Dagje die sneller ging dan ik wilde

Oostenrijk, Gröbming

Net begonnen en... het is al zes uur ‘s avonds.
Net aangekomen op maandag en het is al vrijdag.
... en de maand is al voorbij
... en het jaar is bijna voorbij.
... en al 40, 50 of 60 jaar van ons leven zijn voorbij.
... en we beseffen dat we onze ouders verloren hebben, vrienden.
en we beseffen dat het te laat is om terug te gaan...
Dus... laten we toch proberen te genieten van de tijd die we nog hebben...
Laten we niet stoppen met zoeken naar activiteiten die we leuk vinden...
Laten we wat kleur in ons grijze bestaan zetten...
Laten we lachen naar de kleine dingen van het leven.
En toch moeten we rustig blijven genieten van deze tijd die we nog hebben.
Laten we proberen de "na" te elimineren...
Ik doe het daarna...
Ik zeg daarna...
Ik zal er later over nadenken...
We laten alles achter voor later alsof "daarna" van ons is.
Want wat we niet begrijpen is:
daarna wordt de koffie koud...
daarna veranderen de prioriteiten...
daarna is de charme verbroken...
daarna gaat de gezondheid voorbij...
daarna worden de kinderen volwassen...
daarna worden de ouders ouder...
daarna worden de beloftes vergeten...
daarna wordt de dag de nacht...
daarna eindigt het leven...
En dan is het vaak te laat....
Dus... laten we niets achter voor later...
Want ondertussen kunnen we de beste momenten verliezen,
de beste ervaringen,
beste vrienden,
de beste familie...
De dag is vandaag... Het moment is nu...

Dit heb ik niet geschreven maar gelezen. Het is een waarheid die je vooral als je ouder wordt/bent ervaart. Ik heb het gevoel dat de tijd steeds sneller gaat. De maand Oktober loopt op zijn end, het jaar 2020 nadert het einde en ik ben dankbaar voor alles wat we nog hebben.
Vanmorgen ruimschoots wakker voor de wekker dus toch nog wat tv en dan eruit. Vanmorgen is de griepinenting bij de BH dus we moeten op tijd zijn . Het gaat wel op afspraak dus het is geen ellebogenwerk. Maar ik moet eerst even bij de bank geld halen. Het kost ons 15 Euro pp. en vandaag komt de Holland Snack Express . Na de Impfung snel naar huis want ik ga met Ingrid snel de laatste dingen inslaan want we denken dat we maandag in de Lockdown gaan. Het meeste heb ik maar ik moet voor de katten nog wat eten inslaan. De meiden blijven dan bij Jan.
Kwart voor 9 gaat mijn telefoon , tot mijn verbazing is het Marco van de Holland snack normaal ben ik de laatste op de route en nu was hij er al. Kwam eigenlijk wel goed uit , de vriezer is nu nokvol een doos broodjes en een doos met kleine snackjes heb ik er in gekregen . Vanmorgen mijn laatste volkorenbeschuitje gegeten en nu weer nieuwe. Hij bracht mij sinterklaaspapier mee en oliebollenmix. Ik heb nu ook atjar dat vind ik lekker en heb het in geen tijden gegeten. Ja ik weet ik zou het zelf kunnen maken maar dat doe ik dus niet.
Mijn smaak komt langzaam aan terug maar bv mijn koffie proef ik nog steeds niet. Ik ben al blij dat er smaak terug gekomen is. Knoflook, uien en de gyros gisteren kon ik wel proeven.
Heel Oostenrijk is op rood gezet en we verwachten dus nu een lockdown.
Jan en ik waren met de auto naar de Bank dus die daar achter op een parkeerplaats gezet. Dan even naar de Apotheek gelopen en vandaar terug naar de BH voor de Grippeimpfung . Ik had aan de arts daar gevraagd of ik de Impfung kon meenemen omdat ik nog herstellende van de Corona ben en het beter is als ik nog 2 weekjes wacht. Daar was ze het mee eens en er werd een uitzondering gemaakt dat ik het kon meenemen. Jan heeft hem wel al gekregen. Komen we terug bij de auto stap ik in een gat die ik niet zag en mijn voet knikte om en ik kon niet meer lopen. Thuis gekomen toch de schoen weer aan want ik zou met Ingrid boodschappen gaan doen. Jan met de kinders en wij op pad. Eerst naar Stainach naar de Hofer en vandaar naar de Landena . Ingrid wilde nog naar Liezen om wat dingen te kopen dus naar de Kika, en dan de Lutz waar we ook samen wat gegeten hebben. Ingrid wilde nog de Möbelix en dan toch naar huis. Ik dacht eigenlijk dat ze alleen naar Stainach wilde gaan. Daar vonden we Jan die de kinderen brood aan het voeren was. Ze hadden het naar hun zin gehad. Dan nog koffie gedronken en ze gingen allemaal weer en het was wel al half 3 geworden.
Mijn enkel is flink dik en blauw ben blij dat ik nu zit. Er was zo veel loos overal de mensen zijn duidelijk aan het inslaan. Ik ben zielsgelukkig dat ik weer thuis ben. Het is de hele dag al regenweer en niet gezellig. Wij maken het ons gezellig, koppie koffie en een zelf gemaakt puddingbroodje erbij .We zitten met de lichten aan en zo mijn brandertje met etherische olie aansteken dat helpt om een beetje lucht te krijgen. Ik kan mezelf momenteel niet bijhouden ik ben overal moe van gelukkig steeds tussendoor in de auto zitten .
Weekend kan beginnen.
Dan kijk ik nog even bij de Post en zie ik heb een hele lieve kaart van mijn zus Erna. Waar ik heel blij mee ben en mij een goed gevoel geef. Ik had met Ingrid een gesprek over geluk en ik heb haar gezegd dat het in jezelf is en je moet genieten van alle dingen en juist de kleine dingen en dit is zo´n gebaar met een hele grote geluksfactor. Dank je Erna!!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Jullie hebben toch nu echt pech, zijn jullie net uit de quarantaine en dan nu de vooruitzicht van maandag in een heel Lock down, hoop dat het niet door gaat voor jullie, en anders, probeer verder beter te worden Nicolette, en leg dat voetje voorlopig maar een slag hoger en geef het maar weer eens goed rust, weet dat je dat moeilijk vind, maar wees nu eens niet eigenwijs.... groetjes van ons allemaal.....ps als het zo doorgaat, zoals het nu is, dan zullen wij er ook en Lock down gaan krijgen, Sint maarten wordt in vele gemeentes al verboden, en in grote steden zal ook de Sinterklaas intocht nu al niet doorgaan, echt zo treurig voor alle kinderen nu .

Christina 2020-10-31 05:00:37

😘

Annemarieke 2020-10-31 22:15:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.