Werk werk en werk

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Zondag 2 augustus
Uitgeslapen maar toch op tijd wakker. Om 11 uur een afspraak met een Duits echtpaar die ook een appartement in het huis hebben waar we hebben gesolliciteerd als Hausmeister.
Jan had het gisteren nog druk want bij ons gingen de gasten uit het grote appartement weg en kwamen er weer 8 gasten voor terug. We zitten gewoon non stop vol.
Bettina moet werken dus ook Jannick moet op tijd eruit en hij gaat zelf trainen.

Ik heb me vooral bezig gehouden met de was, de was van het huis en mijn eigen was. Het is nog steeds erg warm maar wel heel erg bewolkt. Maar goed de was droogt goed en dat is het belangrijkste.
We hadden het gesprek in het dorp bij Mayer. Het is een erg aardig echtpaar en ze vertelden ons dat gezien onze leeftijd we erg goed bij de echtparen passen omdat ze allemaal rondom dezelfde leeftijd als ons zijn. Ook willen ze geen mensen met kinderwens of kleine kinderen want ze zijn daar aardig van bekomen. Het vorige echtpaar heeft 3 kinderen in de tussentijd gekregen die met vriendjes om en door het huis rennen. Inderdaad niet prettig als je voor je rust komt. We horen het snel maar ik heb er wel een goed gevoel bij.
Jan is gaan fietsen en Jannick ging skiken, hij kwam terug omdat zijn punt van zijn stok gebroken is en het waren nieuwe. Hij is door alle puntjes heen en hier hebben ze alleen dure punten die zoals deze gewoon snel kapot zijn. Dus gaat hij verder nog een poosje lopen.
Dan gaan we zo nog even de kasten in elkaar zetten en de laatste spullen uit ons appartement van Jannick wegbrengen. Dan staat er nog genoeg in de garage aan sportspullen. Dan kunnen we aan zijn oude appartement beginnen met inpakken en leegruimen en dan nog schoonmaken. Werk genoeg en Jannick is al moe als hij er over nadenkt. Hij denkt nog steeds dat er kaboutertjes bij mij aan het werk zijn die al het werk verzetten want hij heeft geen benul van hoeveel werk een huishouden is.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

6 augustus 2009 11:32 | Door: ineke Ach Jannick leert het wel, zijn wij zelf ook niet zo begonnen? Ik wel in ieder geval: huishouden??? kan volgend jaar ook nog... Ik help duimen voor die baan. Leu!!! gr Ineke

molenaar.ruesink 2017-09-22 20:58:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.