Productieve dag

Oostenrijk, Aich

Vanmorgen wakker van de wekker maar gelukkig fit. Alleen van het prikken gisteren een stijve nek en pijn.
Ik heb Jan nu verplicht zijn opschrijfboek in gebruik laten nemen en ik schrijf afspraken of andere onthoud dingen erin. Hij moet verplicht in de avond en in de morgen erin kijken.
Voor vanmorgen was er best veel voor hem om te onthouden. Eerst mij wegbrengen naar Aich. Dan had ik alle lege doosjes van zijn medicijnen neergelegd dan kon hij na mij weg gebracht te hebben naar de huisarts. Recepten voor alles wat hij bij zich had en op een doosje geschreven waar hij er 2 van moet vragen. Papieren van mij en pasje neergelegd moest hij navragen of de afgesproken fysio met wat de orthopeed had opgeschreven overeen komt. Hij moest een boterham maken en meenemen want hij moest er nuchter zijn zodat hij ook bloed kon prikken. Daarna moest hij met de recepten naar de apotheek. Ik had afgesproken dat hij om half 12 in Aich zou zijn om mij op te halen en anders zou ik bellen als er iets veranderd zou zijn.
Hij was netjes op tijd bij Christine om mij op te halen. Ik had een berichtje van Ingrid of we Theresa konden meenemen. Ook Jan wist het nog dat Ingrid het gevraagd had. Het was iets te vroeg dus ik zei laten we even langs de grote Caritas gaan. Daar had ik een nieuw bankstel gezien al in december maar die was gereserveerd. In die tussentijd een aantal malen geweest maar stond er nog maar nog altijd gereserveerd. Dus ik zeg nu tegen die man die daar rond liep als ze het niet willen dan wil ik het wel. Zegt hij ongelooflijk het staat er 2 maanden en ze halen het niet op en nu vanmorgen vroeg een dame hetzelfde maar die wilde alleen de 2 zitter en ik had ze graag beide gehad. Dus met Jan overlegd en dan toch besloten om de 3 zitter te nemen. Ik had al een rode bank geruild met Ingrid voor haar bank. Een vrij massieve bank met een compleet bed met matrassen en bodem enz. erin. Die heeft haar toen we in de Sölk woonden 1000 euro gekost. Nadeel elk spettertje water maakt een vlek dus ik bleef het schoonmaken want dat ergert mij. Tweede nadeel zo zwaar dat Jan en ik hem niet van zijn plaats afkrijgen. Derde nadeel de onderste bak komt er elke keer een stukje onderuit. Dus ik was hem zo zat. Dus met Ingrid overleg gepleegd . De rode van ons stond in Jannicks ruimte beneden. Daar staat ook nog een 3 zittertje die je plat klapt en dan heb je een 2 persoonsbed. Helemaal goed nog mankeerd niets aan maar zit voor geen meter. Nu moet morgen de 3 zitter van Jannick naar de garage daar bellen we de bergrettung voor want die hebben in April een grote verkoop en daar verzamelen ze al spullen voor. Voor we bij de banken konden moesten we ons eerst een doorgang graven van alle rotzooi die er ondertussen allemaal op achter en voor lag. Dat is gelukt. Dan hebben Jan en ik de rode grote bank uit elkaar genomen en in stukken gezaagd. Kregen we ook nog helemaal in de auto en gelijk naar Aich naar de stort. Kostte me 11 Euro want het was 50 kg die ik betalen moest. Hadden we hem laten staan tot april/mei dan mag je 2 weken lang alles gratis brengen maar daar hadden we geen zin in weg is weg. Dan het grootste probleem de bank van Ingrid moet naar beneden. We hebben hem in aparte stukken uit elkaar gehaald maar er blijft een deel groot en super zwaar. Het heeft Jan en Jannick een halve dag gekost om hem boven te brengen. Jannick heeft nog wel even geholpen met dat zware stuk van de rest los te maken want dat lukte Jan niet. Maar hij wilde niet er aan beginnen om naar beneden te brengen.
Wel vond hij mijn kippensoep lekker en at 2 grote bakken.
Dus morgen nog wat te doen want om 13 uur brengen ze onze andere bank al. Ik blijf nog even zoeken om de 2e rode bank te vervangen want die is echt totaal kapot . Geen idee of het een bank wordt of dat ik 2 stoelen koop. Dus goed bezig dat was de rest van de dag onze bezigheid. Ingrid ook blij met zoals het nu loopt. Ze heeft ook nog grote rieten kuipstoelen die bij de eettafel hoorde maar die ze veel te groot vindt. Die mogen ook naar de Bergrettung en ze heeft een berg serviesgoed wat ze van haar moeder had gekregen maar absoluut niet gebruikt. Bij ons is de voorjaarsschoonmaak begonnen ook al zitten we midden in de winter, Het sneeuwde vandaag weer lekker door. De afgelopen dagen sneeuwde het ook wel af en toe maar licht. We hebben aardige vorst in de nacht en overdag wat minder. Vandaag was het ook somber donker weer.
Ingrid ging vanmiddag met de kinderen bij Christine op visite. Daar ligt heel veel sneeuw in de tuin en een hele grote iglo. Behalve de gevallen sneeuw was daar al sneeuw en een iglo omdat haar man sneeuwkanonnen verkoopt en dus demo´s in de tuin doet. Geen idee of Theresa met de jongens is gaan buitenspelen. Christine vroeg mij vanmorgen of Ingrid al een pas heeft aangevraagd en ze liet die van haar zien. Iedereen die in de zorg werkt heeft nu verplicht deze pas nodig. Ik had geen idee of Ingrid dat al had of wist. Dus thuis gevraagd aan Ingrid en die weet ervan maar nog niet aangevraagd dat kan nog tot de zomer.Zonder mag je dus niet meer werken. Christine is een oud collega van Ingrid .

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ben benieuwd naar de nieuwe bank. Laat je een foto zien?

Annemarieke 2019-01-26 23:26:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.