WM 2013 inluiden

Oostenrijk, Kleinsölk

Zondag 20 februari 2011
Het was weer schitterend mooi weer en dat kwam goed uit want we gingen vanmiddag de WM 2013 inluiden.
In 2013 is de WM alpine in Schladming en die sluit vandaag in Garmisch Partenkirchen en wordt geopend in Schladming. Om 15 uur gingen onder kerkklokken gelui 3 bekende oud skiers waaronder Hans Knauss de hutten op de berg langs en dan gingen vandaar de skiers mee met de bellen en dan kwam alles tezamen om 16 uur in de Planaistadion.
Dat werd wel tegen 17 uur maar het was de moeite waard om al die skiers in de langste slang die ooit gevormd is naar beneden te zien komen. Jong oud iedereen kon mee en kreeg ook een kleine bel omgehangen die dus allemaal belden bij het naar beneden gaan. Er was gezegd dat er ook de bellen uitgedeeld zouden worden en daaronder waren ook hele grote maar er werd dan omgeroepen dat het pas om 19 uur zouden gaan verdelen. Tja wat doe je in die tussentijd want als de zon weg is en er wind is , is het dus koudddd. Eerst een broodje gaan eten en dan Jannick gebeld of we konden kijken in het zwembad want hij had training. Toen zei hij dat hij Christina,s ouders bellen zou en dat we daar voorbij konden gaan want ook die waren naar huis terug gegaan en zouden dan ook weer terug gaan.
We werden erg hartelijk ontvangen door Anita en Frans en de warme thee en koffie was zeer welkom. De kachel werd opgestookt want we hadden het allemaal koud gekregen bij het wachten in de Planai.
Dan weer terug en we waren er op tijd bij maar ik denk dat ze de enorme toeloop niet verwacht hadden want je moest vechten voor een kleine bel maar voor de grote daar werd pas echt hardhandig op gesprongen. Voor ze met een doos buiten kwamen was binnen een meter alles geplunderd.
Wij hebben uiteindelijk een kleine bel bemachtigd maar voor de grote hebben we opgegeven. We waren ondertussen Christina en haar ouders kwijt geraakt en Jannick belde om te zeggen dat die al weg waren gegaan omdat Christina in haar gezicht was geslagen en nogal van streek was.
Ook dat alle vrijwilligers waren opgeroepen van het rode kruis omdat het een gekkenhuis was , honderden bussen kwamen aan want er was ook een heel WM showprogramma en een mensen.
Wij zijn ook weg gegaan want we hadden niet zo veel zin om daar tussen te blijven. Nog even later belde Jannick dat hij een oproep had gekregen en dat hij uit het zwembad samen met nog een collega naar Schwartzach voor een rit ging. Ze waren nog in het zwembad. Ik geloof dat de organisatie een beetje alles onderschat heeft.

Maar ANNEMARIEKE ik heb ook een kleine bel voor jou weten te bemachtigen. Let wel met gevaar voor mijn leven!!

Ik vond het zo sneu als je er nu geen een zou hebben. Want ik denk dat Lex niet meer mee geskied heeft??
Hoe is het met de schouder van zijn vriend?? Is het meegevallen of niet.
Hoop dat ze niet al te lang meer in het ziekenhuis hebben gezeten. Jannick zei dat er 3 Nederlanders rondom die tijd met schouderletsel zijn binnen gebracht .

Ik zit nu lekker onder mijn dekbed op de bank voor de tv met een warme koffie.Met een lekkere warme kat op mijn voeten.

Er staat behalve de foto,s ook een videootje onder dit bericht van de skiers die naar beneden kwamen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

20 februari 2011 21:42 | Door: Annemarieke Nicolette, je bent geweldig!!!! XXXX Lex heeft idd niet mee kunnen doen omdat ze tot 15.45 in het ziekenhuis hebben gezeten. Die vriend van ons heeft niet zijn sleutelbeen gebroken maar er zijn 2 pezen afgescheurd. Balen dus. Ik ben erg blij om je foto's te zien want op de site kon ik vanmiddag nog niks terugvinden. Dank je wel!!!

molenaar.ruesink 2017-05-05 17:43:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.