Muttertag

Oostenrijk, Gröbming

Sonntag 8.Mai
Muttertag
Wat een super dag , opnieuw warm en zonnig ondanks dat er af en toe flinke buien overtrokken. Dat merkte je dan ook aan de wind . Maar de planning van grillen buiten kon gewoon doorgaan. Jannick kwam vanmorgen om 8 uur met wat lekkers voor het ontbijt , hij was al naar de bakker geweest.
Dan snel een latte voor mij en een gewone koffie voor Jan , glaasje verse jus erbij en smullen maar. De krant had hij ook gelijk boven gebracht dus ook de krant in bed gelezen.
Een deel van het eten voorbereid en dan later naar beneden gebracht. Jannick had heerlijke muffins gebakken en ze zagen er ook goed uit. Hij was de BBQ aan het aanmaken en ik heb de electrische grilplaat op de tafel gezet. Zo konden we een deel van de plaat eten maar de gemarineerde paprika´s, de voorgebakken kip, en de verse ananas op de houtgril. Het was smullen en we hebben nog tot half 4 eigenlijk gezeten , koppie koffie, muffin, Muttertagtorte, het was goed te doen. Dan hebben Jan en Jannick in de tussentijd ook de zandbak van Theresa op het terras opgezet zodat ze toch kan spelen . En Ingrid en Jannick zijn samen even de auto van Jannick bij de brandweer gaan halen. Die had hij na alcohol gebruik gisteravond laten staan. Dat had de bestuurder gisteren die rechtdoor op de Stoderzinken gegaan was ipv de bocht om ook beter kunnen doen. Ze hebben gisteren een nieuw kruis op de Freienstein gezet, onder genot schijnbaar van wat versnaperingen. Daarna is er eentje gewoon in de auto gestapt met bovenstaand gevolg, hij heeft er niets aan over gehouden maar zijn rijbewijs heeft hij waarschijnlijk niet meer.
Fahrzeugbergung
Sirenenalarm 07.05.2016 um 16:14 Uhr
Verkehrsunfall am Stoderzinken kurz vor der Kehre Richtung Assacher-Scharte. Ein Fahrzeug ist von der Straße abgekommen und hat sich überschlagen. Der Lenker wurde vom Roten Kreuz versorgt und wurde ins Krankenhaus gebracht. Das Fahrzeug wurde von den Feuerwehren Gröbming-Winkl und Gröbming unter Zuhilfenahme von Greifzug, Seilwinde und WLFA-K geborgen. Im Einsatz waren FF Gröbming-Winkl (TLFA 4000, KLFA, MTFA, 20 Mann), FF Gröbming (LFB-A, WLFA-K, MTFA, 18 Mann), Polizei Gröbming (1 Fahrzeug, 1 Mann).

Gisteravond had Trixi gebeld dat Dominiek ook vandaag bij zijn vader bleef dus voor Theresa vandaag geen vriendje.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.