Kasperltheater in Liezen

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen weer wakker van de wekker dan dus moeilijk op gang maar het lukte. Alles verliep goed alleen had ik weer een aanval van de Pancreas waardoor ik diarree had en me niet goed voelde maar dat is altijd na een uurtje en ik leeg ben weer beter, Dan nog een hoop lucht kwijt raken en dan gaat het me weer goed. Het betekend altijd dat ik gisteren dingen heb gegegeten waar ik op reageer en te weinig medicijnen heb gebruikt. Maar ik kan er goed mee leven het is alleen maar lastig vooral als je de deur uit moet. We waren net in de auto onderweg toen Christine belde om te vragen of we konden ruilen naar morgen. Ook goed dus omgekeerd. Ze kon alleen vanmorgen bij de kapper terecht.
Vandaag hiep hiep hoera Malcolm is jarig .
We hebben al kerstkaarten gekregen waar we heel blij mee zijn. Theresa kreeg gisteren een kaart van Mama en Sabrina -De kaarten staan allemaal weer op het plankje. Ze blijven steeds langer op het plankje staan want post wordt steeds minder , nauwelijks verjaardagskaarten of vakantiekaarten en ook nauwelijks nog kerstkaarten. Zo jammer want een appje kan ik niet ophangen of neerzetten Ik houd van persoonlijke post het symboliseert een verbinding met mensen .
Theresa wordt geen dokter of dierenarts nee ze heeft een nieuw beroep uitgezocht . Ze wordt samen met Zoe zangeres. We horen haar ook steeds zingen, nu vooral Feliz Navidad en dat in keurig Spaans en Engels. Ze zit niet in de muziekklas maar de kinderen die zich aangemeld hadden en er buiten vieren hebben extra lessen muziek na de normale lessen. Vandaar dat ze ook met de muziekklas mee zong en meespeelde op de uitvoering. Ze doet het graag en het geeft haar plezier.

Ingrid had een verzoek ingediend om luiers voor Sabrina te krijgen via de Krankenkasse die hebben het schijnbaar goed gekeurd en naar een firma gestuurd die dat regelen. Krijgt ze een papier waar op ze kan kijken wat ze nodig heeft. Nou dat ging over incontinentie bij volwassenen en wat ze kunnen bieden. Ook kwam er gisteren een Bescheid dat was niet de toewijzing voor de fysio ,nee voor nog een deel vergoeding voor de kinderwagen. Afwijzing want Sabrina heeft geen beperking waar ze de wagen voor nodig heeft. Jannick heeft alles gekopieerd en naar Ingrid gestuurd. Die belt dan met een Anwalt voor gehandicapten. Het is hier net het VGZ die ze in Nederland hebben. Je bent hier alleen maar bezig met papiertjes invullen en bezwaren invullen. Dat waren dus 5 aanvragen, 1 afwijzing , 1 verkeerd, 1 nog niets op gehoord (wat meestal betekend dat ze het kwijt zijn en je het opnieuw moet aanvragen) en 2 goed gekeurd. Nu feestdagen en veel mensen vrij dan duurt het weer enige tijd voor alles goed bereikbaar is en iemand weer op zijn plek zit om de zaken te regelen. Je krijgt nooit iets met terugwerkende kracht dus je schiet er altijd bij in.

Dan maar eens de grote vriezer opnieuw ingeruimd want morgen komt de diepvries van Marco. De hapjes voor oud en nieuw en de Hollandse puntjes. Ook komt dan mijn oliebollenmix mee. Ik had een taart gemaakt die best veel ruimte in de vriezer vroeg maar nu past het toch nog. Het eten is snel klaar want ik heb nog pasta van gisteren en stamppot uit de vriezer. Jan heeft weer gestofzuigd . Nu even zitten voor Theresa weer gehaald worden moet.

Na het middageten zijn we naar Liezen gereden en even snel bij de Action iets gehaald wat we nodig hadden en dan snel naar de Arcade waar de poppenkast voorstellingen waren. We dachten te laat te zijn maar de poppenkastspeler had auto pech dus het begon later. Theresa had een plekje op de eerste rij en vermaakte zich kostelijk. Ze wilde ook voor de andere voorstelling blijven dus nog maar wat in de winkels rondkijken en ik vond nu een playmobil prinsessen/dans Adventkalender voor de helft van de prijs. Die heb ik gekocht voor volgend jaar voor Theresa. Jan heeft het gelijk in de auto gebracht dus ze heeft niets gezien. Zo doe je dat op tijd inkopen.
Dan eindelijk weer naar huis en het was wel al kwart voor 5 toen we thuis kwamen. Alvast haar kleding voor morgen klaar gelegd want ze wil haar Dirndl aan. We hebben een , kerstdiadeem die er mooi bij past gevonden, Dan wil ze ook haar kerstoorbellen weer in.
Ondertussen kwam Jannick thuis en zijn eten warm gemaakt en die zit ondertussen een poster te maken en die moet ook nog klaar. Ze hebben die Karikative Kammfreunden opgericht en gaan het kindervuurwerk doen op oudejaarsavond op de Festwiese. Maar morgen moeten die posters al gedrukt worden en ja Jannick kan het maar de tijddruk is dan wel groot vooral om dat ze ook nog niet alle gegevens hebben doorgegegeven. Ik vind het er al erg mooi uitzien.

Het uiteindelijke resultaat is echt goed geworden. Hij had ook de groepsfoto van Estland gephotoshopt , Weithy was niet mee want die had Bereitschaft dus Jannick zegt tegen mij kijk Weithy was er toch en ik kijk maar zie geen Weithy. Dat komt omdat je naar de persoon zoekt maar Jannick heeft een auto van Arzbacher erachter gezet want hij had Bereitschaft.. Zo echt valt niet op. Tot nu toe heeft nog niemand gereageerd dat ze het gezien hebben echt lachen.

Ingrid heeft het van de luiers voor Sabrina kunnen regelen met de firma die het leveren moet. Ze hebben gewoon standaard papier gestuurd want ze hebben eigenlijk bijna geen jonge kinderen. De Anwalt heeft al contact gezocht en uitstel voor het bezwaar tot eind januari gekregen want alles en iedereen gaan dicht en werken niet. En volgens hen gaat het gewoon goed komen is zijn ervaring. Maar het kost toch allemaal weer tijd.





Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.