De kamer wordt al wat en goed nieuws

Oostenrijk, Gröbming

Gisteren was ik even gaan vragen beneden of Theresa dan bij ons mag slapen. Aangezien zij om 5 uur vertrekken naar Wenen. Theresa helemaal blij en die kwam dan in de avond. Ze maakte zich bedklaar en ging wat tv in bed kijken. Ze hoefde niet op tijd in bed want ze is vandaag vrij. Maar toen ik om half 9 keek sliep ze al.
Vanmorgen om kwart over 7 werd ik wakker van haar en mocht ze de tv aanzetten. Nog een half uurtje gedommeld en dan opgestaan.

De grote brand bij Scherz in Donnersbachwald is veroorzaakt door een kinder elektromotor. Schade 1 1/2 miljoen. Die dingen hadden ze daar in de verhuur . Al dat elektrotuig wordt aangeprezen als milieuvriendelijk maar de laatste tijd zie ik niet anders dan branden voorbij komen veroorzaakt door elektro autos, fietsen , motoren en wat al niet meer. De brandweer grote problemen met het zien te blussen van bv elektro autos. Het mag allemaal in de parkeergarage staan , ik zag in Nederland pas een brand in de parkeergarage voorbij komen met enorme roetontwikkeling en dan onder de grond , 60 autos beschadigd en meerdere in de brand. Dan het maken van de batterijen daar wil niemand naar luisteren in de politiek dat de mensen er dood aan gaan. Ontzorgen van de batterijen is een groot probleem maar we moeten allemaal die dingen kopen. Toen wij een LPG auto reden mochten we in Oostenrijk niet in parkeergarages staan. Ik las nooit dat er ergens een LPG auto de lucht in ging en het rijden was zeer schoon. (ik heb geen idee van de productie van LPG)

Christina het is wel in de Steiermark maar richting Graz dus wel een eindje bij ons vandaan maar dit kan overal in de bergen voorkomen.
Het stond bij ons ook hoog op het lijstje om de Bärenklamm te bezoeken maar door de Corona niets meer gedaan. Daarom zeg ik altijd je weet nooit waar iets goed voor is.

Els je vroeg hoe het met de Corona is , in Kärnten heerst weer maskerplicht en in Öberosterreich rondom Linz heerst Corona. Bij ons in de hele regio 1 geval. Geen idee hoe het verder gaat maar eigenlijk gaat het best goed in Oostenrijk. Het zijn vooral dus de toeristen die het meebrengen vandaar bv in Kärnten uitbraken rondom Wörthersee en Velden. Ze willen eigenlijk niet dat Oostenrijkers richting Macedonie en de Balkan gaan op Kroatie na omdat daar grote uitbraken zijn. Maar veel gaan daar op bv familiebezoek. Er wordt weer meer gecontroleerd aan de grenzen van Oostenrijk die richting op.

Spannende dag voor Ingrid , Jannick en Sabrina, Ze zijn naar Wenen voor een belangrijk onderzoek en ze moesten zo vroeg weg want Sabrina moet wakker blijven en dan ik geloof vanmiddag uit zichzelf verplicht slapen voor het onderzoek. Dan gaan ze haar hersenactiviteiten meten ivm de epilepsie die ze had. Dan kunnen ze vaststellen of echt alles weg is. Wij hebben tot nu toe allen niets gemerkt aan haar. Als het goed is gaan ze nog meer medicijnen afbouwen wat haar ontwikkeling ook ten goede komt.

Mijn zus Els is geopereerd aan haar rug en gisteren weer naar huis en nu 6 weken rust. Ook weer achter de rug en dat letterlijk.

