gebeld en die zeiden de Digid is geen plicht dus ze moeten altijd een andere manier aanbieden om te wijzigen dus we doen het nu per post. Maar ze kon me ook vertellen dat als je een Digid door middel van het pensioen van de SVB had gekregen dat je bij hen gewoon een nieuwe kon aanvragen . HUUUUUUUUUUUUUUU?
Dus weer naar de site van de SVS en aangetikt dat hij een Digid wil en toen kreeg ik of ik wilde vervangen of een nieuwe aan wilde vragen. Dus ik een vervangende en toen kon ik kiezen met of zonder sms bevestiging en je raadt het al dat werd die met sms bevestiging. Dan kreeg ik een code per telefoon , gedaan dan een code per mail gedaan en dan een bericht u krijgt per post een code. Tja het moet niet eenvoudig zijn.
Ondertussen avondbrood en geen zin meer om de rest te doen van de administratie is vast niet de goede dag.




Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dank je wel Nicolette!!!

Annemarieke 2016-09-26 19:38:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.