Nog steeds hevige sneeuwval

Oostenrijk, Gröbming

Freitag 15.Dezember
Goed geslapen wel een paar keer wakker geworden en uiteindelijk om 6 uur helemaal wakker maar toch uitgerust. Al ben ik nog steeds erg verkouden en niet fit.
Het sneeuwt nog steeds hevig dus geen inkopen doen in Liezen. Theresa is ziek dus misschien valt daardoor ook haar skiweekend in het water oh nee , ik bedoel sneeuw. Met dit weer ga je niet weg als het niet moet.
De problemen ontstaan omdat vrachtwagenchauffeurs geen kettingen leggen. Bij ons zitten een aantal steigingen/dalingen in de B320 en daar blijven ze steken. Bij hevige sneeuwval sneeuwt dan heel snel alles dicht en dan kunnen de sneeuwschuivers door de files er ook niet komen. In de middag al 4 ongelukken met in totaal ik geloof 11 of meer die naar het ziekenhuis moesten.
Jannick zei ook al dat toen hij met zijn vrachtwagen met kettingen op de B320 reed andere vrachtwagens achter hem zonder kettingen toeterden want het ging niet snel genoeg. Dat zijn wel degene waardoor het dan totaal niet meer gaat.
Als er bij ons al zo veel sneeuw is hoef je niet te vragen hoe het wat hoger is. Ik denk dat ze daar de winter wel mee door komen. Met nog 9 dagen tot de kerst voor de toeristen een goede kans op winterslandschap.
Ik me maar eens gestort op de vraag van Vincent (Steierdutchies) om een familie skidag uit te zoeken. Heb me nu er zo veel sneeuw is op de Stoderzinken concentreert met zo veel natuursneeuw , een klein overzichtelijk gebied voor de hele familie. Je kan er vanaf dit seizoen ook Snowshoestochten doen er zijn er 2 uitgezet. Dus ook voor niet skiers wat te doen. Er kan les gevolgd worden zowel kinderen als volwassenen tegen redelijke prijzen en er is heledag verzorging voor kinderen als iemand dat zou willen. De prijzen zijn lager voor een dagje dan de grote skigebieden en mensen met een abo van deze regio kunnen ook daar skien. Tja ik ben net het toerismebureau. Dus alles geinventariseerd , de prijzen die bekend zijn erbij gezet en de mogelijkheden op een rij. We horen het wel wat het moet gaan worden waar wat en wanneer.

Annemarieke het lijkt me reuze gezellig en leuk om samen naar Liezen te gaan. Als het goed is heb ik nog een sleutel van jou als je zegt wanneer je komt willen we wel de kachel aanmaken en/of je bed opmaken. Dan maakt het niet uit hoe laat je aankomt en kan je gewoon lekker gelijk warm erin. (leg ik het zakje met nieuwe sleutels op de tafel).


Jan is niet tegen te houden en is naar zijn werk gegaan want het was gestopt met sneeuwen . Hij was net weg of het ging gelijk weer los. Ik zou willen dat hij soms wijzer was.
Vandaag geen karate voor Theresa en ook geen kijkdag voor ons. Ingrid hoopt dat ze opknapt en morgen kan skien.
Weer helemaal blij met mijn post kaartjes van mijn zussies. Ik ben dol op leuke post , rekeningen zie ik liever niet maar helaas is dat de post die je het meeste krijgt. Ik had trouwens ook mijn nieuwe steeknaalden van de Krankenkasse gekregen. Ze vragen de andere niet terug dus die kan Jan dan gebruiken want die gebruikt wel dat merk.
Marjanne wil je melden als het geld binnen is gekomen, ze hebben alleen nog jonge broekkies als personeel bij de bank en de langjarige dame (iets van 25 of 30 jaar dat ze er werkt) eruit gepest en iedereen heeft nu alleen maar problemen. Bij Jannick en Ingrid allerlei rekeningen niet betaald waardoor ze problemen kregen. Ik kon elke keer geen internet bankieren en als ik rekeningen die ik betalen wil op de 15e zet want dan komt een deel van ons inkomen uiterlijk binnen. Vanmorgen gecontroleerd geen geld binnen gekomen wat vreemd is want dat van Jan komt uit Oostenrijk en is de uiterlijke datum dat je het moet hebben op je rekening de 15. De andere van mij had er ook al moeten zijn want in december doen ze het zelfs iets eerder weg.
Dan in de middag staat er ineens wel geld op en wel de rekeningen betaald maar kosten voor Freigabe van de rekeningen op de 14. Dus maandag ga ik mijn geld daarvoor terug vragen want op de 14e is niets betaald ook geen verzoek om te betalen en op de 15e dus alles betaald nadat er ook geld opstond. Dat is lekker verdienen om voor elke rekening geld te vragen voor Freigabe. Dat hebben ze in het verleden ook gedaan bij automatische betalingen dus heb ik die allemaal ingetrokken. Dus ook maar geen rekeningen er in zetten , ik vind dat makkelijk komt er een rekening binnen zet ik die gelijk op de dag dat ik het betaald wil hebben kan ik het niet vergeten ook. Wij hebben 4 uitbetaalmomenten aan ons dus over de maand verspreid dus ik bepaal graag zelf wanneer ik iets betaal. Ik ga denk ik toch mijn ING maar weer gebruiken daar heb ik dat soort problemen niet. Dan laat ik het geld van Jan wat hij hier verdiend op de Oostenrijkse rekening komen en kunnen daar de rekeningen die ik hier heb van betaald worden en stort ik bij als dat meer is. Ik vind dit soort zaken gewoon niet kunnen. Ingrid zei al dat ze aan het kijken is hoe die onlinebanken werken en welke er zijn. Het schijnt dat die ook geen kosten vragen voor van alles en nog wat. Ik vond het wel fijn om hier het geld te laten komen omdat ik dan geld naar mijn visa kan schrijven en dan gebruiken . Het een en ander moet ik nog eens overwegen. En misschien kunnen die ook gekoppeld worden aan een visa. Want dat vind ik super werken .
Jannick mag vanavond weer gezellig eten dit keer van zijn werk , ze eten bij Loy. Dat is met dit slechte weer in ieder geval in de buurt.





Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.