Nog steeds herfstweer

Oostenrijk, Gröbming

Gisteren een mail van Maureen gekregen, altijd leuk om weer even bij te lezen. Zij en Ron zijn net terug uit Spanje gekomen waar ze altijd overwinteren en nu dus een poos in quarantaine waren. Was vast geen straf daar en ze hadden een groot appartement.
Vanmorgen vroeg wakker met half 7 , een beetje tv en dan eruit. Jan moest eerst badderen want die moest naar de huisarts om te prikken. Nadat hij terug was samen koffie gedronken. Dan samen naar Aich naar het depot, normaal sta je daar echt meer dan een uur in de rij maar vandaag konden we doorrijden. Wel heeft elke plaats een eigen dag in de week voor Gröbming dus dinsdag. Alles kwijt inclusief de rommel van Ingrid. De rest doen we een andere keer want er komt ook nog een berg hout van het balkon wat naar Aich moet. Dan bleken ze papieren niet in orde voor morgen dus de huisarts gebeld en einde van de morgen kon Jan de papieren ophalen. Ik in de tussen tijd vaatwasser gevuld en aangezet , 2 wassen gedaan en gedroogd. Een plankje in de kast anders gemaakt en Jan is met de gordijnrail bezig. Nu bezig met eten maken want het is intussen kwart over 12. Dus zo even samen eten. Frietjes, salade, curryworst en later aardbeien met banaan.
Het weer is vooral regen en in de middag af en toe een plekje in de wolken waar de zon door komt. Het is koud, de Sölkpass is weer dicht door de sneeuwval . Zowel Jan als ik hadden het koud dus de houtkachel aangemaakt nu behaaglijk.
Dan samen naar Aich naar het depot, normaal sta je daar echt meer dan een uur in de rij maar vandaag konden we doorrijden. Wel heeft elke plaats een eigen dag in de week voor Gröbming dus dinsdag. Alles kwijt inclusief de rommel van Ingrid. De rest doen we een andere keer want er komt ook nog een berg hout van het balkon wat naar Aich moet.
Jan is nog steeds bezig met de nieuwe rail en is nu de oude eraf aan het halen. Ik heb even snel mijn gordijnen met de wieltjes gepast en ik kan ze er op schuiven. Anders had ik de nieuwe die er bij zaten met roetjes erop moeten zetten. Dat scheelt weer werk en handig want als ik nieuwe gordijnen wil of vind dan heb ik al de boven en onderkantjes alvast. Jan is nu aan het bekijken of de rail aan de oude bevestiging past. Dan zegt hij de rails is korter dus dan moet ik hem van de muur af hangen en ik nee want dan kan ik mijn gordijnen niet achter de kast schuiven. We hebben maar kleine ramen en als dan het gordijn er altijd voor blijft is het snel donker en daarom heb ik een 3 ipv 2 gekocht want dan kunnen er 3 achter elkaar weg geschoven worden. Maar dan moet ik de ophanging verplaatsen. Nou eigenlijk alleen 1 van de 3 want de rail is inderdaad korter maar dat wilde ik ook. Hij moest wel zo lang zijn omdat ik anders het 3e gordijn niet weg geschoven kreeg voor het raam vandaan Wil hij gaten gaan maken in mijn nieuwe rail en ik waarom nou ik moet hem toch vast kunnen zetten en ik hoe was dat bij die andere dan nou die was van hout en daar kon ik schroeven in draaien. Dus ik voor je er gaten in maakt kijk eerst even wat er bij zit en hoe ze het bevestigen. Het is nu lichtgewicht alu en alles is erbij ook ophanging. En ja hoor gewoon klemmen. Hij kan zo moeilijk zijn. Even later zie ik dat hij met de ophanging bezig is die er af moet dus ik zeg hem daar hoef je niets aan te maken die moet eraf. Maar dan is de rail veel te lang nee Jan de nieuwe is 60 cm korter. Hij heel boos en blijft mokken. Uiteindelijk geloofd hij mij na eerst alles weer gemeten te hebben Hoe houdt je jezelf en Jan bezig. De hele dag bezig met 1 rail eraf en 1 erop . Ik heb nu hoofdpijn en ben moe. Nog even snel gestofzuigd en dan houd ik het voor gezien.
Gisteren zagen we onderweg overal reeen, vanmorgen zag ik ze weer overal en Valkjes. Zitten we te eten zie ik de reeen bij ons achter op de wei staan. Ze komen ook wel eens in de tuin want ik zie soms de poepjes liggen. Heerlijk om zo midden in de natuur te wonen. De koekoek is er ook weer sinds 2 weken.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.