Theresa 8 jaar

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om 8 uur opgestaan een beetje erg laat gaan slapen het was zeker na 2 uur. Ik kon de slaap niet vatten .
Al snel kwam Theresa vragen of wij dan beneden kwamen maar ze moest even wachten want Opa was nog niet klaar. Dan gepakt en gezakt naar beneden. Zingen voor haar en dan mocht ze de pakjes open maken. Ze is heel erg verwend. Ze ging gelijk haar lego in elkaar bouwen en Jannick kon haar helpen als ze iets niet helemaal goed gedaan had of de plakkers erop doen. Ze heeft tournee stal en een paardentrailer van Legofriends gekregen, boeken en schrijf/kleurspullen. Wij hadden haar een K3 CD en de foto uitvergroot en ingelijst en haar 7e jaarfotoboek gegeven. Maar haar telefoon blijft heel belangrijk en haar verbazing en vreugde toen Els belde op haar telefoon. Later kreeg ik een berichtje dat mijn zus Erna geld op mijn rekening heeft gezet voor Theresa. Dus samen met Theresa een Whatsappje in elkaar gezet om te bedanken en aan Erna gestuurd en de vreugde dat ze nu ook een berichtje terug had gekregen. Kleine meisjes zijn tegenwoordig snel groot , ze heeft met een musiekapp al een playlist gemaakt en dat luistert ze nu steeds.
Dan was het tijd voor het middageten en daarna de taart die erg goed gelukt was en erg lekker was. Dan heeft Theresa nog haar 2e doos Lego in elkaar gezet en dan om 2 uur zijn we allemaal weer onze eigen weg gegaan . Theresa is met Sabrina in de tuin aan het spelen.
Sabrina gaat hard vooruit. Je kan nu kleuren aan haar vragen en dan pakt ze de goede kleur en sorteert ze ook op kleur. Ze kleurt op haar manier op een groot stuk karton op de vloer en ze heeft hele grote stempels waar ze dan meestempelt, eerst de stempel op het inktdoosje en dan op het papier.
In de ochtend was het wel zonnig maar best koud nu is het goed te doen en warm. Ze geven voor morgen ongeveer het gelijke op. We hebben nu toch ook Corona in onze regio dus maar eens zien waar het schip stranden gaat.
Kirsten hoeft niet te klagen over de belangstelling voor hun restaurant alweer een stukje gevonden.

