Zeikweer en het wordt weer winter

Oostenrijk, Kleinsölk

12 april
Zeikweer en mist en maar 9 graden. Het zou nog kouder moeten worden en sneeuw op komst. Vanmorgen maar eens bankzaken gedaan, daar was het echt weer voor. Ondanks dat het een depri bezigheid is, er komt iets binnen en er gaat veeeeeeelll uit.
De katten vinden het ook maar niets en willen steeds bij je liggen, lekker warm. Zodadelijk maar eens de kachel aansteken dan wordt het wel weer wat behaaglijker.
Gisteren waren ze de gierput aan het leeghalen op de boerderij en uitrijden ervan. Want er zou regen komen en die is er dus ook. De mesthoop ligt voor de deur en de gierput ook maar je hebt er nooit hinder van alleen als ze het gaan verspreiden ruik je het. De mest minder erg dan de gier. Maar als ze het uitrijden voor de regen komt er minder co2 in de lucht. We reden toen we in Nederland waren langs weilanden waar ze hadden uitgereden en dat stonk pas echt , varkensmest. We hadden vannacht wel lekker boerenlucht want ze hebben tot onder ons slaapkamerraam gemest. Je moet er wat voor over hebben om gezond buiten te leven op een boerderij. We leven dicht bij de natuur en met de natuur.
ik word gelukkig van de schaapjes en de lammetjes voor de deur, de koeien, eenden en kippen. De vele katten die we ook maar bijvoeren. Vooral nu ze weer nesten hebben.
Ik moet lachen als ik de kleine buurkinderen in hun overalletjes en kaplaarsjes rond zie scharrelen. Ook op hun tractoren met aanhanger, of springend op trampoline. Die gelukkig weer helemaal gerepareerd is en weer staat na de laatste windvlagen.
Jan heeft mijn gekregen hoefijzer erg mooi geschuurd en hij heeft van afval ijzeren stroken beugels voor mijn plantenbakken gemaakt. Op de boerderij wordt nooit wat weggegooid.
Hannes heeft afgelopen week rotzooi van meer dan 50 jaar uitgeruimd om wat plaats te krijgen. Hij zei dat toen hij de boerderij overnam het overal lag en hij het maar verzameld had, maar nu toch echt een deel weg er van. Vast met veel spijt want hij zei dan heb je het 50 jaar niet nodig en dan vast volgende week wel.
Als zijn boerenwoning klaar is , hij hoopt in de herfst dat hij er in kan gaan, dan wil hij de rest van het hof gaan aanpakken. Het is een groot parkeerprobleem, dus hij wilaan de achterzijde van het huis parkeerruimte creeeren en dan naast de woning de oprit erheen. Maar dan moet eerst een deel van het erf zeker een paar meter worden opgehoogd anders komt niemand boven. Als hij dat kan verwezelijken heeft hij voor ruimte om met de grote tractoren en aanhangers te rijden want nu heeft hij last van de geparkeerde autos.
Het huis is ook dom gebouwd met de balkons aan de verkeerde kant, de zonnekant is aan de achterzijde en dan heb je geen last als er gewerkt wordt. Hij zou het liefst dan ook balkonnen aan die zijde maken en hij woont vanaf de voorkant gezien op de eerste verdieping maar aan de achterzijde gelijkvloers. Hij kan vanaf de achterzijde naar zijn balkon voor lopen en dat wil hij doortrekken tot het midden van het huis en dan een deur naar het trappenhuis. Zodat als we de auto achter parkeren we gewoon zo naar het trappenhuis kunnen lopen. Het is vast een 10 jarenplan. Want snel gaat het allemaal niet. Vooral een geldgebrek. Maar het idee is goed.

We gaan opnieuw een strijd aan, ik heb nagezocht wat een Pendlerpauschale inhoud. Want de benzineprijzen zijn wel heel hoog en de arbeidgever van Jan stuurt hem van hot naar her maar geen vergoeding. Voorheen kreeg hij aan het eind van het jaar nog benzinebonnen. Maar sinds er een nieuwe bazin is niets meer. Ook bv waren er prijsafspraken bv als Jan bij Bambini de ramen zeemt krijgt hij een vastbedrag van 25 euro per keer voor een kwartiertje werk nu betalen ze hem zonder overleg een kwartiertje uit. Hoe gek moet je zijn om te gaan werken? Dus we zijn de strijd aangegaan lees ik instrueer Jan want die vind alles altijd maar goed, hij heeft volgens de regels die ik heb opgezocht recht op een riante bijdrage van ruim 2500 euro per jaar waar zijn baas hem een formulier voor moet verstrekken een L34. Het zou zelfs kunnen dat Jan in nog hogere Stufe valt en zelfs 3600 euro per jaar zou moeten krijgen. Dit laat je toch niet lopen? Zal wel weer lang duren net zoals de huursubsidie en de famielienbeihilfe voor Jannick maar ik heb ze beide gewonnen wat ons een bedrag van 325 per maand opleverd. Hier in Oostenrijk trotseren ze elke wet , of het nou de man vrouw betaling is of discriminatie man vrouw, of ze hardnekkig niet Oostenrijkers overal van buiten sluiten al staat er in de wet gelijkgesteld zijn EU burgers of onderbetaling, het weigeren te verkopen van huizen en grond aan niet Oostenrijkers. EU burgers hebben ze hier nog nooooooooiiiiiittttttt vann gehoord. Maar het wordt vervolgd.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

12 april 2011 12:38 | Door: Annemarieke IK weet een aantal mensen die heel erg blij worden van de kop bovenaan deze pagina. ;-)

molenaar.ruesink 2017-05-05 20:11:07

12 april 2011 19:11 | Door: Bianca Nou nou die winter..... Hier was t vandaag ook koud in de wind bah!!! maar als die zon tevoorschijn komt...! Maar ja niets is zo veranderlijk als t weer. Gecondoleerd met het verlies van Jan..... Zo zie je maar dat niets zo belangrijk is als goede gezondheid... Kusss

molenaar.ruesink 2017-05-05 20:11:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.