Het is weer zondag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik wakker omdat ik de kinderen hoorde dus ik riep is daar iemand en ja Ingrid met de kinderen. Toen bleek het al half 10 te zijn. Dat gebeurd zelden dat ik zo lang slaap, ik had het vast nodig. Jan staat nooit voor mij op die komt er pas uit als ik hem roep of als ik klaar ben met douchen. Dus aan de koffie met een boterham erbij. Theresa wilde dasje en vosje kijken. (methode Leesdas Lettervos boekentas van Zwijsen)Ze heeft dan haar schrijfboek erbij en schrijft woorden en maakt er zinnen van. Ze is lekker bezig en goed voor haar Nederlands. Het lezen wordt daardoor leuk gemaakt dat kennen ze hier niet. Ingrid weer weg met Sabrina en ik zit nog steeds in mijn ochtendjas.
Dus ik ga zo maar eens douchen en aankleden maar geen haast , Het weer is soms zeer zonnig en dan weer een mistvlaag. Het was om 10 uur al 15 graden.
het werd zelfs 19 graden maar toen trok het helemaal dicht en dan werd het weer koeler. Het is dus vandaag van alles niks met het weer.
Theresa wilde bij ons eten maar ze moest het eerst gaan vragen en het was goed. Ze moest alleen gelijk na het eten thuis komen omdat ze de slaapkamer moet opruimen. Ze klaagde bij ons dat Sabrina alles overhoop haalt ook haar spullen. Dat is ook wel zo en misschien niet helemaal eerlijk dat Theresa het dan moet opruimen.
Net dus lekker gegeten met zijn drietjes. Ik had gisteravond al het gevulde spek in de oven gemaakt. Theresa heeft lekker gegeten. Ingrid had iets gemaakt wat ze niet lekker vindt en ja bij Oma is altijd alles lekker. (ik at vroeger wel bloemkool van mijn Oma maar niet van mijn moeder)
We kletsen dan over de dingen die haar bezig houden en zo horen we ook het meeste.
Het bed afgehaald en er zit al een was in de droger en een in de wasmachine. Dan maakt Jan straks het bed voor me op. We hebben gelijk de matrassen even omhoog gehaald en de bedbodems dan de laden uittrekken en dan met een zaklantaarn gekeken of daar de auto sleutel onder geraakt is. We vonden haarspeldjes en elastiekjes van Theresa maar verder niets. Ergens moet dat ding zijn in huis maar het huis is dan erg groot en het kan echt overal zijn.
Onze leasing van de auto loopt in mei af en we zijn volop bezig om ons een andere te realiseren. We twijfelen nog of we weer voor de Sandero gaan of toch weer voor de grotere Logan. Het een en ander hangt van het financiele plaatje af. Maar ergens had ik nog kleine depositos dus gevraagd om die uit te betalen. Dat zijn werkelijk mijn laatste reserven. De een kan vrij snel de andere kan wel 8 weken duren. Afsluiten kan altijd direct maar o wee als je het wil hebben. Het was wat problematisch bij de ene omdat ze beide in Nederland staan. Maar goed omdat ik het niet zelf kon doen werd bij de andere gezegd dat de aanvraag wordt gedaan en dat ik het dan thuis gestuurd krijg dan kan ik het verder afwerken. Maar gelijk werd er gezegd kan wel 8 weken duren Ik had ze stop gezet in het jaar dat we emigreerden. En hoe verschillend wordt je dan geholpen . Bij de ene een vriendelijke dame die alles heeft uitgelegd voor mij ook de adreswijzigingen heeft gedaan want als je in het buitenland woont kan je niets veranderen In Nederland kan alles in je account geregeld worden. Een deel eigen geld en de rest op leasingbasis. Ondertussen ook de papieren boven tafel gekregen en nu dus alleen de sleutel nog anders kost het ons 150 Euro.
Dus wachten en geduld hebben. ik ben blij dat ik op tijd ben gaan kijken .
Ik heb mij voorgenomen om de hele administratie door te gaan en alles van Jan dan erbij te nemen en op een rij te krijgen. Hij kan het echt niet meer en ook al kost het mij ook moeite ,iemand moet het doen. Ik heb de meeste moeite met al dat digitale gedoe. Het begin heb ik al gemaakt vooral eruit gehaald wat weg kan. (het makkelijkste deel dus)
Ik wilde eigenlijk morgen met de rest starten maar Ingrid moet naar Liezen voor haar Mammografie dus heb ik eerst een paar uurtjes Sabrina. Er zijn zaken die ik moet doen als Jan niet in de buurt is. Hij wordt morgen om 7 uur opgehaald en ergens woensdag volgens de planning terug bezorgd.
Eind van de middag is Jannick naar de tradionele Maria Lichtmis Eisstockschießen. Vandaag 40 dagen na kerstmis komt de kersttijd ten einde. Veel mensen halen vandaag pas hun kerstboom weg. Ook Ingrid heeft hem vandaag weg gehaald. Voor mij is het geen optie zo lang. Een nieuw jaar en tot 3 koningen prima.
Zo Theresa maar weer naar beneden sturen zit te knuffelen bij Jan op schoot. Weekend weer voorbij.
.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.