Ingrid heeft een probleempje veroorzaakt

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen het ochtend ritueel en dan toch maar wat gaan doen. Eten niet veel werk want voor mij is de makreel vandaag en Jan broodje frikandel.
Samen met Jan (hij het meeste) de hoekkast uit elkaar gehaald. Daarna de hoek schoongemaakt. Moet voorzichtig zijn met open maken van de kast ernaast want Jan weet niet of de zijkant blijft staan. Hij moet toch afgebroken worden maar als het kan nog even wachten. Ik heb Jan uitgelegd wat ik wil en hoe ik zijn hoek zie en gedacht had. Hij vindt het goedddddddddd!!!. De grootste horde genomen.
Nu wachten op de eerste kast en als die staat verder kijken. Jan heeft voor mij gemeten zodat ik uit kan vogelen wat de volgende kasten moeten zijn. Dat ivm met de schuine zijde maar ik kan in ieder geval nog twee 2 deurs kwijt en dan bekijken welke opzetkasten nog gaan. Als de wand klaar is en we terug zijn uit Nederland maar eens voor het bed gaan kijken wat ik graag wil en we wachten nog steeds op de lamp.
Vervelen doe ik me nog steeds niet.
Vanmorgen maar eens in de poezie albums van Sabrina en Theresa geschreven en die neem ik dan mee naar Nederland zodat we er allemaal in schrijven kunnen. De uitgelezen gelegenheid ervoor. Leuk paascadeautje voor hen. Ik ben Jan al aan het duwen om het ook te doen maar dat gaat niet eenvoudig.
Gisteravond bezig geweest om een oplossing voor het telefoon verkeer met Snapchat in Nederland te kunnen doen . Ze hebben het telefoonnummer van Liduina maar nu is het schijnbaar nieuw om ipv een papier in te vullen dat het over de telefoon gaat. beetje onhandig dus. Dus Liduina gevraagd of ze een prepaid kaartje kan kopen en opsturen. Heel veel moeite gedaan even kijken of je inderdaad een telefoonnummer van het account zelf kan wijzigen blijkt dat het ook veranderd is en je kan nu wel een buitenlands telefoonnummer opgeven. Dus dat gedaan kijken of hij kan verifieren en ja hoor het gaat. Dus Liduina gezegd dat het nu wel geregeld is. Als het goed is annuleert vandaag de mevrouw van de auto en ik vraag het opnieuw aan zodat alles wel goed is met de tijden. Dus langzaam strijkt het zich allemaal glad.
Ik horde Jannick gisteravond 2 maal weggaan en thuiskomen. Het was noodweer buiten dus ik dacht vast bomen of zo. Dat klopte 1x maar de eerste keer moesten ze kinderen uit de lift bevrijden waarbij een brandweerman zich ernstig gesneden heeft en vandaag geopereerd wordt.
Ingrid heeft vandaag een spannend probleem veroorzaakt. Ze sloeg de deur van Theresa´s kamer dicht maar had daar een plank achter staan. De plank viel om en precies zo breed als tussen deur en kast dus de deur kan niet meer open. Het venster is dicht en een groot venster. Dus goede raad wordt in ieder geval duur. Tot op nu nog geen oplossing , de scharnieren zitten aan de binnenkant van de deur dus daar kunnen ze ook niet bij.
Jannick rijdt momenteel op de stratenveegwagen. Dat valt hem niet mee. De bestuurder zit aan de andere kant van de auto en het vergt veel oplettendheid om de kanten goed te raken. Gisteren eerst een poosje met een collega en dan alleen. Het is veel werk want al die gestrooide steentjes moeten worden geruimd. En ze hebben de hele regio. Dus voor al het personeel veel werk en het duurt zeker een maand of langer voor ze ermee klaar zijn. Ik geloof dat ze met een wagen of 10 rijden.
Zo nu maar eens spullen gaan stapelen in de hoek van de slaapkamer want de kast moest wel leeg maar niet zo snel een andere plek voor alles.

KINDER AUS LIFT BEFREIT
Heute Abend erhielt die Landesleitzentrale einen Notruf eines Gröbminger Hotels, dass Kinder in einem Lift eingeschlossen sind. Die Freiwillige Feuerwehr Gröbming, das Rote Kreuz und die Polizei rückten zur Einsatzadresse ab. Die Erkundung durch die Einsatzleitung ergab, dass sich durch einen technischen Defekt die Kabinentüre eines mit zwei Buben besetzten Personenliftes, auf Ebene zweites Obergeschoß, nicht mehr öffnen ließ.
Nachdem weder der Notbetrieb noch die Tür-Notentriegelung funktionierten, musste die Türe seitens Feuerwehr, mittels Schanzwerkzeug, gewaltsam geöffnet werden. Die beiden Kinder konnten so von den Einsatzkräften sicher befreit und ihren Eltern unverletzt übergeben werden.
Feuerwehrmann verletzt
Bei dem Einsatz erlitt jedoch ein (an der Bergung federführend beteiligter) Feuerwehrmann eine tiefe Schnittwunde an der rechten Hand; er wurde nach medizinischer Erstversorgung durch Sanitäter des Roten Kreuz Gröbming zur Behandlung ins Krankenhaus Schladming eingeliefert.

UNWETTEREINSATZ AM SIMETERBÜHEL
Die kurzweiligen aber heftigen Sturmböen heute Abend führten zu einer knapp einstündigen Blockade der Ennstalbundesstraße zwischen Gröbming und Pruggern, am sogenannten Simeter-Bühel. Grund: ein stattlicher Baum wurde entwurzelt und war über eine Hangmauer auf die Straße gestürzt; glücklicherweise wurde kein Fahrzeug in das Geschehnis verwickelt.
Um 21:37 Uhr erging die Alarmierung der Feuerwehr Gröbming. Nach Eintreffen an der Einsatzstelle sicherten die Einsatzkräfte die Straße ab. Für Einrichtung einer Sperre bzw. Ableitung bei Pruggern wurde die hiesige Feuerwehr nachalarmiert. Der Baum musste an der Mauerkrone mittels Motorsägen durchtrennt und anschließend vom Kran der Wechselladerfahrzeuges geborgen und abtransportiert werden. Nach erfolgten Reinigungs- und Aufräumarbeiten rückten die Feuerwehren wieder in ihre Rüsthäuser ein, die B320 wurde um 22:15 Uhr wieder für den Verkehr freigegeben.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

kan Jan niet een strook van de onderkant van de deur zagen en de plank weg duwen of er onder door uithalen?

marjanne 2017-03-01 14:06:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.