Aankomende zaterdag is er een soft opening. Daarna zal het buurthuis woensdag tot en met zondag van 12:00-21:00 geopend zijn.
Eind deze week openen de deuren van eetwinkel Holy Ravioli op het Zwaanshals. Amsterdammers kennen dit fijne adresje voor verse ravioli al langer, des te meer reden voor Rotterdammers om kennis te maken met deze pastasoort die in een (stuk of twintig) nieuw(e) jasje(s) wordt gestoken.
Van Rollende Keukens naar een eigen zaak op de J.P. Heijestraat (Amsterdam) en nu ook te vinden op het Zwaanshals. Holy Ravioli creëert ravioli in alle smaken: gevuld met rendang en kokossaus of gamba’s in Thaise curry. Uiteraard staan er ook klassiekers op de kaart. “Al komen gasten echt bij ons voor de specialere ravioli”, vertelt Tim van Gijzel, mede-eigenaar van Holy Ravioli. Wellicht een tikkie onorthodox, maar de kans is groot dat je al eerder van hun ravioli hebt geproefd zonder dat je er erg in had. Holy Ravioli levert namelijk aan meer dan vijftig restaurants waaronder De Plantage en Pllek (in Amsterdam) en Speck in onze eigen stad. Van Gijzel: “We zijn geen Italianen, en dat proberen we dan ook niet te zijn.”
Het was zijn broer die Holy Ravioli in het leven riep. “Kevin is jarenlang chef-kok geweest en is twaalf jaar geleden begonnen met Holy Ravioli omdat hij nergens anders goede ravioli kon eten. Zijn ravioli bleek zodanig in trek bij bevriende chefs en vrienden, dat hij een klein afhaaltentje op de Spaarndammerstraat in Amsterdam startte.” Wegens succes verhuisde Holy Ravioli naar een ruimere locatie op de J.P. Heijestraat. Zes jaar geleden sloten Tim van Gijzel en Menno Kattenwinkel zich bij de ravioligekte aan. Je kan er neerploffen, maar ook (warm) afhalen of de gerechten laten bezorgen via diverse bezorgsites. Met een maandelijkse special en meer dan vijftien vaste soorten ravioli zou je iedere dag iets anders kunnen dineren. “Onze ravioli wordt per twee porties verpakt. Bij iedere ravioli adviseren we bijpassende sauzen en chutneys. Onze salieboter is bijvoorbeeld erg populair, maar je kunt er ook truffeltapenade bij krijgen”, legt Tim uit. “Ideaal voor mensen die geen zin hebben om te koken of onverwacht bezoek krijgen. Je haalt het uit de vriezer en hoeft het alleen nog op te warmen. Wij hebben het werk al voor je gedaan.” Het Zwaanshals heeft Tim altijd al een interessante plek gevonden. De geboren Rotterdammer vergelijkt het Zwaanshals voorzichtig met de J.P. Heijestraat: “Dit is waar de locals winkelen. Iedereen kent iedereen.” Holy Ravioli doet dan ook graag zaken met lokale ondernemers. Ze mogen geen alcohol ter plekke schenken, wel gaan ze wijnen van Barrels to Bottles en bieren van Brouwerij Noordt verkopen die goed combineren met hun verschillende soorten ravioli. Ook zal Speck producten van ravioli verkopen en vice versa. 
De raviolizaak serveert in Amsterdam desserts van Waldo Patisserie en blijft dat in Rotterdam voortzetten. Verder kun je er terecht voor salades, prachtige hammen, olijfolie en diverse pesto’s. “Het wordt een supermooie zaak, we voegen oud en modern samen. We willen je uitdagen om uit je cormfortzone te komen. Onze ravioli moet prikkelen.” Terwijl Kattenwinkel in Amsterdam een oogje in het zeil blijft houden, gaat Van Gijzel samen met goede vriendin Kirsten Beil Rotterdam onveilig maken. Niets is heilig, alles is vervloekt lekker!

Ingrid kwam vragen of we meegingen een ronde maken en een ijs eten en ja Jan en ik wilde beide wel. Dus Aufmarsch en het was ondanks dat het 4 uur was nog warm en zonnig . Eerst een ijsje halen helaas was Post met vakantie dus moesten we het wel bij de Steflback halen. Voor we daar aankwamen moest Theresa ineens heel hard huilen maar we hebben haar kunnen troosten. Dan in het Kastanienpark opgegeten er was daar ook een vriendinnetje van Theresa. We hebben ook de eerste Kastanien gevonden. Vandaar gingen we richting Kino en daar zijn we afgeslagen naar het Kurpark waar Theresa ook even kon spelen met weer andere kinderen. Sabrina vindt het allemaal wel goed in de wagen al mocht ze ook even met Ingrid op het blote voetenpad lopen. Zo´n pad van allerlei verschillende structuren en dan met blote voeten erover lopen. Dan werd het toch frisjes dus allemaal wat aangetrokken en op de terug weg gegaan. Het was een geslaagde dag.
In de avond kreeg ik ineens een hele dikke buik en maag gevuld met lucht.Geen idee wat ik daar tegen kan doen. Voel me dan ook niet echt lekker. Dan weet ik al morgen diarree.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

een beetje te laat maar als nog gefeliciteerd theresa.

Liduina 2020-09-21 11:19:28

Lieve Theresa, van harte gefeliciteerd met je verjaardag, wat een prachtige cadeau's heb je gehad. Blij te hebben gelezen dat het toch een mooie gezellige dag voor je is geworden, samen met je zusje Sabrina, papa mama, en opa en oma

Christina 2020-09-22 02:00:03

Oeps, te laat!!! Theresa, als nog gefeliciteerd met jouw verjaardag!!! Wat ben je verwend!!! En ook nog een eigen telefoon. LG, Annemarieke

Annemarieke 2020-09-26 10:04:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.