Een rustige en opruimdag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om 7 uur wakker nadat ik al om kwart voor 3 wakker was geworden. Een beetje tv en om 8 opgestaan dan eten en zo..
Gisteravond nog met Jannick gesproken en ze waren naar Steyr en Linz geweest. Jannick had iets gekocht bij de Mediamarkt maar dat was kapot dus opnieuw besteld en opnieuw afhalen. Dan was hij met Meli doorgereden naar Linz waar ze een auto hadden gezien. Ze willen een Renault Espace , een 7 Sitzer en genoeg plaats om bv de kinderwagen van Sabrina mee te kunnen nemen. Deze zal zeker in de smaak van de kinderen vallen omdat de stoelen op de 2e rij allebei video kunnen kijken. Ze wilden eigenlijk de auto van Meli inruilen maar die is pas 1 1/2 jaar oud en daar verliezen ze te veel op. Dus gaat Jannick zijn Cabrio er aan geloven. Hij krijgt zijn hele aankoopbedrag plus de afgelopen reparatiekosten eruit. Nu nog kijken of het zo kan als ze denken dat het kan.
Wij zijn gisteravond om 8 uur in bed gestapt nadat Jan de kabel van tv naar PC in de huiskamer van de tv gehaald had en in de slaapkamer erop gezet had. Daarvoor moesten de tv los van de muur. Dan zijn we de hele avond Flikken Gent gaan kijken 4 afleveringen via NLZiet. Met Nederlandse ondertiteling anders kan ik het niet volgen. En we hebben als slaapmutsje een Ramazzotti genomen , Vinden we beide erg lekker.
We hopen dat Ingrid dit keer een woning krijgt, dan komt er weer rust in ons leven en hoeft Jannick niet meer zo ver te rijden. Waarschijnlijk zoekt Meli werk hier in de omgeving want die werkt nu als verpleegkundige in Liezen in een verpleeghuis. De afstand die zij moet afleggen is wel een stuk korter want Jannick rijdt nu Singsdorf -Schladming en voor haar zou het dan Gröbming-Liezen worden.
Ik wilde net aan mijn vervelende klus beginnen tioen Ingrid kwam koffie drinken , en ik dacht oh wat jammer nou. Dus gezellig koffie drinken en daarna was het nog weinig tijd maar wel alles uitgezocht en gesorteerd. Dan middageten gemaakt worteltjes/doperwten, zoete aardappel met souresaus een kipfiletspies met ui en paprika. Dat smaakte goed en daarna een half uurtje uitbuiken. Dan toch weer moed bij een geraapt om achter mijn bureau te kruipen. Niet echt heel veel zin maar ik probeer mezelf te dwingen. Dan ben ik bijna een uur bezig geweest om de printer aan de gang te krijgen uiteindelijk Jan gevraagd om de printer uit de kast te nemen en dan kon ik alle stekkers eruit halen en dan weer opnieuw erin doen en zie hij doet het. Dat maakt niet dat ik meer zin krijg.
Ik heb Jan gevraagd om de voorraadkast een plank 1 gaatje lager te maken en dan kijken of we nog een plank hebben die groot genoeg is hoeft geen mooie te zijn zodat ik nog een extramand erin kan doen. Ik heb uitgerekend dat het precies gaat. Nu we steeds veel voorraad hebben en dat overal staat in het trappenhuis toen er geen vorst was op het balkon en veel op de keukenvloer. Ben ik blij met alles wat ik van de bodem weg krijg. Ik had vorig jaaral de schoonmaakspullen in een hoge trolley gedaan waardoor er een smal kastje met kleine trolley vrij kwam en daar flessen ingezet zoals azijn, olijfolie, wijn en sterke drank.Dus dat was ik al kwijt uit de voorraadkast. Een extramandje kan ik aardig wat in kwijt vooral veel soepblikjes, en dat soort blikwerk. Dan houd ik ook beter overzicht van wat we in huis hebben. Op de kleine vriezer in de keuken heb ik de laden gesorteerd en op een lijst per lade opgeschreven wat er in zit . Dat zijn meestal de restposten en aangebroken dingen. Ik kijk eerst daar op of er iets bij zit wat we kunnen eten en pas daarna haal ik iets uit de grote vriezer. De nieuwe dingen gaan naar de grote vriezer en zo probeer ik systeemmatig te eten. Ouderdom komt met gebreken en sinds mijn corona ben ik niet meer wat ik was. Ik probeer mijn leven op een rij te krijgen met al zijn ups en downs maar het valt mij momenteel zwaar.
Ik heb eerst mijn site weer aangepast, nieuw jaar , nieuwe reis van 1.Jänner tot de 31.Dezember. Dan nog wat dingen erin gezet en nu klaar. Volgende klus. telefoon van Theresa weer aan krijgen met een pin maar die moet ik altijd eerst opzoeken en geen idee waarom deze keer uit gegaan want hij had nog 90%. Maar goed dat is ook geklaard
Eind van de middag kon ik niet meer van vermoeidheid en toch niet overdreven wat gedaan. Ga lekker in bed tv kijken vanavond morgen gaat de wekker weer om kwart voor 6.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ik moest even op Google kijken wat Ramazzotti was. Daar schijnen ook nog verschillende soorten van te zijn. 😉 Zal best lekker zijn.

Annemarieke 2021-01-05 19:25:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.