Dagje van alles en nog wat.

Oostenrijk, Gröbming

Om half 7 ging de wekker en ik was al wakker maar Jan nog niet. We wilden eigenlijkom half 8 gaan rijden maar waren eerder klaar dus dan maar op weg. Dat was een goed beslissing want ze waren begonnen met asfalteren op de B320. Dus dat kostte wat tijd maar netjes op tijd in het ziekenhuis Schladming om zijn kastje aan te lggen voor zijn 72 uur EKG. Half 9 stonden we weer buiten. Even naar de Penny want eindelijk mijn spaarkaart vol voor het vleesmes die ik wilde hebben. Dan toch maar naar huis. Heerlijk op het balkon koffie drinken , in de zon bakken en later ook middageten. Dan weer op pad naar Liezen waar ik om 2 uur een afspraak had bij de audicien. Maar tijd genoeg dus ik kon eerst in Stainach naar de Landena waar ik ingeslagen heb want er waren veel artikelen te kopen. Dan vandaar naar Liezen waar ik ook nog tijd had om snel iets te halen bij de Lidl en dan naar Markus mijn opticien. Behalve een onderhoudsbeurt voor mijn gehoorapparaten ook een gehoortest heel uitgebreid gemaakt moest worden en dan daar mijn apparaten op afgeregeld. Hij had gevraagd hoe het ging en zo en uiteraard goed maar ook over sociale aspecten en ik spreek beter de taal omdat ik het beter kan horen en dat geeft meer zelfvertrouwen. Nou had hij zitten lachen onder de tests en toen zei hij ja dat had ik al begrepen want ik moest woorden naspreken die ik hoorde en hij zei ik heb je 2x hetzelfde woord laten spreken en dat kwam er namelijk in plat dialect uit en daardoor wist hij dat ik de mensen beter begrijp en versta en het dus ook overneem. Hij zei bij de eerste keer dacht ik dat komt er zo maar uitgerutscht maar ik deed het de 2e keer weer dus toen wist hij het zeker. Dus ja dat was lachen. Het ging om het woord Würst en ik schijn dus qua uitspraak dialect te spreken.
Hij zei dat ik een van de weinige mensen ben die het zo goed aanneem om dat ik dus gewoon de hele dag mijn apparaten draag. Je hersens moeten leren om er mee om te gaan en zo te leren horen. In het begin dacht ik ook wel eens ik word er gek van maar omdat hij had gezegd dat je vooral moet blijven dragen heb ik dat ook gedaan dan werd het steeds opnieuw afgesteld en kon ik steeds beter horen. Hij zei veel oudere mensen denken dat het net als een lichtknop werkt je drukt op de schakelaar en dan werkt het en ze worden boos dat het dus niet werkt. Hij had er gisteren 3 na elkaar en zei dan is het niet leuk meer om te werken want die mensen willen niet begrijpen dat hij er niets aan kan doen en dat ze het zelf moeten doen door dragen. Ik kan niet meer zonder , het leven is een stuk eenzamer als je niet kan horen. Ik trok me steeds meer terug terwijl ik eigenlijk mer van haantje de voorste ben. Ik houd van een goede discussie en dat ik laatst de voordracht gehouden heb op de meedenk avond van de gemeente was een grote overwinning. Dat had ik nooit gedaan als ik geen gehoorapparaten had gehad.
Dan weer op weg naar huis. Het was in Liezen prachtig weer en op de terug weg hoosde het bij Stainach en na Trautenfels was het weer mooi weer dus bij ons ook. Maria was er met de beide meiden en ze zaten allemaal in de tuin en de kinderen spelen.
Even met Ingrid overleg gehad want ze hebben vanaf morgen een nestschaukel voor 35 Euro en dat leek me wel wat voor Theresa en Sabrina als verjaardagscdeau. Dan hebben ze de hele zomer plezier. Kunnen ze wisselen met de schommels.
Ik kreeg niet alle diepvries in de vriezer maar ik kon gelukkig bij Ingrid wat kwijt. Dat was het enthousiaste inkopen bij de Landena.
We hadden vandaag op de een of andere manier geluk op de weg. Vlak nadat we in Schladming aankwamen was net na ons een aardig ongeluk gebeurd. Rijden we terug komen we thuis was er na ons een ongeluk in Pruggern op de weg waar de wegwerkzaamheden waren. En echt elke keer vlak nadat wij er gereden hadden. Dus toen we naar Liezen gingen had ik wel zo´n gevoel toch niet 3x scheepsrecht maar gelukkig niet dus.

Foto van Olivia die op schoolkamp ging.

Marjanne ik benijd je niet nu met die aardbevingen. Wij hebben er hier ook al 2x een meegemaakt maar we hadden geen schok op schok zoals bij jou en al zo lang .

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

ja had mandag echt angst en de beesten wisten het ook niet waar ze het zoeken moesten. Afgelopen nacht nog 3 heftige gehad. Dit gaat al zo vanaf 10mei. Afgelopen dagen zeker 10aardbevingen op een dag. Puur stress al nachten niet goed geslapen

marjanne 2018-05-23 21:11:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.