Productieve dag en een moederdaggrilparty

Oostenrijk, Gröbming

Een hele slechte nacht opgestaan een uur in de huiskamer en om half 4 weer naar bed. Wakker om 9 en opgestaan. Na het douchen naar beneden en Jannick zei oh ik had net naar boven willen komen met de koffie dus ik vraag hem zeg het maar en we bleven beneden. Eeven gezellig babbelen en weer naar boven want er wachtte werk. Eerst het bed afgehaald en de 1e was erin gedaan. De deuren open gezet want het was in de vroege morgenuren al 15 graden. Een poos samen met Jan staan kijken hoe de boer met 4 helpers de koeien naar een bepaalde weide dreef en er eentje zeer eigenwijs in een snel tempo de berg op gerend was. Het geeft ons een geweldig gevoel , natuur puur en het geklingel van die koeklokken als een muziekstuk. Dan de eerste zijde van het balkon leeg gemaakt en gestofzuigd, Dan de eerste rol grastapijt uitgerold en er op gelegd. Dan met een plank en een stanleymes op maat snijden en aan de buitenzijde van het balkon overal onder en rond de sraanders gesneden en gelegd , een rand eraf en dan alles vast geniet Dan alle grote dingen weer terug en de kast gelijk op zijn plek gezet. Dan alles terug in de kast gedaan. We hadden erg last van wespen en geen kleintjes. Dan de grote plantenbak in de deuropening gedraaid zodat we hem op zijn plaats konden schuiven en haha ik heb met veel rekening gehouden maar niet dat er een vensterbank uitsteekt waardoor de bak er niet voorbij kon. Dus Jan de vensterbank los geschroefd en voila.Dan weer gestofzuigd en de 2e rol uitgerold en op zijn plek geleg. Ik heb een dik kussen nodig want ik kan absoluut niet op mijn knieen zitten of omhoog komen en met een kussen gaat het wel.Dezelfde procedure gevolgd en het ziet er goed uit. De eethoek op zijn plaats gezet en het wordt steeds beter. Ingrid was komen vragen of wij al eten hadden gemaakt en nee ik had zelfs nog geen idee. Dus Jannick ging de gril aanmaken en we gingen dus moederdaggrillen. Morgen wordt het koud en regen en vandaag was het snikkie warm wel heel erg bewokt. Super lkker en super gezellig. Om 1 kwam er een dame die van een Verein komt ,een soort sollicitatie voor de begeleiding van Sabrina als ze naar de Kiga gaat. Er was vanmorgen al een dame geweest en Ingrid zei best aardig maar totaal geen ervaring met een gehandicapt kind en ze werkt via de gemeente en ze is de enige dus geen vervanging bij ziekte. Ook voelt het bezwarend dat ze haar baan bij de Kiga in Schladming ervoor moet opgeven.
De dame die nu kwam was een stukje ouder, veel ervaring, ook met gehandicapte kinderen en komt van een Verein .Dat kan er met grote waarschijnlijkheid ook voor vervanging gezorgd worden. het klikte tussen ons allen en vooral met Sabrina die het prima vond om bij haar te zitten en ze ging direct overal op in bij Sabrina.Ik had ook kinderen gehad die bij haar in de Kiga hadden gezeten en toen ik zei Hongaarse kinderen zei ze gelijk Dominik en Akos en Aron kende ze ook. Ik heb me altijd verbaasd dat bv mijn diplomas of getuigschriften hier absoluut niet worden erkend. Nou zei komt oorspronkelijk uit NÖ en werkt al heel veel jaren op de Kiga , maar haar diplomas werden in de Steiermark niet geaccepteerd of erkend. Moest ze opnieuw naar school. Ze moest daarvoor elke dag naar Leoben en heeft tamtam gemaakt en gezegd hallo ik wil mijn beroep uitoefenen toen hoefde ze alleen 2 weken praktijk examen te doen. Nu moet het verder allemaal geklaard worden en dan een gesprek met de leiding van de Kiga hier met haar en Ingrid.
Jannick moest weg die had weer wat te doen en wij nog een poosje gezeten. Jan was ondertussen naar de kelderafdeling vertrokken. Ingrid kreeg bezoek van Sandra met Belana en ik ging bij Jan kijken die een plantenbak klaar had en ik hem kon gaan verven.
Ik hoorde kinderen maar ik dacht dat het Theresa en Belana waren maar het hield aan het roepen en ik keek naar waar het vandaan kwam. Ik moest erg lachen want daar stonden Aron en Akos met hun Papa die even voorbij kwamen omdat ze in de buurt waren. Als je het over de duivel hebt dan trap je hem op zijn staart.
Ik zag dat er steeds wespen naar mijn kast gingen en ik doe de deur open hadden ze al een stuk gebouwd. Ingrid riep wat is er en ik ik heb nu een wespennest. Dus ze kwam gelijk met de spuitbus . Later heb ik alles verwijderd maar er bleven in de eerste instantie wespen komen maar ik geloof dat ze nu wegblijven. Wel even in de gaten blijven hangen want zo snel gaat het dus. Het trok steeds meer dicht en nu met zeer donkere wolken maar nu ook al weer half zes en geen drop gevallen tot nu toe maar akelig warm. Ik net nog een keer het balkon gezogen want door al die spullen heen en weer sjouwen toch weer rommel erop. Jan het huis gezogen en ik een 2e was gedaan. Dan ben ik een soort roompudding tompoezen gaan maken en zo nog even de aardbeien schoonmaken en daar wat slagroom voor maken. Wat hebben we het toch slecht. Ik heb nog een restje wafels dus wafels met aardbeien en slagroom.

We hoeven ons geen zorgen te maken over de witte vlekken in het dakhout , het zijn vochtvlekken kan je schuren en overheen verven.
Het afdekhout voor de balkonnen moeten we toch weer langer op wachten want de goede man had de verkeerde afdichtingen gekregen en kan dus zijn machine niet in elkaar zetten. Er zit niks anders op dan wachten.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Fijne moederdag!!! 😘

Annemarieke 2020-05-09 22:15:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.