het meidenfeest is weer voorbij

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Freitag 17.Jänner
De afgelopen dagen dus geen sneeuw maar opnieuw warme Föhn en heel super zonnig-
Ik heb 3 eindeloos leuke dagen met mijn zussen en nicht achter de rug. Heel veel gelachen , de tijd is gewoon te kort.
Gisteren had ik een verrassing voor hen en nik had niet verraden wat we gingen doen. Ik had aan Jannick gevraagd of hij aan een collega van hem kon vragen of we bij hen een arreslee konden huren en dan daarna jausen. Dus gisteren met zijn allen naar Ramsau , Ingrid ging mee omdat we niet in een auto pasten maar ze ging niet mee met de slee. Dat zou voor Theresa allemaal te lang duren en die moet ook een middagslaapje doen ook kreeg ze een vriendin op visite.
We waren vroeg dus we gingen eerst op de Ederhof wat drinken tot de slee kwam. Daar heb ik ze verteld wat we gingen doen. Dan allemaal in de slee en heeft Ingrid met Theesa ons uitgezwaaid.
In overleg met Hans de koetsier had ik gekozen om richting Halsteralm te gaan want dan konden we over de sneeuw en anders moest je heel veel over de weg. Anja ging gelijk voor naast Hans zitten, dan 2e bankje Jan , Erna en ik , Els en Nance achterste bankje.
De straf voor Anja kwam onmiddelijk want de paarden ruien en als de wind dan naar achterstond kreeg ze elke keer de volle lading haren, ze had vanaf dat moment boshaar, een bontje en haar op haar tanden. Heel hilarisch en we hebben dan ook heel veel gelachen wat je wel met je mond dicht moest doen anders kreeg je ook haar op je tanden.Af en toe een kluit sneeuw.
We weten nu zeker , we hebben allemaal een bril op Erna na , maar als we onze sterkte van ons allen bij elkaar tellen is dat denk ik ongeveer de sterkte die zij nodig heeft. Hoewel volgens Anja als Erna naar de opticien gaat hij dan gelijk zegt nee mevrouw geen bril neemt u maar gelijk een blindegeleidehond. We zagen op Erna na allemaal de steenbokken.
Bij de Halsteralm zijn we gestopt en hebben we wat gedronken, het was daar heerlijk we zaten op het terras in de volle zon. Vandaar kan je over een groot deel van het Ennstal kijken en dan zie je pas hoe groen alles is. In Ramsau kan je nog behoorlijk goed langlaufen en er zijn ook nog behoorlijk wat loipen. De Sonneloipe is dus niets de naam zegt het al want die ligt in de zon maar je kan toch ook nog helemaal naar de Halsteralm op de langlaufskies. Ook de loipe naar Rössing ligt er nog. Of dat zo blijft geen idee want de komende 14 dagen geven ze weer warme Föhn op .En het is toch allemaal minimaal maar ze rijden steeds de sneeuw met vrachtwagens naar de plekken die slecht zijn en zo kunnen ze toch alles in stand houden.
Helaas zit mijn zus Els in een slechte periode wat haar ziekte aan gaat en die had veel pijn en het schudden in de slee deed haar geen goed maar ze vond het wel heel leuk.
Maar het raakt je wel in je ziel als je haar met zo veel pijn ziet-
Terug gekomen van de tocht hadden ze op de Ederhof al een tafel gereserveerd voor ons en konden we gaan genieten van een Brettljausen en die was heerlijk.
We kregen een overheerlijke Zirbenschnapps aangeboden toen we klaar waren. Jan is met Els Nance en Anja terug gegaan want hij moest werken en ik bleef achter met Erna want Ingrid zou ons komen halen. Dat duurde zo lang dat ik met Erna maar weer wat ben gaan drinken.
Toen ze kwam was ze samen met haar vriendin en wilde ze ook nog wat drinken en soep voor Theresa . En dan toch nog naar huis met een tussenstop bij de Spar.
Mijn Schweinsbraten kon ik vergeten want het het was al zo laat dus maar hapjes gemaakt want heel veel hoger hadden we dus ook niet.
Deze avond werd het niet al te laat .
Helaas gaan ze vandaag alweer , Jan brengt ze weer weg naar Salzburg . Vanwaar ze om 14 uur vertrekken.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

23 januari 2014 16:58 | Door: Annemarieke Komt allemaal heel bekend voor! Leuk hoor!!

molenaar.ruesink 2017-05-25 14:19:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.