Jannick ziek en alweer verzekeringsproblemen

Oostenrijk, Liezen

Gisteren werd Jannick ziek wakker, een verschrikkelijk loopoor en ook nog eens het oor wat 2 jaar geleden met een transplantaat gedicht is. Al die tijd is het goed gegaan en dit is balen.
Jannick zei eigenlijk gelijk al na de triatlon dat hij dacht dat zijn oor geknapt was nadat die vent hem in het water te grazen nam.
Dus naar de huisarts, was toch al de bedoeling omdat zijn inentingen moeten worden bijgewerkt, hepatitis voor het Rode Kruis en tetanus voor de sport. Ook moest hij voor de keuring voor het Rode Kruis. Dus het ging in een moeite door. Hij heeft zijn proefstage afgerond en mag zijn diploma sanitäter dus halen. Als hij die heeft kan hij na een jaar ook een betaalde aanstelling krijgen. Zijn pré is dat hij zijn talen spreekt en dat hij initiatief toont. Hij heeft met verschillende teams gewerkt en ze waren allen tevreden.
De huisarts kon door al de rotzooi in zijn oor het niet goed zien maar gaf hem wel druppels mee om te druppelen. Zijn tetanus kreeg hij gelijk en hier krijg je hem dus samen met difterie.
Hij krijgt bericht als zijn hepatitis er is want die had de huisarts niet op voorraad. Hier wordt op grote schaal ingeënt tegen hepatitis in Nederland alleen als je naar een risico gebied gaat. Hier zeggen ze dat je hepatitis hier ook kan oplopen. Ook tegen die tekenziekte enten ze hier.
Zijn keuring was uiteraard goed.
Maar het was weer stevig balen want opnieuw doen onze verzekeringspassen het niet. Deze keer heeft het VZN ons vanuit Nederland afgemeld dit komt omdat ze 2/3 maanden achter lopen, hadden we ons een maand geleden met veel pijn en moeite ons weer aangemeld gekregen nadat ze ons hier onterecht hadden afgemeld, maar dat was ook naar Nederland gestuurd. Wij bellen maar ze bleven volhouden dat we verzekerd waren maar hier waren we het niet, door de achterstand die ze in Nederland hebben krijg je dat. Hadden we eindelijk een bewijs uit Nederland en weer aangemeld , komt na al die weken de afmelding boven water melden zij ons hier weer af. Het vervelende is dat zowel uit Nederland als hier van de Krankenkasse je nooit bericht krijgt dus je merkt het pas als je een arts nodig hebt.
De huisarts maakt er geen probleem van dus we kregen de medicijnen gewoon mee en de rekening sturen ze gewoon op naar de Krankenkasse.
Daarna naar het gemeentehuis want Jannick heeft een verklaring van goed gedrag nodig.
Dat was ook geen probleem.
Thuisgekomen heeft Jannick alleen maar geslapen. Nog naar de Krankenkasse geweest en dat gaat altijd allemaal moeilijk moeilijk en naar Graz bellen enz. Ze kunnen niets doen zolang er geen papieren uit Nederland zijn. Voor de tigste keer. Jan heeft ondertussen naar het VGZ gebeld en ze sturen de papieren op.
De uitslag van de Ritisbergtriathlon is binnen en Jannicks tijd was:
1.16.10.02
zwemmen 6.45.9 had hij een 2e tijd
fietsen 42.38.5 had hij een 4e tijd
lopen 26.45.8 had hij een 6e tijd
In totaal de 4e plaats.
Dus in de Alpentriathloncup ook 4e in een tijd van 2.42.09.07


Vanmorgen de KNO gebeld en we konden in Liezen terecht bij onze eigen KNO, die zit maar een paar keer bij ons in Schladming en voor de rest heeft hij praktijk in Liezen. Wel moesten we wachten daar tot er een gaatje was want de afspraken gaan voor. Maar het was al fijn dat Jannick gelijk kon dit vooral met het oog op het implantaat.
Dus samen met de auto naar Liezen, het is toch een uurtje rijden. We hebben van half 11 tot 13 uur daar gezeten. Eerst dacht de oorarts dat er 2 gaatjes zaten maar uiteindelijk was het er 1. Hij vroeg of Jannick een klap had gekregen en dat klopte dus toch.
Het gaatje is klein en er is goede hoop dat het vanzelf dichtgaat. Maar hij heeft wel een infectie gekregen . Dus wel andere medicijnen erbij en ook antibiotica dus hij mag een week niet trainen. Over 14 dagen voor controle terug , gelukkig wel in Schladming.
Uiteraard weer problemen met de verzekeringspas en de KNO maakt er ook niet zo,n probleem van en hebben we de rekening meegekregen. De apotheek maakt altijd overal een probleem van dus dat was contant betalen. Voor mij is het probleem dat ik donderdag naar Nederland ga en ik geen internationale verzekeringskaart krijg omdat we in de computer als onverzekerd staan. Het blijft steeds balen. Hopen dat ik niets krijg want een reisverzekering kennen ze hier ook niet alleen bij een geboekte reis.
Jan was gaan lopen naar zijn werk en we waren net op tijd om hem in Schladming weer op te halen. Wij moesten daar ook zijn voor de apotheek. Al met al om 16 uur weer thuis.
Even naar de dokter is hier een dag werk.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.