De tuinmuur en ondertuin zijn klaar

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik net wakker toen Ingrid de babyfoon kwam brengen , even later ging mijn wekker af. Een beetje dommelen . Aan Jan gevraagd of hij de katten eten wilde geven en de babyfoon die was begonnen te piepen in een stopcontact te doen. Bij mij nog weinig bewegings vrijheid maar beter dan gisteren want toen had ik het gevoel dat ik halverwege mijn rug ernaast stond en nu heb ik weer een recht gevoel al heb ik nog veel pijn. Ik wil overdag niets gebruiken omdat de kinderen er zijn.
Ze waren al vroeg begonnen vanmorgen aan de tuin en het is geen lekker weer want het doet niets anders dan regenen. Ik heb ondertussen de was al in de droger zitten en de vaatwasser leeg geruimd.
Sabrina had haar ontbijt helemaal weg gewerkt en om half 11 kwam ze deed haar mond open en tikte met haar vinger in haar mond. Dus ik vroeg haar wil je wat eten en dan knikt ze ja. Ik had Topfentorte gemaakt dus voor ons allemaal een stuk op een bordje gedaan en ze eet dus dat hele stuk weg. Ze laat goed merken wat ze wil. Ik had de tv aangezet en op Netflix met Peppa en dan is ze helemaal blij.Theresa is naar de slaapkamer verhuisd en kijkt daar Tanzalarm.
Zo maar eens de Macaronie gaan koken en de salade maken. De mannen komen om 12 eten .
De jongen ging toch thuis eten want er werd iets gebracht en er was verder niemand thuis, wij wel allemaal aan tafel en gezellig samen gegeten. Jannick werd gebeld dat de jongen om 13 uur terug zou zijn en gingen ze weer aan de slag. Jan is nu aan het helpen met water aansluiten en slang uitrollen want de straat moet schoon gemaakt worden. Ondanks de regen toch veel modder en die ouwe zeikerd van achteraan doet anders weer een aangifte tegen ons. Maar zelf wel ipv van een groenbak al zijn groen vanaf de brug bij ons in het water storten . Zijn dochter is geen haar beter want die rijdt als een bezetene over het kleine stukje bij ons.
Ingrid belde net om te vragen of alles in orde is doet ze altijd in haar pauze. Sabrina vond Peppa belangrijker dan Mama.
Oma houdt het nog even bij alles rustig aan , ik kan niet eens sneller of wat doen al zou ik het willen.
Er zijn al 3 Kiepers met aarde naar Ralf en als ze hier klaar zijn moeten ze even met de Bagger de aarde daar verdelen.
Het is vandaag een verregende dag en we zitten met het licht aan. Het is nu half 3 en ze zijn de Bagger aan het schoonmaken dan hier klaar. Jannick moet als alles klaar is ook zijn Kieper nog schoonmaken dat doet hij op zijn werk. Het gras moet nog ingezaaid worden daar is het goed weer voor.
De hele dag staat de buurman te kijken en zegt niets, geen probleem. Ingrid had van te voren gevraagd of het een probleem was om een auto naast de tuin te zetten, geen probleem. Jannick rijdt weg met de Bagger en zijn vrouw valt uit tegen Jan dat hij de auto moet weghalen. Dat was toch al de bedoeling maar Jan was nog aan het opruimen want de waterslang was ineens gebroken dus water in de klederruimte. We snappen die mensen niet. Door hen heeft het bij ons zo lang geduurd tot het klaar was omdat ze hadden gevraagd om over onze grond hier hun muur te zetten en dus moest Jannick wachten dan was hij klaar begon Jannick eraan toen de ramp uitbrak en niets meer ging. Nu vertelde Jannick dat de buurman toen gevraagd had of we zijn overgebleven stenen wilde hebben en ja dat wilde Jannick wel. Had hem toch een probleem geweest om ze kwijt te raken want die til je niet even op. Kreeg Jannick na een paar weken een rekening van haar inclusief de helft van de breng kosten van hen. Jannick heeft niet betaald en niets meer gehoord. Ze hadden de stenen kunnen weg halen want betalen nee dat was niet afgesproken. Jannick zei ze hadden er over kunnen praten dan had hij de stenen eventueel wel betaald maar zeker niet de brengkosten want de stenen lagen namelijk in onze tuin. En hij vond het niet netjes zoals ze dat met die rekening hadden gedaan. Hij had een Bagger moeten huren om ze uit de tuin te krijgen en dan ook de brug moeten laten stutten dus dat had meer geld gekost. Zij zeikt al weken dat ze slakken bij ons vandaan hebben door de berg aarde die bij ons lag , nou hadden we wel slakken maar eigenlijk totaal niet daar. Ingrid is elke vrije dag op slakken jacht al zo lang we hier wonen.
Sabrina zat er helemaal doorheen en ik heb haar bedklaar gemaakt . Ingrid kwam maar niet en ze viel in slaap en Jannick gevraagd om haar op te halen want ik kom met haar niet overeind. Ondertussen was het bij achten en hij had Ingrid opgehaald. Dan heeft hij nog warm gegeten samen met Ingrid en dan gingen ze , ook Theresa want ik kan nu echt mijn bed niet delen.
Morgen weer een dag , dan werkt Ingrid ook weer.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.