Weekje Nederland geboekt

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein


Donderdag 1 oktober
Alweer een nieuwe maand , ik snap soms niet waar de tijd blijft. Jannick heeft weer eens eens een rare schoolweek met afwijkende tijden en hij moet wel gehaald worden anders moet hij 3 uur op de bus wachten. Want vandaag ging weer de herfstdienst in. Deze week is het nog gunstig want dan kunnen we nog met zijn allen eten maar volgende week is hij weer een uur later uit en dan is het om de beurt eten.
Jan werkt vanaf vandaag tot de 16e weer ’s middags op het Bezirk dan is het Jannick halen met de auto , Jannick met de auto naar boven en Jan naar zijn werk en dan moet Jannick hem weer ophalen.

Ik heb een weekje Nederland in het Citta Romana in Hellevoetsluis geboekt, in de week dat Randy en Laura trouwen. Ze houden ook hun feest daar dus dat is makkelijk. Voor ons gelijk een weekje echt vakantie want dat schiet er steeds bij in. Als het lukt met school en haar ouders dan komt Bettina ook mee.

Ik ben een beetje bits en humeurig, al de hele week. Een beetje hormoon invloeden.
Maar ook een beetje uit mijn regelmaat, doordat Jannicks appartement ook veel tijd vraagt.
Nog steeds niet klaar maar het begint er wel langzaam bewoonbaar uit te zien.

Ik ga samen met Jannick op donderdag de 22e oktober naar Nederland en we reizen maandag 26 terug. Zondag is dan het Skike Benelux kampioenschap in Beesel.

Rosanne
Als ik het goed begrepen heb ??? Kom jij op de 16e oktober naar ons?? En rijd je gelijk met ons terug naar Nederland?? En je moet gehaald worden vanaf Salzburg ?? en hoe laat??

We zagen Beatrix een gat graven tegenover haar huis , ze vertelde dat ze haar kat heeft moeten laten inslapen. Misschien dat we nog een poesje aan haar kunnen slijten , maar even maar niet gelijk gevraagd.

Vrijdag
Drukke dag, we hadden van alles te doen in Schladming, Jan moest in de middag werken en ik had de bijzetting van Maria.
Ik was eerst ’s ochtends naar de Trachtenwinkel want ik wil en Festdirndl. Maar mijn maat is een probleem , ik heb nog steeds een beetje te veel boezem en ze kunnen dan niet dicht er over. Dan moet ik een 46 en dan daarna helemaal ingenomen worden. Verder hebben ze zeer weinig naar mijn smaak in grote maten. Nu heb ik er een die ik wel mooi vind bij hen gevonden en die gaat ze nu uitleggen aan de bovenzijde, maandag ga ik hem passen of het voldoende is. Het enige is ik kan niet meer forser worden want er is geen uitleg van de jurk dan nog mogelijk. En ik heb hem zaterdag nodig voor het bal. Ik heb geen enkele avondjurk meer want die waren allemaal veel te groot na mijn 20 kg afnemen. Het is een beetje kort dag allemaal.
De urnenbijzetting was op het evangelische kerkhof in Ramsau. Ik ging samen met de buurvrouwen vanuit Kulm met de bus. Het was heel erg druk en er was een koor van de Jehova getuigen, die echt bijzonder goed waren en erg mooi gekozen liederen. Zoals ze hier in Ramsau zeggen, ze willen laten zien dat zij het ook kunnen en dan in het Evangelische bolwerk Ramsau. Normaal maken ze er niet zo drukte van.
Het werd tijdens de plechtigheid heel zonnig, en de zon scheen op haar plekje.
We zijn met zijn allen terug gaan wandelen want we moesten anders ruim een uur op de bus wachten. Dat is goed want ondertussen wordt er flink gekletst en word ik van veel dingen op de hoogte gebracht. Ik heb recepten gekregen van hoe ik dingen moet maken, de roddels en nog veel meer. Ook dat ze de schrik van de dag kregen toen er nog 3 pas geboren poesjes te voorschijn kwamen achter de houtstapel vandaan van een van de poezen van Maria. Dus nu hebben we er weer 3 bij die weg moeten. Dat maakt een totaal van 9 waar we er al 2 van kwijt zijn.
Jannick belde om 18 uur dat hij direct door ging naar Bettina van school.
En wij hebben ons ’s avonds achter een glaasje wijn gezet.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.