Nog steeds genieten van het weer

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen rondom 8 wakker en lekker tv kijken tot half 10. Dan toch eruit en alle ochtenddingen gedaan. Ik was net klaar om aan de koffie te beginnen kwam Ingrid met Sabrina koffie drinken. Het weer is ondanks de bewolking redelijk zonnig en ja het duurt lang voor de ochtend kou en nevel weg is maar dan is het genieten. Omdat ik dacht ik haal vandaag de bedden af dan heb ik morgen de handen vrij dan ook gelijk maar de hele bodem uit de bedden en matrassen eraf en overal eronder en ertussen schoonmaken. Met de kinderen regelmatig in ons bed was dat wel nodig. Deoogst van haarelastiekjes was groot , en allerlei kleine dingen die ze dan kwijt waren. Verder constateerde ik dat een van de laden de bodem stuk is en zei dat tegen Jan. Hij hoeft er echt niets gelijk aan te doen maar ik vroeg hem schrijf het op en kijk er een keer naar. Dat was hier te groot en daar te veel en ik kreeg als antwoord kan ik niet maken want de lade kan er niet uit. Dus ik maar je kan er wel achter bij want de lade kan je er helemaal onderuit schuiven en als de bedbodem eruit is lijkt het me dat je dan wel er naar kan kijken of misschien zelfs repareren. Maar ik ben de dwaas.
De hele slaapkamer gelijk schoongestofd en gepoetst , gestofzuigd en de bodem gedweilt en ik had Jan gevraagd om zijn bureau en zooi even op te ruimen en ook te stoffen en gelijk bovenop zijn kasten daar kan ik niet bij. Dan ben ik bezig en zie dat hij het niet gedaan heeft. De voorwaarde dat hij die hoek in de slaapkamer bezet met zijn dingen is dat hij het schoon houdt. Dat vind ik niet te veel gevraagd maar hij gooit ook alle kledíng die hij aan gehad heeft er bovenop. Kleine moeite om het in de kasten terug te hangen. Hoeft ook niet gelijk maar af en toe gewoon even de berg wegwerken zou geen probleem moeten zijn. Maar ik ken nog zo iemand.
Ik vind het erg fijn dat hij voor mij stofzuigd maar ik heb hem nu opnieuw gevraagd haal dan ook af en toe iets van zijn plaats, zuig onder de kasten en kleed en zo. Nu haalde ik mijn kar met alle poetsmiddelen naast de kast in de keuken eruit en is het totaal vies en vervuild. De katten eten namelijk ook daar in de hoek en er verdwijnen dus knabbeltjes en haren onder en achter de dingen. Dus die hoek alvast schoongemaakt . Omdat hij de bedbodems op zijn matrasbeschermer had gezet was die zwart van het metaal. Dus gelijk ook maar in de was erbij gedaan en gezegd je moet even wachten met je bed opmaken. Je kan wel de hoeds om je dekbed doen maar verder wachten tot het gewassen en droog is. Kom ik net in de slaapkamer ja hoor toch zijn bed opgemaakt dus dat mag straks weer van zijn matras af. Luisteren doet hij totaal niet meer en onthouden nog minder. Dan was de eerste was klaar en wilde ik in de droger doen maar die maakte weer herrie dus ik zeg Jan hij doet het weer.Dus de achterkant van de droger eraf en daar zit een soort ventilator nou heb ik hem steeds gevraagd maar waarom doet hij dat ? en ik krijg dan iets vaag te horen , nu zei hij dat ventilator ding is krom getrokken van de warmte. Dat leek mij vreemd want een droger geeft warmte af en die ventilator zuigt lucht en verdeeld het. Kijk ik naar die ventilator zitten er 2 breuken in en daarom krom. Ik heb m,aar fotos ervan gemaakt en kijk maandag of ik dat ding kan bestellen want vervangen is eenvoudig. Dan heb ik met dubbelzijdig tapen en grijze tape een verdikking aan de rand van de afdekking gemaakt en dan heeft Jan het weer in elkaar gezet en zie ik kan in ieder geval nu drogen . Ondertussen is mijn 2e was ook al klaar dus die hang ik eerst op het balkon en het laatste beetje droog ik dan in de droger dan zijn alle haren eruit. Ik had ondertussen lekker tomatensoep en stokbroodjes brie gemaakt en heerlijk op het balkon gegeten. Voor vandaag maak ik de was en de bedden nog af en dan is het mij goed. Het is ondertussen wel 3 uur geworden.
Ingrid had van die cakepop dingen gemaakt oranje en groene en die zijn super gelukt we hadden het beide nog nooit gemaakt. Nu is ze met de kinderen aan de wandel want ze was nog de kinderchampagne vergeten dus die haalt ze dan gelijk.
Ik had gisteren aan Sabrina gevraagd was je vanmorgen bij Hannelore geen reactie was je dan bij Emma geen reactie was je vanmorgen bij Sonja en ze begon gelijk haar vreugde uit te stralen en te knikken van ja. Sonja is haar begeleidster op de KIga. Ze gaat zo graag nieuwsgierig hoe het volgende week gaat als ze van 8 tot 12 gaat.
Dan deed ik de koelkast open en tja daar was nog mijn varken die ik uit elkaar nemen moest. Dus daar dan maar aan begonnen. Komt Jan in de keuken zegt hij ben je nou een varken uit elkaar aan het halen? Tja dat was ik inderdaad , mijn vleesstukjes voor bv bami, spareribs en speklapjes liggen ondertussen in de vriezer. Daar gaat nu even niets meer in.
Mijn laatste was zit in de droger en dan de bedden nog opmaken.
De kinderen zijn nu ook naar binnen waren tot 5 uur lekker buiten aan het spelen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.