Super warm en zonnig en hieperdepiep

Oostenrijk, Gröbming

7 april
Hieperdepiep hoera Jan is vandaag 77 geworden.
Ik was om half 8 op , tafel dekken en rondom 8 kwam de familie ontbijten. Het is toch een fijne gewoonte dat als Theresa en Sabrina er zijn we allen in het weekend samen ontbijten. Ondertussen de F1 op de telefoon bij Jannick volgen. Max stelde niet teleur. Perez zelfs opnieuw 2e. Dan gingen ze met zijn allen naar beneden om aan te kleden. Ik heb de bedden afgehaald en de was in de machine gedaan. Nog de vaatwasser gevuld en aangezet. Dan zijn we allemaal de tuin ingegaan. Ik heb met Theresa samen het speelhuis boven uitgemest, we hebben de keuken ervan naar beneden verplaatst. Er kwam een reusachtige spin tevoorschijn dus Theresa weg , ik alleen gekeken en kon de moed niet vinden . Jannick komt echt niet in de buurt ervan. Dus Theresa heeft Jan gehaald en Opa heeft met een glas en een papier de spin gevangen en ergens anders uitgezet. Dood wil ik niet beest vraagt er niet om en doet niets.
Nadat het leeg was heeft Jan de stofzuiger uit de kelder gehaald en heeft Theresa het huis schoongezogen. Er ligt grastapijt in. Ze heeft nu nog 1 kussen erin en we moeten nog op de zolder naar een grote zitzak zoeken en ze heeft waarschijnlijk in haar oude kamer nog kussens die niet meegaan naar de nieuwe kamer. Dan wordt het haar terugtrekhuis en ze kan er dan lekker lezen. We moeten nog bekijken of we er bv licht kunnen maken. Dan heeft Jan onder het huis schoongemaakt en ik de keuken en alle spullen ervan. Ook alles gelijk uitgezocht en er is weer genoeg de vuilnisbak ingegaan. Jan heeft de glijbaan weggehaald Theresa gaat er niet meer op en Sabrina kan er niet op komen. We hebben alles in het onderdeel geplaatst waar ook grastapijt ligt. Dus nu heeft Sabrina haar speelhuis met keuken en tafel en stoelen.. Ze heeft zelf alle dingen erin opgeborgen zoals een mand met plastik groente en fruit, een toaster en heel veel kook en eetspullen. Aan de andere kant heeft ze nu het hele bord ter beschikking en veel krijt om te tekenen. Daar liggen ook alle speeldingen voor het rek schommels touwladder en weet ik veel. We willen nog een deel dichtmaken waar de keuken staat dat is nu met een douchegordijn gedicht en dan leggen we stenen op de onderkant. Ze heeft daar een dakvenster en een wandvenster. dus er is licht. Zo blijven Opa en Oma van de straat. De kinderen vermaakten zich oa op de trampoline. Nadat Meli thuis was gekomen van haar werk bij IPC zijn we soep gaan eten en dan zijn Jannick en ik pizza gaan halen. Dan met elkaar pizza gegeten. Ik de 2e was erin gedaan en een was in de droger en later een deel van die was op het balkon om te drogen . De vaatwasser leeg gemaakt en weer gevuld en aangezet. Als we met zijn zessen zijn dan gebruiken we behoorlijk wat. Dan hebben we de baklava en de boterkoek naar de tuin gebracht en heeft Meli koffie gemaakt. We hebben de hele middag buiten verder doorgebracht. Het werd bij ons 28 graden en het warmste punt in Oostenrijk was Bruck an der Mur met 30 graden.
Ik denk dat we allen een heerlijke dag gehad hebben. Zelfs toen wij al naar boven waren gegaan waren ze nog in de tuin beneden.
