Mariä Himmelfahrt

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker geworden en het was rondom 8 , nette tijd . De familie van beneden kwam koffie drinken en daarna ben ik naar Christine gegaan. Jan haalde en bracht mij.
Thuis gekomen was het tijd om middag te eten dat had ik gisteravond al gemaakt. Heerlijk Gulash . Daarna een beetje rommelen en dan beneden bij Ingrid koffie drinken met een heerlijk stuk taart die ze bij het Wirtshaus hadden meegenomen . Daar waren zij vanmiddag eten. Dat was zo veel dat Ingrid zei dat ze het mee naar huis hebben genomen en daar morgen met gemak van kunnen eten. Toen ik naar beneden liep ging het alarm en Jannck kwam net naar buiten gerend, een Tierrettung. Meestal zijn dat koeien of kalveren die in de Jauchegrubbe op de boerderij gevallen zijn of een dier in het water of zo.
Jannick kwam weer thuis en vertelde dat het wel een spectaculaire Rettung was. Een paard was in een wildrooster gevallen. Het was een paard met Reiterin en die gaan er altijd samen overheen , ze legt dan een houten plank erover heen. Maar nu is het paard uitgegleden of misgestapt en dus met de benen door het wildrooster. Ze hadden eerst geprobeerd met een spreider de metalen delen uit elkaar te duwen maar dat ging niet , flexen ging niet had de dierenarts gezegd dan zou hij misschien nog dieper van angst er in vallen en dan zou hij zijn benen breken. Uiteindelijk hebben ze tussen stukjes eruit gehaald door ze met de knijper door te knijpen en dan weg te buigen . Dan hebben ze de benen van het paard naar de zijkant getrokken en erdoorheen kunnen halen. Eind goed alles goed met de bereidster en het paard. Was wel een heel karwei en puzzel om het dier eruit te krijgen.
Tierrettung: Pferd geriet in Weiderost
Zu einer schwierigen und nicht alltäglichen Tierrettung wurden wir am Marien-Feiertag, dem 15. August gerufen. Im Bereich der Dorfer Schlucht war ein Pferd mit den Hinterläufen in einen Weiderost geraten und konnte sich nicht mehr befreien.

Die Alarmierung erfolgte zuerst telefonisch durch den Florian Steiermark. In Absprache mit dem HBI wurde daraufhin um 14:09 Uhr eine Sirenenalarmierung vorgenommen - die FF Gröbming wurde ebenfalls mitalarmiert. Wir sind mit 8 Mann ausgerückt. Bei der Erkundung stellte sich heraus, dass im südlichen Bereich der Dorfer Schlucht ein Pferd mit den Hinterläufen in einen Weiderost geraten war. Die Kameraden versuchten gemeinsam mit dem anwesenden Tierarzt das Tier möglichst schnell und ohne es weiter zu verletzen aus der misslichen Lage zu befreien. Mit vereinter Kraft gelang das, und das Tier konnte in die Obhut des Tierarztes übergeben werden.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.