War een ..................weer

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 8 wakker en goed geslapen. Gisteravond niets op tv en ik had tijdens het opruimen van de kasten nog een DVD box gevonden met de zomer van 54. Het is best tijdverdrijvend en de sfeer heb ik ergens toch vroeger wel meegekregen.
Ingrid was er al om kwart over 8 om koffie te drinken en tijdens het koffie drinken kwam Theresa die toen pas wakker was geworden. Oma mijn buikje heeft wel een beetje honger. Voor haar maar boterhammen gemaakt. Ingrid vroeg aan mij heb je gezien wat die appartementen kosten bij de begraafplaats? Er is een deel van het oude bedrijf waar vroeger Moosbrugger in zat. Dat was een schildersbedrijf en daar wordt nu gebouwd. Een appartementencomplex met 15 appartementen 89 kwadraat groot (2 slaaapkamers) en kosten ??????????????????????????????????????? 458.000 Euro per apparatement en er zijn er nog maar 2 te koop. Ingrid zei me ik voel me nu bij de rijken horen. Het wordt steeds meer een thema hier dat de mensen zich verzetten tegen dit soort bouw. De immobilien investoren bieden nu al 1000 Euro de kwadraat meter. Daar kan geen particulier meer voor kopen of bouwen. Ik snap wel dat de mensen dan hun grond aan dit soort bedrijven verkopen maar die bedrijven verzieken alles.
Daarna aangekleed en zijn Jan en ik naar Schladming gegaan . Eerst bij de Baufreund gekeken waar uitverkoop was. Niet veel gevonden maar wel wat planten gekocht ook met 50%. Ik vond ook maar niet in de uitverkoop 2 nieuwe bekers voor mijn houders in de badkamer. Jan had met verf gespetterd en niet schoongemaakt en er zaten allemaal spatten op die er niet afgingen. Ze waren ook niet echt mooi meer . Dan bij de Lidl boodschappen gedaan en vandaar nog even naar de Penny gereden om inkopen te doen. Dan toch ook nog even bij de Eurogast wat boodschappen gedaan. Waren toch pas half 2 weer thuis. Tot mijn vreugde hadden ze bij de Lidl in Schladming nog wel loempias dus alle 6 pakjes meegenomen. Zijn Nederlandse en gewoon lekkerder dan die dingen die ze overal hier verkopen. Alles in de kasten opgeruimd en tijd om onze Krapfen te eten die we van het parkeerterrein van de Baufreund hadden meegenomen. Hartige met Steierkas en zoete die wij met honing eten.
Kwamen we bij de Baufreund Herman en Astrid tegen, zijn weer in hun huis in Ramsau voor een week of 6. Daarna liepen we ook weer achter elkaar bij de Lidl we blijven tenslotte Nederlanders. Geen cent te veel.
Theresa heeft vanmiddag een vriendinnetje op bezoek Julia de kleindochter van de dominee. Die is een jaar ouder dan Theresa en je moet oppassen dat ze Theresa niet dwingt tot dingen die ze niet wil. Ingrid gaat straks paardrijden met Sabrina in Mittenberg want hier is het weer veel beter dan in Schladming waar het alleen maar regende en nevelig was. Hier zwaar bewolkt maar droog en af en toe lijkt het erop dat de zon erdoor wil komen . Dan pas ik even op Theresa en Julia tot de Miriam de moeder van Julia komt. Dan is het snel voor Theresa zorgen dat ze klaar is voor de karate want dan komt Bernd de vader van Zoe haar ophalen. Dan is het weer tijd dat Ingrid thuis komt met Sabrina.
We verheugen ons op volgende week want dan komt de zomer met ook 30 graden , mag van mij minder als er maar zon bij is want koud is het nu ook niet. De volkswijsheid heeft het vandaag niet in zich St Gervatius als het regent dan blijft het 40 dagen regenen.
Als de rust weer daar is begint voor ons Feierabend. Stokbrood , soep en kaasjes.



Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hebben jullie in Oostenrijk de Penny ? Hier alleen net over de grens bij Kufstein in Kiefersfelden (Duitsland). Dat scheelde me bij die lockdown de helft van mijn huishoudgeld ! Dank voor de tip van de loempia´s. Zal ik hier bij de Lidl ook eens naar kijken als het nederlandse zijn. Nog een vraagje : verhuren Herman en Astrid hun huis in Ramsau ook ? Mijn dochter rolskiet weer en een trainingsmaat van haar was met Fronleichnam in Ramsau in een hotel om op de gletscher te trainen. Als Herman en Astrid in de tijd dat ze in Nederland zijn hun huis voor een lang weekend / feestdagen om te trainen zouden willen verhuren....

Jeannette 2020-06-19 15:43:01

458.000??? Bizar!!! Dan hebben wij veel te kort gekregen voor ons huis! 😉

Annemarieke 2020-06-27 00:35:22
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.