Wat een schrik door Theresa

Oostenrijk, Gröbming

Wat een schrik door Theresa


Freitag 14.August
Vandaag een super hete dag met 38 graden op de barometer maar hierna wordt het koeler. Theresa kwam vandaag ook weer en is het wel fijn dat het een dagje zonder lawaai en werlui en zo is en ze gewoon ook een keertje weer haar middagslaapje kan doen want ze wordt zo humeurig en ze is al zo tegendraads.

De post had al weer een rekening van het zorginstituut deze keer over 2014 en we zouden 2 maanden geen nominale premie hebben betaald maar dat gaat altijd automatisch van de AOW af dus ik wacht maar tot maandag om met de SVB te bellen want je krijgt geen maandoverzicht zoals bij een loon en dat kan je dus zelf ook niet nakijken of zien. Dan wil ik weten of dat klopt 2 maanden niet betaald en zo ja waarom niet. Dit is de 4e rekening in een paar maanden en we balen ontzettend.

Geen problemen in de morgen, gegeten en Theresa om half 2 voor haar middagslaapje neergelegd. Babyfoon aan gezet en even later een gigantische klap , het hele huis trilde ervan en ik hoorde gelijk Theresa brullen. Ik ben naar beneden gevlogen ondertussen brullent Jan Jan want die was ergens beneden in de kelder. Ik kwam haar slaapkamer binnen en ze lag onder een grote kast loeizwaar helemaal gevuld. Ik probeerde de kast van haar af te krijgen ondertussen heel hard nog steeds naar Jan brullend maar die heeft nooit haast.
Ik kon de kast zo hoog krijgen dat ze er zelf gelukkig onder vandaan kon komen en dan heeft Jan de kast van me overgenomen. Ik was totaal van streek en heb Theresa mee naar boven genomen haar gezicht gelijk met koude washandjes belegd en Jannick gebeld want ik wist niet of ik de Rettung zou bellen maar eigenlijk zei mijn eigen gevoel maar doen want haar gezicht werd al blauw en je weet maar nooit wat een kind op loopt. Ze zei zelf pijn haar hoofd gezicht en in haar mond. In haar mondje gekeken en haar verder nagekeken en toen hoorde ik de ambulance al dus wist ik dat Jannick gebeld had. Die ook gelijk van zijn werk is weg gegaan.
De ambulance mede werkers hadden ook nog gekeken waaronder ze terecht was gekomen en zeiden ook gelijk toch maar na laten kijken op het ziekenhuis
.Dus Oma mee met Theresa en ze kreeg een speciaal matrasje waar ze op ging en dan gelijk ook in de gordels ging. Ondertussen had ze weer praatjes en beantwoordde alle vragen en toen ze vroegen hoe ze heette zei ze Molenaar , dus ik maar uitgelegd dat het nu nog Midl is. Ondertussen hadden we ook geen telefoonbereik meer en geen enkele aanbieder dus ik had ook daar nog geluk mee gehad. Want ik kon de papieren van Theresa niet vinden en dacht dan bel ik Jannick dan kan hij ze mee nemen. Bij het ziekenhuis Schladming aan gekomen was Jannick al aangekomen dan hoef je niet te vragen hoe snel hij heeft gereden. Ze is nagekeken en omdat ze ook een afdruk aan haar zij en rug had ook een echo maken of ze intern niets had. Maar dat wilde ze dus niet, ondertussen was ook Mama van haar afdeling gekomen. Uiteindelijk Jannick op zijn rug met een blote buik Theresa daar bovenop zittend dan mocht Theresa het bij Papa doen en ondertussen kijkend op het scherm. Er kwam een arts binnen en die gezellige boel hier. Dan mocht Mama het bij Theresa doen en uiteindelijk ook de arts. Gelukkig ook goed , ze had een plasje gedaan en die had Mama al opgevangen en dat was ook goed dan een foto van haar gezicht maken en gelukkig ook alles heel. Dus ze mocht mee naar huis er werd wel gezegd dat ze wel een hersenschudding zal hebben dus geen TV en tijdens de nacht wekken.
Mama bleek de papieren van Theresa in haar tas te hebben en die ging weer werken. Jannick had ondertussen Jan te pakken gekregen en die bracht een autozitje mee want die kwam van huis om in Schladming te gaan werken en dan konden Papa, Oma en Theresa naar huis en Theresa viel gelijk in slaap want tja haar middagdutje was er bij ingeschoten.
Dan heeft Jannick op de terug weg een bedankje gekocht voor de Rettung en die hebben we langs gebracht. Dan gelijk langs de bouwmarkt en heeft hij benodigdheden gekocht om de kasten vast te zetten. Thuis ook gelijk vast gezet die krijgt geen olifant meer van de muur.
Theresa is precies haar vader die trok een complete woonwand in de huiskamer vroeger bij ons van de muur.
Er moet nog een hele grote wand in haar kamer vast maar daar moet Jan even naar kijken hoe die tegen de wand bevestigd kan worden want de afstand is een beetje groot.
Oma heeft pijn haar stembanden en keel en het ergste mijn rug van de kast optillen. Gelukkig alles met een sisser afgelopen.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.