Dan zijn Jan en ik aan het bed verder gegaan en ik word soms echt totaal gestoord van Jan, Theresa staat er dan bij en die kijkt me dan ook aan van tja wat moeten we ermee. Maar het lukt uiteindelijk wel. Behalve vasthouden en de juiste onderdelen in de goede volgorde geven (dan doet Jan ze nog verkeerd en geloofd me dan niet dat het niet goed is) heb ik alles van het bed naar boven gesjouwd, Om half 12 ben ik gaan koken en wel wat Theresa mij gevraagd had. Die wilde Schnitzel met friet en komkommer erbij. Dan samen gegeten. Daarna even rust tot 13 uur en dan gaan we weer aan de gang.
Om 15 uur waren we zo ver dat het beddeel en de kasten van het bed klaar waren in principe kan ze er al in slapen morgen doen we het bureau eronder, Dan dat deel van de kamer opgeruimd en als Sabrina uit elkaar gaan halen ik ondertussen met Theresa samen het bed voor Sabrina uit de auto gehaald en naar boven gebracht en elke keer als ik naar beneden ging een deel van het bed naar beneden en dan het andere bed stukken mee naar boven. Dan gingen we het bed in elkaar zetten en dat viel nog niet mee. De tijd schreed voort en we schoten niet op . Ondertussen had Jannick gebeld dat ze er aan kwamen en we dachten Ingrid vermoord ons als we geen bed voor Sabrina hebben. Om kwart voor 7 klaar en totaal murw. Het was snikheet vandaag met 31 graden bij ons in de schaduw en echt koppijn weer. De kamer begint wat te lijken.
Snel naar boven en een kop Minestronesoep gemaakt . Om 19 uur kwamen ze thuis helemaal uitgeblust maar met goed nieuws. Het slapen was gelukt en uit alle testen bleek geen enkele epileptische activiteit ook niet met knipperlichten luide dingen en Sabrina schreeuwend van woede. Ze mogen nu weer over een half jaar verdeeld een medicament afbouwen. Want aan alle medicamenten is Sabrina verslaafd Maar ondertussen van 6 naar 3 en nu afbouwen naar 2. Dan zijn ze in Wenen naar een instituut geweest die proteses en zo maken en die hebben Sabrina bekeken en zeiden dat ze dringend een prothese nodig heeft kosten 2500 Euro maar volgens hen vergoed de verzekering het en dat gaat Ingrid nu eerst zien te regelen en dan kan ze het definitief bestellen. Gisteren was er iemand die de zorg kwam inschatten en ze wordt terug gezet naar 5 en dat is 400 Euro minder per maand voor de zorg die ze nog steeds volop nodig heeft want fysio. ergo, loco en wat al niet meer gaan wel door. Ze moet dan in November weer voor controle een jaar na de operatie. Dan hebben ze onderweg nog wat inkopen gedaan en ik kreeg van Jannick , dropjes, beschuit, butterscotch chocola en chocolikkoekjes allemaal van de Hema.
Ingrid was zo blij met hoe de kamer nu is geworden en nog niet eens klaar , ze zei dat ze me even wilde drucken en dat deed ze ook. Ik hoop dat ze nu gaat beseffen dat de episode epileptie echt voorbij is. Dan hebben we nog steeds wel een gehandicapt kind en we weten ook nog niet hoe ze zich zal ontwikkelen maar ze gaat nog steeds vooruit .
Ondertussen slaapt Theresa in ons bed en Ingrid en Jannick hebben allemaal cadeaus meegenomen. Ze heeft een nieuw badpak /bikini nodig en ze hbben bij de Hema een leuke gevonden krijgt ze morgen. Ook legodozen en eentje krijgt ze in ieder geval morgen. Ze moet tegen 10 uur op school zijn en ze wordt dan afgehaald (ze krijgt morgen haar Zeugnis)

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wauw!!! Wat ziet het er al prachtig uit!!! 😘

Annemarieke 2020-07-09 22:23:01

het begint er mooi uit te zien Nicolette ben benieuwd als het klaar is. en wat fijn te horen dat Sabrina geen activiteit meer heeft wat betreft de insulten.

els molenaar 2020-07-09 22:23:14

fijn te lezen dat het goed gaat met Sabrina. En wat ziet dat kamertje er al mooi uit

Liduina 2020-07-09 23:44:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.