De winter is terug

Oostenrijk, Gröbming

De winter is terug.

Donnerstag 3.März
Theresa had bij ons geslapen en werd niet eens wakker van de wekker. Ze had ook per ongeluk voor extra was gezorgd dus ik moest het bed afhalen hup de wasmachine aan. Dan Theresa aangekleed en Opa ontbijt gemaakt . Toen we allemaal klaar waren brachten Jannick en ik Theresa naar de Kindergarten en dan zijn wij doorgereden naar de Krankenkasse.
We zijn wel wijzer geworden, maar helpen doet het ons niet echt. Ze hebben doorgegeven dat het normaal is dat bij hen kinderen gratis verzekerd zijn en hem verzekerd maar het Zorginstituut vindt dat ze daar geld voor mogen vragen. Daar zou ik me nog in kunnen vinden is het niet dat ze dat ongevraagd bij mij in rekening hebben gebracht. Ook nog eens doorlopend in die 3 jaar ondanks afmelding als hij werkte. Nou is het ook nog eens zo dat als hij geringfügig werkte hij zich kon verzekeren voor 45 euro maar dat zeiden ze in Graz gaat niet omdat hij in Nederland verzekerd was. Snappen jullie het nog. Ik snap 1 ding als je een recht hebt geldt het niet als je iets vergoed wilt hebben wat ze hier niet vergoeden en in Nederland wel dan geldt ineens de Oostenrijkse verzekering. Wij kunnen geen verzekering uitzoeken, wij kunnen ons niet voor dingen verzekeren die in Nederland wel kunnen omdat dat niet via de Krankenkasse gaat maar via een verzekeringsmaatschappij.Hoe dan ook het kost ons altijd geld.
Bij het opstaan was het al wit door de gevallen sneeuw en het heeft de hele dag gesneeuwd. In de middag is er toch door de hoge temperaturen weer sneeuw afgenomen maar niet alles was weg en nu is het weer koud en het sneeuwt nog steeds dus groeit het weer aan.
Jan was naar Andre om over het grasmaaien te praten. Jan gaat als het nodig is bij hen grasmaaien. Dus ik vraag hem weet je ook al hoe vaak, zegt die grapjas om de 2 weken dus 26x. Dus ik zeg hem dus je gaat zo sneeuwscheppen en dan maaien.
In de middag kwam Theresa want Papa en Mama gingen de camper leegruimen en die moet dan morgen voor hij weer terug gebracht wordt ook nog gesopt worden.
Best spannend want morgen heeft Jannick zijn gesprek. Hij is vanmorgen wel bij een mogelijke nieuwe werkgever geweest en misschien mogelijkheden. Dat zijn banen die niet openbaar zijn maar waar je aankomt door de juiste mensen te kennen die bij een bedrijf werken. Van die had hij het ook. Ondanks dat ze niet echt iemand zoeken zijn ze vele rijbewijzen en ervaring interessant voor dat bedrijf.
Je kan hier niet zo maar ontslag nemen dan moet je de tijd uitkopen die je volgens contract had moeten werken. Belachelijk want ze mogen jouw dus wel te weinig uit betalen? en dan doorwerken tot je contract afgelopen is en dan nog meer geld door je neus laten boren.
Ingrid zou het wel fijn vinden als Jannick meer thuis is en wat meer regelmaat. Jannick zou ook wel in de winter een keer willen skien of bv met Theresa gaan skien . En dan ook aan meer activiteiten deelnemen nu is het alleen maar werken in 8 weken alleen 2 dagen vrij gehad.
Tja we zien wel hoe het gaat lopen geen ontslag voor dat er een nieuwe baan is.
Sporen doen ze hier in Oostenrijk niet en je bent toch aardig vogelvrij als werknemer.
Jannick boft weer gaat hij vanavond en vannacht een ambulancedienst doen is het zulk slechtweer. Hoop voor hem dat het geen drukke nacht wordt en hij nog wat kan slapen. Doordat hij in de winter geen diensten draait moet hij nu weer oppeppen anders krijgt hij problemen met de verlenging van zijn vaardigheden. Die zijn gekoppeld aan een minimum aan diensturen.
Ze hebben gisteravond heerlijk gegeten het zijn de Bärlauch weken dus heel veel gerechten met Bärlauch. Jannick stonk vanmorgen nog ondanks tandenpoetsen. Volgens mij komt het dan gewoon je porien uitzetten.
Weer veel administratieve rompslomp achter de rug, even nagevraagd wanneer we onze oogarts afspraken hebben. Die heb ik al vorig jaar ergens gemaakt en ik kan de datum niet vinden en ik wist zeker dat het maart moest zijn. Inderdaad de 22e gaan Jan en ik naar Radstadt. Dan maar een tandarts afspraak gemaakt er is iets gebroken bij een kies kan door een afzegging volgende week vrijdag al. Zo vullen zich de dagen en voor je het weet weer een dag, een week , een maand voorbij.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hahahahahahaaaa! Jullie krijgen het nog druk! ;-)

annemarieke.op.avontuur 2016-03-03 19:14:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.