Ik weet niet of ik het al gezegd heb maar Theresa en Sabrina waren afgelopen week in Bruck in het LKH naar de oogarts. Bij Theresa werd een soort bloeduitstorting achter haar oog gevonden. Ze moet nu over 1 maand weer, blijft het gelijk of wordt het groter dan moet ze eraan geopereerd worden . Wordt het kleiner doen ze niets. Ze heeft pas een ooginfectie gehad en ze had daarvoor een bal tijdens turnen op haar gezicht gehad. We denken nu dat zowel de infectie als de bloeduitstorting daardoor veroorzaakt zijn. Het zou een bloeding zijn of zijn geweest. Als het nog bloedt dan wordt het gedicht. Verder kwam Theresa hier met een enorme knalrode plek op haar voet , ik dacht aan eczeem maar Meli gelooft dat het eerder een schimmel is. Ingrid had er een foto van gemaakt en was naar de apotheek gegaan had het laten zien en een zalf gekregen. Het ziet er echt niet uit en schrikbarend groot . Meli en Jannick zijn woest en Jannick gaat morgenavond naar de huisarts met haar. Die zit dan tot 19 uur. Ook heeft ze een hoestje die niet goed klinkt. Je geloofd niet dat Ingrid verpleegkundige is en in de gezondheidszorg werkt. Ze stuurt nu ook Theresa naar de ergotherapeute waar Sabrina ook heen gaat. Jannick , Meli en ik moeten alle 3 niets van dat mens hebben. Zo´n esotherisch figuur. Theresa moet daarheen om haar ADHD te therapieren. Ingrid gaf een lijst aan Jannick wat ze allemaal moet doen en de meeste dingen hebben Jannick en Meli al geprobeerd en ze werken al met een dagelijkse agenda. Tja Ingrid doet nooit iets in de tijd dat ze bij haar zijn. Wij huldigen allemaal het standpunt dat het weekend een vrij weekend moet zijn want ze moeten al zo veel. Dan komen ze vrijdagavond en heeft Sabrina een aantal oefeningen die ze moet maken voor de ergotherapie. Dan heeft Ingrid daar de hele week niets aangedaan en moeten wij het op zaterdag en zondag doen. Dus dat hadden we niet gedaan dus de therapeute boos of ik wel wist dat het belangrijk is voor Sabrina . Ja dat zal best maar moeders heeft in die 5 dagen niets gedaan dus zeg het maar tegen haar.
Ze zal wel balen want in de week dat Jan in het ziekenhuis is moest Theresa naar de Orthodontist maar ja Jannick en Meli werken. Dus niemand die haar heen en weer kan rijden naar Liezen. Dan had ze ook nog een fysiotherapie in Altenmarkt in die week gemaakt dus dat zal ze ook zelf moeten doen.
En zo zal er altijd wel iets zijn. We weten gewoon veel te laat wanneer de kinderen komen , we zijn nu al in april en we weten nog niets voor mei. Zo kan niemand hier zijn eigen afspraken aanpassen of op het werk. Jan mag niet met de kinderen rijden op vakantie daar vindt ze hem te oud voor maar hij mag wel de kinderen heen en weer rijden. En ook niet echt in de buurt.

Jan en ik hebben beide het besluit genomen om als het echt zo erg met Felicia is dat we beide katten laten inslapen. Fiep heeft elke keer weer dat hij dagen doodziek is overgeven en diarree. Echt geel van zijn lever en zijn geelzucht wordt niet minder. We zagen vandaag dat Felicia een flink bloedend gezwel in haar bekje heeft. Het oog wordt wel iets beter. Maar we denken dat haar hele rechterkant van haarbekje tot aan haar oog betroffen is. Ze zijn beide 14 jaar. We hebben al veel gerpobeerd en de kosten gaan ook tellen. Morgen maar bellen of we voorbij kunnen komen. Dan willen we weten hoe het met Felicia er voorstaat van Fiep weten we het al.
Ik wil ze niet kwijt maar ergens moet je ook aan het dier denken ze hebben pijn . Vandaag bloedde Felicia uit haar bekje..
Ik zit net de samenvatting van Feyenoord tegen Ajax te kijken. Dat doet mijn Feyenoord hart goed. Jan heeft het vandaag slecht als Ajax fan.
Zo nog een lekkere zomercoctail om het weekend weer uit te luiden.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Oeps, te laat! Alsnog gefeliciteerd!

Annemarieke 2024-04-10 22:10:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.