Een dag die de geschiedenis in gaat.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen voor achten wakker en bij het aanzetten van de tv zag ik het aldat het mis was. Rusland is de Oekraine binnen gevallen. Wat veel mensen ontkend hebben gebeurd nu. Het zal voor heel Europa gevolgen hebben. En zie hij komt via de Krim. Wat iedereen genegeerd heeft nadat de Krim werd ingenomen. Hij kan van af de Zwarte zee eenvoudig aan land komen. Ook Belarus heeft toegestaan dat Putin vanaf daar de Oekraine binnen kon komen. Ik kan de angst van de Baltische staten, Polen, Hongarije enz begrijpen . Rusland heeft dat al eerder gedaan.
Ik ging op weg naar mijn afspraak en er was veel luchtbeweging van zeer grote leger helicopters volgens mij geen Oostenrijkse. Er zullen zeker troepen gaan naar de grenzen met de Oekraine of met Rusland. Tussen Oostenrijk en de Oekraine hebben we alleen Hongarije. Er zullen veel vluchtelingen via Polen of Hongarije komen. Putin was niet voor niets pas nog bij de Turkse president, hij moest zijn schepen in de Zwarte zee krijgen dat gaat langs Turkije. De politiek had het al lang moeten zien aankomen. Hij wil zakelijk met de Chinesen omgaan want de sancties zullen hem hard treffen . En waar was hij pas? Maar wat kan Europa? helemaal niks op militair niveau, de legers zijn doodgespaard (Oostenrijk) of zoals Nederland geen. Zwitserland neutraal . De regeringsleiders kunnen alleen het vingertje opsteken Foei dat mag niet en denk je dat Putin daar naar luistert? Wie tref je met de sancties? de bevolking die geen oorlog wil. De tijd zal het leren. Wij wonen dichterbij in tijd met de auto van de Oekraine als naar Nederland.
Nadat ik op gesprek was met Jan samen boodschappen gedaan bij de Spar. Ik wilde eerst alle boodschappen gaan doen maar morgen moet ik naar Liezen naar de neuroloog voor mijn hand. Dan kan ik ook daar de boodschappen doen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nicolette, Dit boezemt mij ook zoveel angst in. Ben geen bang uitgevallen type, denk ik vanmijzelf. Maar dit… 😳

Annemarieke 2022-02-25 20:12:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.