Weer een dag zonder Langeweile.

Oostenrijk, Schladming

Vanmorgen was ik om 6 uur wakker en Fiep zat al klaar om mij op mijn rug te tikken. Dus eerst hen maar eten gegeven dan heb ik mijn rust. Het was al prachtig zonnig weer . Gisteravond was het heel slecht het onweer zat recht boven ons en er was orkaanwind , ik had het idee dat Jannick eruit gegaan is voor de brandweer.
Ik moet zeggen dat ik als een roosje geslapen heb. Helaas geven ze voor vandaag nog erger noodweer op dus we wachten maar af.
Ik ben benaderd door een meneer die een stamboom onderzoek doet naar de familie Bolwidt zie het linkje. http://bollwittfamily.com voor belangstellenden. De moeder van Jan was een Bolwidt.
Hallo Ria,
Omdat Jan zich niet kan herinneren vraag ik het maar aan jou. Of je mag het ook rechtstreeks aan hem doorgeven. het bovenstaande linkje van de stamboomsite van Hans de Graaf die stamboomonderzoek naar de familie Bolwidt doet. Zijn moeder was een Bolwidt. Hij heeft de volgende vragen de geboortedatum en sterfdatum en plaats van jullie vader en de vraag of jullie tante Lyda is gestorven en zo ja wanneer en waar. Ik weet dat je tante niet meer leeft maar verder ook niets . Ik heb contact met hem gehad maar ik kan deze vragen ook niet beantwoorden. zijn email hansdegraaf@xs4all.nl
Dus bedankt als je daar iets mee kan.

Am späten Abend zog eine Gewitterfront durch das Ennstal, welches als kurz aber heftig bezeichnet werden kann. Die von orkanartigen Sturmböen begleiteten Niederschläge sorgten punktuell für zahlreiche technische Einsätze der Feuerwehren. Summa summarum standen 8 Feuerwehren mit etwa 100 Mann im Einsatz, um etwa zwei Dutzend umgestürzte Bäume zu entfernen.
Die erste Alarmierung seitens "Florian Liezen" erfolgte um 21:02 Uhr für die Stützpunktfeuerwehr Gröbming. Ein abgestellter LKW-Anhänger wurde von einer Parkfläche auf die Nordumfahrung "geblasen" und krachte gegen einen Zaun, glücklicherweise kamen keine Personen zu Schaden. Die Einsatzkräfte richteten eine temporäre Sperre der Straße ein, sicherten den Anhänger, entfernten Zaunelemente mittels Trennschleifer und bargen den Anhänger mittels LFB-A. Der Bieranhänger wurde sicherheitshalber beim Rüsthaus der FF Gröbming abgestellt.
Es folgten weitere Unwettereinsätze - allesamt aufgrund umgestürzter Bäume auf Verkehrswegen - für die Feuerwehren Weißenbach bei Haus (21:04), Irdning (21:15), Wörschach (21:30), Weißenbach bei Liezen (21:45), die Stadtfeuerwehr Liezen (21:40), Mitterberg (22:03) und Stainach (22:18).
Er wordt met grote hilariteit op het feit gereageerd dat de aanhanger veilig is gesteld uitgerekend bij de brandweer . Ik moest ook heel hard lachen om de foto van de brandweerauto die de grote aanhanger met Gösser erop erachter had hangen.

Kregen onverwacht visite van Haje die weer bij het AMS in Gröbming was geweest en dat is super gezellig en echt Nederlands om een bakkie te komen doen.

Jan moest vanmiddag naar de longarts in Liezen en moet vanavond met een masker slapen dan morgen weer terug brengen.
Ik ben met Ingrid en de kinderen naar de zwemles van Theresa gegaan. Ik snap niet als de les om 4 uur begint dat de ouders op dat tijdstip pas binnen komen en dan moeten ze de kinderen nog omkleden dat zei ik ook nog tegen Ingrid dat ik niet begrijp dat ze dan niet zeggen hop het is 16 uur we beginnen. Dus Ingrid zegt heel hard tegen Theresa dag Theresa we gaan want het is tijd waarop de leraressen op hun horloge kijken en de kinderen bijeen dreven en gingen. Dan stik ik zo wat van het lachen. Zegt ze ook nog tegen de lerares je kan haar best forderen want ze kan het best. En inderdaad de kinderen moesten met een plankje gaan zwemmen en daar stond ze als eerste en was in een poep en een zucht al weer uit het water en zwom bij het vogende baantje de anderen voorbij. Er mochten 6 kinderen met de lerares mee en die gingen in het diepe leren zwemmen dus ook Theresa en de rest in het ondiepe een soort water gewenning. Toen ze terug kwam zei ze trots en ik ging niet onder Mama. Ze zwemmen dus vanaf de eerste keer zonder zwemmiddelen . Ik heb hoop dat ze in ieder geval zo leert zwemmen dat we zelf met haar verder kunnen want dan moet je wel regelmatig blijven oefenen. Crash Kurs in 10 lessen kan ik zwemmen maar daar geloof ik toch niet in. Althans niet zoals in Nederland .

Er was al op de radio dat er op verschillende plaatsen in Oostenrijk grote problemen door de enorme regenbuien hagelbuien waren en richting Schladming zagen we het ook al hangen. Het regende stevig en na het zwemmen hoosde het en al heel veel water overal. Thuis gekomen gingen de sirenes kan me voorstellen dat ze ergens moesten gaan pompen. Onderweg ook heel veel water op de weg dus het kan ook nog een auto van de weg af zijn. De bui is nu over getrokken en weer opgeklaard. Maar of we er nu vanaf zijn is de vraag.
Voor morgen geven ze een koufront op dat wordt wennen na zo veel weken zo warm .







Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hahahaaa!!! Dat ik dit las: Der Bieranhänger wurde sicherheitshalber beim Rüsthaus der FF Gröbming abgestellt. Was mijn eerste reactie ook: yeah, right!!!! Langweilen jullie je überhaupt wel eens?

Annemarieke 2018-06-12 22:29:37

Opa is geboren op 11-05-1915 te Amsterdam en gestorven op 09-04-1994 op 78 jarige leeftijd in Amsterdam, tenminste dat staat in de stamboom van de familie Ruesink

Dennis roy ruesink 2018-06-13 01:49:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.